Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Είχαν έτοιμο τον πολιτικό "επικήδειο» του Χ. Χουρσόγλου

 


Ούτε τα προσχήματα δεν κατάφεραν να κρατήσουν οι …ανόητοι που συμβουλεύουν επικοινωνιακά τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο.
 Ενώ το ηλεκτρονικό όργανο της παράταξης αναφέρεται με δυό αράδες στην ανεξαρτητοποίηση  του Χ. Χουρσόγλου, με φοβερή ταχύτητα δημοσιεύει ολόκληρο αφιέρωμα –μνημόσυνο στον  δημοτικό σύμβουλο  ΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ. Και ο καλύτερος ‘ νεκροθάφτης στον κόσμο δεν θα  το κατάφερνε  με τέτοια ταχύτητα. Γεγονός που σημαίνει ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα  αλλά πολύ κακοσχεδιασμένα.
Τελικά δεν υπάρχει «τέλειο έγκλημα» 

Ιδού το δημοσιέυμα :



 

 

 

Μπίνος - Χουρσόγλου: Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου πολιτικού διαζυγίου!



Αν πούμε ότι η ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Χουρσόγλου από την παράταξη του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου έσκασε σαν βόμβα, θα πούμε ψέματα. Γιατί όποιος παρακολουθεί συστηματικά τα δημοτικά δρώμενα, ήταν τουλάχιστον υποψιασμένος για τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το μόνο που ήταν άγνωστο ήταν ο χρόνος που θα σπάσει οριστικά το γυαλί.



Από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, ήταν σχεδόν ξεκάθαρο ότι οι δύο άνδρες εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες και έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις και θέσεις όσον αφορά στα σημαντικά θέματα του Δήμου. Η φιλοσοφία διοίκησης που έχει εισάγει ο κ. Μπίνος, με την επιλογή πολλών νέων προσώπων στην πρώτη γραμμή, δεν επικροτήθηκε ποτέ από τον κ. Χουρσόγλου (προερχόμενο από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Αριδαίας Χρήστου Μπίνου), ο οποίος από νωρίς ένιωσε αδικημένος μιας και θεωρεί ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη αυτής της παράταξης στην εξουσία.

Έτσι, από πολύ νωρίς –ανέλπιστα νωρίς, σημειώνουν άνθρωποι με εμπειρία στον χώρο της αυτοδιοίκησης- οι σχέσεις ανάμεσά τους ήταν «στο κόκκινο» και αυτό όπως είναι λογικό δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο τον Δήμαρχο, αλλά και τους ανθρώπους που είναι δίπλα του και κατέχουν αξιώματα. Δεν άργησαν οι ευθείες βολές του κ. Χουρσόγλου προς τους στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, με σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως τότε που χαρακτήρισε τον Δήμο «σκοτεινό και βρώμικο» ή τότε που αποκάλεσε «Τόμσεν» τον Γιώργο Τσιμτσιρίδη με αφορμή την αύξηση των τελών άρδευσης και καταψήφισε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων την πρόταση της πλειοψηφίας. Άλλες φορές, κατηγόρησε τον Αντιδήμαρχο Έργων Γιάννη Κετικίδη για μη υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, ενώ σθεναρή ήταν η αντίθεσή του όταν ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Χρήστος Γεωργίου αποφάσισε να μετακομίσει δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία.

Η κορυφαία στιγμή της κόντρας Μπίνου – Χουρσόγλου διαδραματίστηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, όταν και τα πράγματα ξέφυγαν… Τότε, μετά από την σφοδρή κριτική του κ. Χουρσόγλου στην πλειοψηφία των Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος πήρε το λόγο φανερά εκνευρισμένος και δήλωσε ότι «οι συνεργάτες μου είναι αξιόλογοι, από το πρωί ως το βράδυ είμαι μαζί τους και βλέπω πως δουλεύουν, όποιος νομίζει το αντίθετο να πάει απέναντι, δεν συμφωνώ εγώ με αυτά που λένε κάποιοι». Και συνέχισε: «Κωλοτούμπες εγώ δεν έκανα ποτέ, εσείς κάνατε. Δεν μπορείτε να μας παρουσιάζεστε με δύο πρόσωπα. Να πάτε απέναντι. Νομίζετε πως προήλθατε από παρθενογένεση. Ξέρετε τι ευθύνες έχετε; Θέλετε να στις απαριθμήσουμε; Υψηλή πολιτική χορτάσαμε», για να του απαντήσει ο κ. Χουρσόγλου ότι «έχω εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος πέντε φορές, εσείς δεν έχετε εκλεγεί ούτε μία».

Μετά απ’ όλα αυτά, αφού πέρασε ένα εύλογο διάστημα φάνηκε να υπάρχει αποκατάσταση ανάμεσα στις σχέσεις των δύο ανδρών, με αρκετές κοινές εμφανίσεις. Ωστόσο, υπήρχε η αίσθηση και πάλι ότι… οι απόψεις διίστανται. Μέχρι που φτάσαμε στην συνάντηση που έγινε τις πρώτες μέρες του νέου έτους όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα. Αν κρίνουμε από τις τελευταίες εξελίξεις, αυτή ήταν και η τελευταία συνάντησή τους.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο «διαζύγιο» το οποίο ήρθε από την πλευρά του κ. Χουρσόγλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του 2016 ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε και τραβά πλέον τον δικό του δρόμο, μέσα από μία σκληρή κριτική που έκανε για άλλη μια φορά στους διοικούντες για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα προβλήματα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εικάζουν ότι ο Χρήστος Χουρσόγλου αποδεσμεύτηκε από τον συνδυασμό «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας», με στόχο να δημιουργήσει πλέον την δική του ομάδα που θα έχει ως φόντο τις εκλογές του 2019.

4 σχόλια:

  1. mpravw dhmarxe eimastan se ena kafenio kai xarikan oli poy edikses tis kopries gera sixaritiria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο Σαμάντη τα γράφεις πολύ καλά. Μπίνος και Βαφειάδης τελείωσαν οριστικά. Μαζί χέρι χέρι στον ζάλογκο. Κράξτους όσο είναι καιρός για να σωθείς όπως σώθηκε ο Χουρσόγλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαρακίρι του δημάρχου. πλέον το εντεταλμένο του όργανο πρέπει να τελειώσει. ΟΡΙΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Μόνο ο Χουρσόγλου αξίζει. Στηρίξε τον Πέτρο όσο μπορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να μου το θυμάστε. ο μπίνος μέσα στο 2016 θα χάσει τα αυγά και πασχάλια καθώς και τουλάχιστον έναν ακόμη σύμβουλο. ίσως τον Ουργατζόγλου. Τότε λοιπόν να δούμε τις μαγκιές του μπίνου που χτυπά πόρτες-παράθυρα και γραφεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)