Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επίσκεψη και επαφές του Γιάννη Σηφάκη στην 1η έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRESKON στην Θεσσαλονίκη



Συναντήσεις με συνεταιριστές και εμπόρους από Ελλάδα και εξωτερικό


Ο  νέος συνεργατισμός των αγροτών της Πέλλας αποτελεί επείγουσα ανάγκη

Ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε την 1η έκθεση  φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRESKON στην Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με συνεταιριστές εκθέτες από την Πέλλα και εμπόρους. Ακόμη συναντήθηκε με την διοίκηση της έκθεσης και τους ανθρώπους που είχαν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία.  Η έκθεση αυτή αποτελεί την μοναδική του είδους στα Βαλκάνια και γενικά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Τόνισε την μεγάλη χρησιμότητα τέτοιων εκθέσεων που φέρνουν σε άμεση επαφή τους παραγωγούς με την αγορά. Ο βουλευτής συναντήθηκε με την Διοίκηση της έκθεσης και τους οργανωτές και συζήτησε τρόπους που μπορούν να κάνουν την έκθεση FRESKON  να μακροημερεύσει και να αναπτυχθεί σημαντικά και υποσχέθηκε την αμέριστη βοήθεια του στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.
Ακόμη εξέφρασε την ανησυχία του από το γεγονός της πολύ μικρής συμμετοχής της Πέλλας στην έκθεση με τρία, μόλις, περίπτερα. Τόνισε την απόλυτη ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης στην Πέλλα νέας συνεργατικής λογικής των αγροτών με την ίδρυση ομάδων παραγωγών με τα κριτήρια που ισχύουν και συνεργασία τους στην ίδρυση  κοινοπραξίας ομάδων παραγωγών για στόχο την συγκέντρωση και εμπορία των αγροτικών προΪόντων με την μέγιστη δυνατή σιγουριά και απόδοση.
Υπάρχει ήδη ισχυρός προβληματισμός στους αγρότες και εκτιμάται ότι σχετικά σύντομα η κατάσταση του συνεταιριστικού κινήματος στην Πέλλα δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Συναντήθηκε με εμπόρους που έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να συμβάλλουν στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής τόσο στην Ρωσία όσο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και σε άλλες αγορές. Αρκετοί από αυτούς έχουν αποδείξει ότι είναι σοβαροί έμποροι και έχουν συμβάλει ουσιαστικά την εμπορία των αγροτικών προϊόντων  και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας του μητρώου εμπόρων και της δυνατότητας των αγροτών να ελέγχου την φερεγγυότητα του εμπόρου  πριν την παράδοση των προϊόντων.    
Δεσμεύτηκε να συμβάλει μαζί με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό στην μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι νοοτροπίες που προέρχονται από τις παθογένειες του παρελθόντος και πολύ σύντομα οι αγρότες της Πέλλας να εκπροσωπούνται ουσιαστικά και να μπορούν με καλύτερους όρους να διεκδικήσουν τον ρόλο τους στον διεθνή ανταγωνισμό. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)