Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ& Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ(ΓΕΛ&ΕΠΑΛ)



Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα

Απευθυνόμαστε σε εσένα μέσω αυτής της ανοικτής επιστολής, για να σε ενημερώσουμε για μια σημαντική εκπαιδευτική Δομή της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που λειτουργεί στην Αριδαία, πρόκειται για το Νέο Εσπερινό Επαγγελματικό  Λύκειο, που με τον Ν.4186/13 Αρθρ.44, δίνει το δικαίωμα και σε ανήλικους μαθητές/τριες (≤18 ετών) να εγγραφούν* και να αξιοποιήσουν όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η εσπερινή φοίτηση, πιο συγκεκριμένα:

   Το ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ (Τις προηγούμενες σχολικές χρονιές πάνω από 86% εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές κυρίως σχολές).
   Την εισαγωγή στα ΑΤΕΙ ,με την εξέταση σε Δύο ( 2) μόνον  μαθήματα(από τα ημερήσια ΕΠΑΛ εξετάζονται σε 4)
   Την ταυτόχρονη εξασφάλιση 2 τίτλων σπουδών α) Απολυτηρίου (με ενδοσχολικές εξετάσεις β) Πτυχίου αντίστοιχης ειδικότητας, (επιπέδου 3 & 4 του Ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων)
   Την δυνατότητα του μαθητή/τριας, φοιτώντας τις ώρες από 19:00 έως 22:35, να εργάζεται ή στις οικογενειακές εργασίες ή και αλλού και έτσι να αποκτά εργασιακή εμπειρία.
   Τη δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησης (0,35 Ε/χλμ) από και προς τον τόπο της μόνιμης διαμονή, για όσους διαθέτουν μόνο απολυτήριο Γυμνασίου η δεν  έχουν ολοκληρώσει το Λύκειο.
   Την παρακολούθηση σύγχρονων ειδικοτήτων, με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Θεωρώντας τα πιο πάνω πλεονεκτήματα ισχυρά κριτήρια για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική επιλογή στο ερώτημα: Μετά  το Γυμνάσιο ΤΙ;   είμαστε στην διάθεση σας να σας ενημερώσουμε για κάθε πιθανή απορία.

Με εκτίμηση,
Η Εκπαιδευτική κοινότητα του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας

Μην Χάνετε την ευκαιρία

ρωτήστε
ενημερωθείτε
αποφασίστε
Στοιχεία επικοινωνίας:       Τηλεφ:2384021740 (19:00 εως 22:30)
Email: mail@epal-esp-arid.pel.sch.gr
http://blogs.sch.gr/epal-arid

*Με Υ.Δ του γονέα/κηδεμόνα ότι ο μαθητής/τρια τις πρωινές ώρες εργάζεται στην ατομική γεωργική εκμετάλλευση(χωράφια, ή επιχείρηση, μαγαζί κ,λ,π.( το έντυπο χορηγείται από το σχολείο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)