Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ποιοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Πέλλα




Μάθετε περισσότερα για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Πέλλα


Κατερίνα Ζήνα


Γεννήθηκε το 1983 και είναι κάτοικος Γιαννιτσών. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Εκπαιδευτικός (ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ). Εργάστηκε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στην  δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2006-2010. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΙ και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.  Διετέλεσε μέλος της συντονιστικής επιτροπής αυτόνομης φοιτητικής παράταξης την περίοδο 2001-2003. Είναι ενεργό μέλος του Αντιφασιστικού Μετώπου Γιαννιτσών και συμμετέχει σε πολιτιστικούς συλλόγους και δρώμενα σε Γιαννιτσά, Ξάνθη και Δράμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση Πέλλας ΑΝ.Α.Σ.Α., την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, και παραμένει μέλος της γραμματείας και της δημοτικής επιτροπής της. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πέλλας.


Παύλος Κελεσίδης

Γεννήθηκε το 1958 στο Ριζό Σκύδρας όπου και διαμένει. Είναι απόφοιτος ΤΕΕΦΑ και εργάστηκε ως γυμναστής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση φτάνοντας ως την θέση του διευθυντή Γυμνασίου μέχρι την συνταξιοδότησή του. Ασχολείται επαγγελματικά με την βιολογική γεωργία και ταυτόχρονα συνεχίζει την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ως προπονητής ποδοσφαίρου σε ομάδες του Νομού Πέλλας. Συμμετείχε ενεργά στις συνδικαλιστικές δράσεις των εκπαιδευτικών και σήμερα των αγροτών του Νομού, και υπήρξε προτεργάτης των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2014.  Ήταν ο Υποψήφιος Αντιπεριφειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Περιφεριακή Ενότητα Πέλλας στις εκλογές του 2014.

Ονούφριος (Νάκης)Πασχαλίδης

Γεννήθηκε το 1954 στην Έδεσσα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής της Μπολώνια – Ιταλίας και διατηρεί και δεκαετίες φαρμακείο στην Έδεσσα. Η οργανωμένη πολιτική διαδρομή του συνοψίζεται αδιάκοπα στην γραμμή Ρήγας Φεραίος – ΚΚΕ εσωτερικού – Συνασπισμός – ΣΥΡΙΖΑ. Από το 1992 μέχρι και το 2013 ήταν Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας, και στο διάστημα αυτό ανέλαβε αρκετές φορές καθήκοντας ως Γραμματέας της Ν.Ε. Πέλλας. Συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική δράση της Έδεσσας μέσα από συλλόγους, κινήματα και φορείς. Από το 1986 και για 5 συνεχόμενες τετραετίες διετέλεσε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Έδεσσας. Θήτευσε ως Αντιδήμαρχος πολιτισμού-τουρισμού-κοινωνικής πολιτικής, Πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, και Πρόεδρος παιδικών σταθμών. Ήταν Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και το 2012.




Ιωάννης Σηφάκης

Γεννήθηκε το 1962 και είναι κάτοικος Αριδαίας. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία 17 χρόνια ασχολείται με τις ανενεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών, και διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του ΔΣ του συλλόγου Μηχανικών και του συλλόγου Εργοληπτών του Νομού Πέλλας. Ήταν επί 8ετία πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ». Συμμετέχει ενεργά και σε άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους της περιοχής.  Υπηρέτησε τις αξίες της Αριστεράς και τα κοινωνικά κινήματα ήδη από τα φοιτητικά του πολλές φορές από θέσεις ευθύνης και μέλος του ΣΥΝ Αριδαίας από την αρχή της λειτουργίας του. Συμμετείχε ως σύνεδρος σε όλα τα συνέδρια και πανελλαδικές συνδιασκέψεις. Από το 2012 είναι Συντονιστής της Ο.Μ. Αλμωπίας και από το 2013 Συντονιστής της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.  Στις περσινές δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας με το υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ευρύτατο πολιτικά σχήμα «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» και είναι δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας.


Χρήστος Σμίας

Γεννήθηκε το 1952 στον Π. Μυλότοπο Γιαννιτσών. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και σήμερα είναι Διευθυντής ΕΣΥ, αιματολόγος, στην ομάδα μετμοσχεύσεων μυελού των οστών του Γ.Π. Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος του ΚΚΕ την περίοδο 1981-1991 και από το 1991 μέχρι σήμερα είναι μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών. Διετέλεσε πρόεδρος των εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  του Νομού Πέλλας και την περίοδο 1984-1986 της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης Γιαννιτσών ΑΝ.Α.Σ.Α. και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της στις εκλογές του 2014. Είναι μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 1ο τακτικό Συνέδριο.


Θεοδώρα Τζάκρη

Γεννήθηκε στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κατεύθυνση του Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης. Εργάστηκε ως δικηγόρος στα Γιαννιτσά την περίοδο 1996-2004. Από το 1998 έως το 2004 διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας και θήτευσε ως Αντινομάρχης για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης. Από το 2004 και για τέσσερεις συνεχόμενες φορές εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Κατά την διάρκεια της θητείας της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος πολλών Επιτροπών της Βουλής. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Διετέλεσε επίσης μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Επιτροπής Ισότητας και μη Διάκρισης, της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Νομικών την περίοδο 2012-2013. Τον Νοέμβριο του 2013, μετά την θετική ψήφο της στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)