Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση Εδεσσαίων Θεσσαλονίκης



 




Εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εδεσσαίων Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, με την ευκαιρία της πρόσφατης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Σημαντικά στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον εκφωνητή του πανηγυρικού της ημέρας, αποστράτου αξιωματικού και αρχιτέκτονα κ. Τιμόθεου Παυλίδη, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τις εικόνες από την παλιά Έδεσσα που επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ Νίκος Αρτέμης.
Εξαιρετικά σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ανακήρυξη του ακτινολόγου, που εφάρμοσε πρωτοποριακές μεθόδους, Τηλέμαχου Πρόιου σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Εδεσσαίων Θεσσαλονίκης. Με τη διάκριση αυτή οι Εδεσσαίοι της Θεσσαλονίκης τιμούν έναν πολύ σημαντικό επιστήμονα και άνθρωπο, αποδεικνύοντας ότι η Έδεσσα ξέρει να τιμά τα παιδιά της.
Τη μουσική και χορευτική πλευρά της εκδήλωσης ανέλαβαν τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», που εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου τόνισε στους παραβρισκόμενους ότι οι Εδεσσαίοι όπου και αν ζουν είναι κομμάτι της ψυχής της πόλης και ο Σύλλογος Εδεσσαίων Θεσσαλονίκης είναι μία από τις σημαντικότερες οντότητες της Έδεσσας. Επίσης, οι λαμπροί Εδεσσαίοι επιστήμονες, που ποτέ δεν αρνήθηκαν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους Εδεσσαίους, έχουν αποδείξει με το ήθος και την συμπεριφορά τους ότι είναι άνθρωποι της προσφοράς και αγαπούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)