Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Πρόμαχοι-Μάνδαλο 2-2



Το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα περνάει σε δεύτερη μοίρα στο παιχνίδι των Προμάχων με την Δόξα Μανδάλου. Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιώργου Νάνου πάγωσε όλους. Από την άλλη η κακή διαιτησία πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους της ΕΠΣ Πέλλας. Η συμπεριφορά ορισμένων διαιτητών μπορεί να κλείσει σπίτια . Και δεν αξίζει τον κόπο για κανέναν λόγο να γίνει κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η διαιτησία της συγκεκριμένης αναμέτρησης έκανε το παν να χαλάσει το παιχνίδι . όταν μάλιστα οι παίκτες των δύο ομάδων δεν έδωσαν αφορμές.
Στη φάση του τραυματισμού του Γ. Νάνου ο διαιτητής έδειξε προς γενική εκπληξη κίτρινη κάρτα στον παίκτη των Προμάχων για…θέατρο. Μπορούσε κάλλιστα να δείξει την άσπρη βούλα και να



τιμωρήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα , σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι κανονισμοί.
Στην συνέχεια τα σφυρίγματά του χάλασαν τα πάντα. Αποκορύφωμα η φάση της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων ,μετά από κόρνερ.

Για το κόρνερ αυτό, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, επειδή ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, αγνοώντας την υπόδειξη του βοηθού του Αδραμάνη, ο οποίος έδειξε άουτ, έστησε την μπάλα στο κόρνερ, κάνοντας όλους να γελούν.
Επακολούθησε κύμα διαμαρτυριών, από τους φιλάθλους, οι οποίοι «φορτωμένοι» από το πλήθος των αλλοπρόσαλλων σφυριγμάτων του Σιδηρόπουλου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ξέσπασαν σε βρισιές και έντονες  αποδοκιμασίες. Κάποιοι θερμόαιμοι έφτυσαν τον επόπτη γραμμών, χωρίς όμως κανείς να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο
Μπροστά σε αυτή την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ο Σιδηρόπουλος, διακόπτει τον αγώνα,  χωρίς αυτό να προβλέπεται από κανέναν κανονισμό. κλείνεται στα αποδυτήρια και καλεί την συνδρομή της αστυνομίας, η οποία, καταφθάνει αμέσως με τρία περιπολικά και ένα τζιπ της ασφάλειας.



Το πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικό και ισορροπημένο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν των δυο αντιπάλων. Στο 20’ έγινε η φάση, που στιγμάτισε το παιχνίδι και καταρράκωσε την ψυχολογία όλων των παρευρισκομένων.
Ο Γ. Νάνος των γηπεδούχων συγκρούεται σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με τον τερματοφύλακα Λεοντιάδη της Δόξας και από την δυνατή αυτή επαφή, ο γιγαντόσωμος επιθετικός, έσπασε το πόδι του στο ύψος του καλαμιού. 20 λεπτά αργότερα και με το σοκ να μην έχει περάσει, ξεκίνησε το παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με όμορφη ατομική ενέργεια του Ν. Νάνου, ύστερα από πλάγια μπαλιά του Σαμαρά στο 32’.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γκότση στο 45’ με το τέλος του ημιχρόνου, αφού τροφοδοτήθηκε από τον Γκίλη ο οποίος έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απέδωσαν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο με πολλές ευκαιρίες και να έχουν την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε φαρμακερές αντεπιθέσεις, με τους καλογυμνασμένους επιθετικούς τους να απειλούν ανά διαστήματα.
Το 2-1 σημείωσε ο Ν. Νάνος  στο 69’με προβολή, ύστερα από οργανωμένη επίθεση και τελική πάσα του Τρίψη.
Το 2-2 σημειώθηκε στο 81’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθη των αμυντικών των Προμάχων, επωφελήθηκε ο Τσελεπής που από κοντά σκόραρε.
Ύστερα από πολύλεπτη διακοπή και αφού οι προβολείς του γηπέδου άναψαν, λόγω του σκοταδιού που έπεσε, ο αγώνας ξεκίνησε και με τυπικές διαδικασίες, έληξε με το μέχρι τότε σκορ 2-2.
Από τους γηπεδούχους που απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με οποιαδήποτε άλλη μεταχείριση από πλευράς διαιτησίας θα είχε μιαν άνετη νίκη, ξεχώρισαν οι  Δέλλιος, Ν. Νάνος και Τρίψης.
Από την Δόξα, η οποία εμφανίστηκε με ένα πολύ ομοιόμορφο σχήμα που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και τελικά το πήρε, ξεχώρισαν οι Γκότσης, Τσελεπής και Γκίλης.

Η διαιτησία του κυρίου Σιδηρόπουλου, σύμφωνα με τα ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, ήταν κακή και προκλητική, με πολλά αντίθετα σφυρίγματα και προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεται συστάσεις από τους ανωτέρους του, για να χαλιναγωγήσει την υπεροψία που είναι διάχυτη στον «διαιτητικό» του χαρακτήρα.
Οι δυο βοηθοί του  Αδραμάνης-Τετραγώνης ήταν καλοί, με κάποια λίγα λάθη.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Ξυλουργίδης(Χ. Σέλκος), Δέλλιος, Σατζάκης(Τρίψης), Ιλ. Μούγιος, Σαμαράς, Αμπάρης, Παπαδόπουλος, Ιωάννου, Προίκος, Γ. Νάνος(Σαμσούρης), Ν. Νάνος.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σαμαράς.

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
Λεοντιάδης, Γκίλης, Ζαχαριάδης, Μαυρομάτης, Σασαρίδης, Τσελεπής, Παπαδόπουλος(Βαίδης), Γκότσης, Σαββίδης, Cerriku(Γραμματικόπουλος), Γιαννουσίδης.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ι. Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)