Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

4.000 κόσμος στη διαδήλωση της Έδεσσας











ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία ,γίνεται τέτοια συγκέντρωση στην Έδεσσα. Αγρότες , ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι εργαζόμενοι από την Εδεσσα , τη Σκύδρα και την Αλμωπία,
κατέκλυσαν την πλατεία Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό.Υπολογίζεται ότι ξεπερνούσαν τιςς 4.000  κόσμος.  Εκπρόσωποι φορέων , αγροτών και οι Δήμαρχου των συμμετεχόντων Δήμων απεύθυναν  χαιρετισμούς. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο Διοικητήριο , όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιες τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια οι αγρότες πήγανε στον κόμβο της παράκαμψης της Έδεσσας έξω από το Ριζάρι. Αργότερα πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα μπλόκα. Η Συμμετοχή στην απεργία στην Έδεσσα ήταν καθολική . Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν άνοιξε κανένα κατάστημα ούτε και καφετέρια, στέλνοντας το μήνυμα προς κυβέρνηση και Ευρωπαίους εταίρους ότι η εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη δεν μπορεί να συνεχιστεί! .



                                                                  Ο ΔΗΜΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου μετά τις κινητοποιήσεις από τον Δήμο Αλμωπίας έγινε γνωστό ότι στις κινητοποιήσεις των αγροτών συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, μαζί με τους Αντιδημάρχους Στέφανο Αβραμίκα και Γιώργο Τσιμτσιρίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Χρήστο Γεωργίου. Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού ΣυμβουλίουΣίμος Σωτηριάδης επέδωσε ψήφισμα στους αγρότες, με το οποίο ο Δήμος Αλμωπίας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα τους και στέκεται στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που περνούν δύσκολες στιγμές.(σσ το ψήφισμα  για το οποίο γίνεται λόγος , ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας)
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του μετέβησαν στην Έδεσσα μαζί με τους αγρότες της Αλμωπίας και ολόκληρου του Νομού, όπου συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας, ενώ επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία των αγροτών και τους Δημάρχους Έδεσσας και Σκύδρας τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, όπου συζητήθηκαν τα δίκαια αιτήματα.
Σε δήλωσή του ο κ. Μπίνος ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα οι αγρότες μας έστειλαν ένα δυναμικό μήνυμα, έχοντας στο πλευρό τους την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Για πρώτη φορά είδαμε να κλείνουν στο σύνολό τους τα καταστήματα της πόλης μας, έχοντας ως αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η Δημοτική μας Αρχή δηλώνει την στήριξή της και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Είμαστε ένας κατεξοχήν αγροτικός Δήμος και είναι πλέον σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα που καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα, που είναι μία από τις κινητήριους δυνάμεις του τόπου μας».

4 σχόλια:

  1. Υποστηρίζει τους αγρότες ο δήμαρχος ΑΛΜΩΠΙΑΣ βάζοντας τους τέλη κοιμητηρίων και διπλασιάζοντας τα αρδευτικά τέλη!!!! Μπράβο στην έμπρακτη υποστήριξη του δήμου και του δημάρχου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψαχνει να βρει εμισθη θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ekini i pontikomami tarifas karderina..ti pige na kanei ekei;; na kopsi sigoura kiniseis kai na koutsompolevei meta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)