Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Οι Αμερικάνοι αγνόησαν τον Βενιζέλο…



Έγραψαν τα Σκόπια σαν «Μακεδονία» σε επίσημη δήλωση…


Η παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου στις Βρυξέλλες, πέρασε μάλλον απαρατήρητη, αφού…
η αμερικανική διπλωματία αποφάσισε να συμπεριλάβει τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία «Μακεδονία», σε κοινή δήλωση της ομάδας των χωρών που συμμαχούν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ στη Σύνοδο η πΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον Συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία. Οι Αμερικανοί αγνόησαν τα διαβήματα και τις εκκλήσεις της ελληνικής διπλωματίας να μην υλοποιήσει την προαναγγελθείσα πρόκληση κατά των ελληνικών θέσεων και να αναφέρουν τις συμμετέχουσες χώρες με τον τρόπο που αναφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή με την επίσημη ονομασία τους.

Έπειτα από την απόφαση των Αμερικανών να προωθήσουν την ατζέντα των Σκοπιανών και να... αρχειοθετήσουν τα ελληνικά επιχειρήματα, ο υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να μην λάβει μέρος στη σύνοδο των χωρών που συγκροτούν τη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, παρά το γεγονός ότι είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ακριβώς για να συμμετάσχει στη σύνοδο.

Με πληροφορίες  από   το nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)