Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2



Ο εντυπωσιακός ΠΑΟΚ με γκολ του Κλάους και γκολάρα του Περέιρα, νίκησε 2-1 μέσα στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, έφυγε στο +5 και έκανε το πιο μεγάλο βήμα προς το πρωτάθλημα! Άγρια γιούχα στο φινάλε για τους «ερυθρόλευκους»!

Πολύ μεγάλο διπλό τίτλου για τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο έχοντας σε τρομερή μέρα τον Περέιρα. Μία νίκη που σαφώς και παίζει τον ρόλο της στην υπόθεση τίτλου αφήνοντας τους ερυθρόλευκους στο μείον 5 από τον δικέφαλο του Βορρά.
Ο Μίτσελ αποφάσισε τελικώς να ξεκινήσει βασικό τον Αυλωνίτη αντί για τον Μποτία στο κέντρο της άμυνας. Η διάταξη του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1: Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ οι Αυλωνίτης και Αμπιντάλ, στο κέντρο οι Μιλιβόγιεβιτς και Μανιάτης, επιτελικός ο Τσόρι, στα δύο άκρα οι Φουστέρ και Αφελάι και φορ ο Μήτρογλου.
Ως προς τον ΠΑΟΚ ο σχηματισμός του σε 4-3-3 είχε ως εξής: Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Ρατς, Τζιόλης και Βίτορ τα δύο στόπερ, Τζανδάρης, Γκολάσα και Κάτσε στον άξονα (έξω δεξιά ο Τζανδάρης και έξω αριστερά ο Κάτσε), δεξί εξτρέμ ο Σαλπιγγίδης, αριστερό ο Περέιρα και φορ ο Αθανασιάδης. Ο Αναστασιάδης επέλεξε να βάλει έναν κεντρικό χαφ, τον Τζιόλη στο κέντρο της άμυνας.
Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα του αγώνα άσκησαν μεγάλη πίεση προς τον ΠΑΟΚ, που δεν κλείστηκε στην εστία του προσπαθώντας να παίξει ανοιχτά. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε αρχικά την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι την μεγάλη φάση. Στο 3ο λεπτό ο Μαζουάκου πήρε φάουλ από την αριστερή πλευρά. Το έκανε ο Τσόρι με τον Γλύκο να μαζεύει εύκολα την μπάλα. Πέντε λεπτά πιο μετά ο Φουστέρ δοκίμασε ένα σουτ που έπιασε ο Γλύκος. Στο 18' ο Αυλωνίτης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσόρι. Μία κεφαλιά που έφυγε έξω. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή της ομάδας του Ολυμπιακού μπροστά από τα καρέ του Γλύκου ήταν στο 21'. Με το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς που έβγαλε πολύ δύσκολα με το πόδι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Ένα λεπτό μετά η προσπάθεια του Αφελάι πέρασε λίγο έξω.

Ακυρώθηκε ορθώς γκολ του ΠΑΟΚ

Στο 25ο λεπτό ακυρώθηκε σωστά του τέρμα του Περέιρα μετά από υπόδειξη οφσάιντ. Στο 26ο λεπτό μία σουτάρα από τον Τζανδάρη αποκρούστηκε από τον Ρομπέρτο. Ο ΠΑΟΚ έχοντας ανεβάσει τις γραμμές του επιχειρούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι στον αντίποδα βγήκαν ξανά στην επίθεση για να πιέσουν και να βγάλουν νέες φάσεις. Από το 35' και μετά ο ρυθμός στην αναμέτρηση έπεσε κάπως. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν συνέχεια ώστε να πάει το ματς εκεί που ήθελαν. Χωρίς την απαιτούμενη δημιουργία φάσεων για τον Ολυμπιακό από τον άξονα.

Διακοπή στο 40' με φωτοβολίδα και 0-1 με Αθανασιάδη

Στο 40ό λεπτό μία φωτοβολίδα πέρασε δίπλα από τον Γλύκο με το ματς να σταματάει προσωρινά και να γίνονται συστάσεις από τα μεγάφωνα. Στο 43ο λεπτό έπειτα από κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ σκόραρε στην κόντρα επίθεση. Η μπάλα πήγε στον Σαλπιγγίδη από τον Περέιρα, εκείνος την πέρασε στον Σκόνδρα που έκανε το γύρισμα με τους Αμπιντάλ και Μιλιβόγιεβιτς να μην μπορούν να κόψουν την μπάλα. Αυτή έφτασε στον Αθανασιάδη που έκανε από κοντά και με προβολή το 0-1.

1-1 με γκολάρα Φουστέρ και ένταση

Στο 45ο λεπτό ο Φουστέρ με μία σουτάρα έβαλε... φωτιά στην κερκίδα κάνοντας το 1-1. Έπειτα από σέντρα του Τσόρι ο Ισπανός έκανε ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Λίγο μετά ο Γλύκος τραυματίστηκε από χτύπημα του Μιλιβόγιεβιτς για να υπάρξει νέα διακοπή και το Α' μέρος να λήξει με κάποια λεπτά καθυστέρησης. Το τέρμα από τον Φουστέρ ήταν τρομερό. Και σε.. σύλληψη και σε εκτέλεση. Μετά το τέλος του Α' μέρους υπήρξε αρκετά μεγάλη ένταση στην φυσούνα με τον Γλύκο να αναζητά τον Σέρβο άσο.

Ξεκίνημα με πολύ καλή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ

Στο 47' ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ καλή φάση μετά από ενέργεια και μπαλιά του Περέιρα. Ο Σαλπιγγίδης από την πάσα του έπιασε το σουτ με τον Ρομπέρτο να λέει όχι με εξαιρετική επέμβαση. Στην συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μαζουάκου πάνω στον Σκόνδρα.

Σκόρερ ο Περέιρα με γκολάρα για το 1-2

Στο 49ο λεπτό ο Κάτσε έβγαλε μία πολύ καλή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με τον Περέιρα να πιάνει με την μία ένα μονοκόμματο και πολύ καλό σουτ για το 1-2! Στο 51' μετά από διώξιμο του Γλύκου σε προσπάθεια του Μιλιβόγιεβιτς ο Τσόρι έκανε ένα ωραλιο πλασέ με την μπάλα να περνάει έξω.
Ο Μίτσελ έβγαλε εκτός αγώνα τους Αφελάι και Μανιάτη για να ρίξει στην... μάχη τους Ντοσεβί και Κασάμι θέλοντας να δώσει περισσότερη δημιουργική και επιθετική δύναμη στον Ολυμπιακό. Ακολούθησε στην συνέχεια και η αλλαγή του Μήτρογλου με τον Μπενίτες, που έγινε κάτω από αποδοκιμασίες. Στο 69' ο Φουστέρ μετά από σέντρα του Ομάρ δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή.
Στο 73' το φάουλ του Τσόρι βρήκε πάνω στο τείχος για να βγει κόρνερ ενώ ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Αυλωνίτη έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει για το 2-2 με τον Ρατς στο 77' να κόβει σωτήρια την σέντρα του Μπενίτες.
Στο 80' ο Κασάμι έκανε ένα σουτ το οποίο έπιασε ο Γλύκος. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά να αλλάξουν την σε βάρος τους κατάσταση χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ περίμενε με υπομονή και σύνεση το πρέσινγκ του Ολυμπιακού και διαχειρίστηκε ιδανικά την κατάσταση.

"Ντροπή, ντροπή εμείς άμα θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή", ακούστηκε από την κερκίδα λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ενδεικτικό της ψυχολογίας του κόσμου και της απογοήτευσής του. Στο 93' ακυρώθηκε  γκολ του ΠΑΟΚ με τον Τζανδάρη με υπόδειξη οφσάιντ. Πολύ λίγο μετά ήρθε και το τελικό σφύριγμα της λήξης για το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Μία πολύ μεγάλη νίκη για τον δικέφαλο του Βορρά.

Ένταση με κόσμο και αστυνομία και μεγάλη γιούχα

Μόλις έληξε η αναμέτρηση μικρή μερίδα του κόσμου επιχείρησε να προσεγγίσει παίκτες του ΠΑΟΚ. Η αστυνομία επενέβη για να προστατεύσει την αποστολή των φιλοξενούμενων και ενώ υπήρξε και μεγάλη γιούχα από τους φιλάθλους προς την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Περέιρα. Και δημιουργός και σκόρερ. Ο άσος του ΠΑΟΚ είχε συμμετοχή στο πρώτο τέρμα και ενώ έχει βάλει το δεύτερο με σουτάρα. Πολύ καλή εμφάνιση σε ένα μεγάλο και καθοριστικό ματς.

Από μεριάς Ολυμπιακού ξεχώρισαν οι Τσόρι και Μιλιβόγιεβιτς με τον πρώτο να έχει συμμετοχή στην γκολάρα του Φουστέρ. Για τον ΠΑΟΚ σε αρκετά καλή μέρα βρέθηκαν τα κεντρικά του χαφ και ενώ είχε συνολικά αρκετά καλή αμυντική λειτουργία. Καλό ματς από τους δύο κίπερ και ειδικά τον Ρομπέρτο.
Ο Ολυμπιακός περίμενε σαφώς περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι από τους Μήτρογλου και Αφελάι. Ειδικά ο Έλληνας φορ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους Πειραιώτες. Με σημαντικά... ζητήματα και η άμυνα των γηπεδούχων.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Αρετόπουλος με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη. Ατοπήματα που έχουν να κάνουν με τον πειθαρχικό έλεγχο και τις κάρτες. Ελέγχονται για την φάση με το χτύπημα του Μιλιβόγιεβιτς πάνω στον Γλύκο καθώς και για υποδείξεις φάουλ. Σωστή είναι πάντως η απόφαση για το ακυρωθέν τέρμα του ΠΑΟΚ στο Α' μέρος ως οφσάιντ. Στην φάση που ζητάει ο δικέφαλος του Βορρά πέναλτι (σ.σ. μαρκάρισμα του Μαζουάκου σε Σκόνδρα) δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Ελέγχεται επίσης και για το 2ο ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουϊ, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (61' Κασάμι), Φουστέρ, Αφελάι (61' Ντοσεβί), Τσόρι, Μήτρογλου (67' Μπενίτες).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (52' Παπαδόπουλος), Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Γκολάσα, Κάτσε (81' Μάρτενς), Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (90' Μποζαντζίδης), Αθανασιάδης.



gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)