Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ



   Με ιδιαίτερο προβληματισμό για την σκοπιμότητα των δημόσιων διαμαρτυριών, προχωρήσαμε σήμερα στην έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης – προβληματισμού, σχετικά με την διαιτησία μέσα στην Άψαλο.

    Είναι η πρώτη φορά φέτος που αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τους προβληματισμούς μας για μία διαιτησία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν οι ίδιοι προβληματισμοί και για άλλα παιχνίδια της ομάδας μας σε κάποια εκ των οποίων κερδίσαμε και σε άλλα χάσαμε και πάλι βαθμούς . Το σίγουρο είναι πάντως ότι η πολιτική των ανακοινώσεων δεν είναι η λογική που μπορεί να φέρει τα θετικά αποτελέσματα. Όμως και από την άλλη η σιωπή ή αν θέλετε με ποδοσφαιρικό όρο το fair play, θα μπορούσε να εκλιφθεί ως αδυναμία. Επειδή λοιπόν  και άποψη έχουμε και επιθυμούμε ειλικρινά την αναβάθμιση του τοπικού μας ποδοσφαίρου και της διαιτησίας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε υπέρ των ΑΞΙΩΝ και ΙΚΑΝΩΝ διαιτητών και αυτοί υπάρχουν στο  νομό μας, όπως υπάρχουν και οι μέτριοι που δεν μπορούν, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να ανταπεξέλθουν σε παιχνίδια με βαθμό δυσκολίας, όπως το προχθεσινό μέσα στην Άψαλο.
    Η αντιαθλητικότητα πολλών εκ των μαρκαρισμάτων των γηπεδούχων έναντι των ποδοσφαιριστών μας, σε συνδυασμό, με τον ακατάλληλο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο, δεν αντιμετωπίστηκε με τις ανάλογες αποφάσεις από τον διαιτητή του προχθεσινού αγώνα.   
    Καθαρή φάση χεριού σε αμυντικό της Αψάλου μέσα στην μεγάλη περιοχή γύρω στο 80ο δεν το είδε ο διαιτητής, προφανώς επηρεασμένος από το κλίμα φόβου που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι όσο περνούσε ο χρόνος με μπροστάρη ακόμα και τον προπονητή τους κ. Καρυπίδη που εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου μία με δύο φορές χωρίς να τον έχει αποβάλει, αλλά καταφέρνοντας να πετύχει τον στόχο της ομάδας του και στον οποίο παγιδεύτηκε ο διαιτητής του αγώνα κ. Παναγιωτίδης.
    Ποδοσφαιριστής της Αψάλου σκύβει και πετάει λάσπη στα μούτρα ποδοσφαιριστή μας , μπροστά στα μάτια του επόπτη κ. Πίλτση δηλώνοντας όμως ότι δεν είδε τίποτα.  Η εικόνα του διαιτητή να προσέρχεται στο γήπεδο με το τσιγάρο στο χέρι, εικόνα μόνο ανθρώπου του αθλητισμού να μην θύμισε. Και αποκορύφωμα η αποχώρηση του διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα με το ίδιο αυτοκίνητο, παρέα με ποδοσφαιριστή της Αψάλου.
     Φυσικά κάτω από όλες αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατον να παιχτεί αξιόλογο ποδόσφαιρο, με συνέπεια οι λεπτομέρειες να είναι αυτές που συνήθως κρίνουν και το αποτέλεσμα τέτοιων αγώνων. Αυτό έγινε και στο προχθεσινό μας παιχνίδι.
     Ο αγώνας έχει περάσει στην ιστορία και εμείς θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πορεία κάνοντας την δική μας αυτοκριτική για τα δικά μας λάθη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν παίρνουμε συγχαρητήρια από ιστορικές ομάδες του νομού μας όπως τον Εδεσσαϊκό ή τον Αλμωπό, από τον οποίο μάλιστα χάσαμε εντός έδρας, για την φιλοξενία μας και το καθαρό ποδόσφαιρο που παίχθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου στα μεταξύ μας παιχνίδια, γιατί και εμείς κουβαλάμε μία εξίσου βαριά ιστορία και θέλουμε να την τιμούμε.
     Θα πρέπει όμως επιτέλους και στον χώρο της διαιτησίας, όσο σκληρό και αν είναι αυτό, οι άξιοι να βγουν μπροστά, όποιοι και αν είναι αυτοί, μακριά από σκοπιμότητες και ονοματολογία, και οι μέτριοι ας καθίσουν και πάλι στα θρανία της εκπαίδευσης, όσο και αν αυτό ακούγετε δυσάρεστο και ενοχλεί γνωστούς και φίλους μέσα στην μικρή ποδοσφαιρική και διαιτητική κοινωνία του νομού μας που θα πρέπει να κρατηθούν και οι ανάλογες ισορροπίες ! Αυτή όμως είναι η αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι, για να αποφευχθούν στο μέλλον δυσάρεστες συνέπειες για το τοπικό μας ποδόσφαιρο τις οποίες ειλικρινά εμείς δεν τις επιθυμούμε .
Σας ευχαριστούμε πολύ !
ΤΟ Δ.Σ. του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)