Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

.Xιόνια στη Θεσσαλονίκη - Κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη



Κλειστός ο Περιφερειακός - Προβλήματα σε Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο


Σε λευκό σκηνικό ξύπνησε τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη, καθώς από νωρίς το πρωί χιονίζει σε ολόκληρο σχεδόν το πολεοδομικό συγκρότημα.

Οι περιοχές που το έχει... στρώσει για τα καλά, είναι κυρίως το κέντρο της Θεσσαλονίκης και η ανατολική πλευρά της πόλης, ενώ στα δυτικά, το φαινόμενο είναι ηπιότερο.

Η χιονόπτωση έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό, από ανατολικά προς δυτικά και συγκεκριμένα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ κλειστό είναι το τούνελ της Τούμπας λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Η Τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ εκ περιτροπής σε μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ύψος της Καρδίας πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, λόγω παγετού. Ο παγετός κρατά κλειστό και τον δρόμο προς Ωραιόκαστρο.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Θεσσαλονίκη είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.




Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα


Προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση του χιονιά σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε ορισμένα σημεία του εθνικού και του επαρχιακού δικτύου.
Συγκεκριμένα, αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας και στα σημεία: Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης και Καστοριάς-Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας.
Παράλληλα, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην Άρνισσα από το 8 χλμ. της επαρχιακής οδού με κατεύθυνση το χιονοδρομικό κέντρο Βόρα και στην Κερασιά Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)