Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση αγροτών από την Πρωτοβουλία στην Αριδαία





Ενημέρωση των αγροτών έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο  Ξενιτήδειο στην Αριδαία.



Έγινε ανάλυση της κατάστασης. Οι αγρότες τάχθηκαν κατά των κυβερνητικών προτάσεων και θέσεων, αντιπροτείνοντας τις δικές τους ρεαλιστικές , όπως τις χαρακτήρισαν προτάσεις. Πολίτες ά κατηγορίας θα γίνουν όταν θέλουν αυτοί και όχι η κυβέρνηση. Έγινε παράλληλα γενικό προσκλητήριο στην γενική απεργιακή κίνηση της Πέμπτης.


Στη συνάντηση έγινε αναφορά στα αιτήματα που είναι:

Το διεκδικητικό πλαίσιο κινείται στον άξονα  ΑΓΡΟΤΗΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
1 .«ΑΓΡΟΤΗΣ» :  κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση  την ισχύουσα νομοθεσία . Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες»ή «ελεύθεροι επαγγελματίες»                              
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13%    προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις  που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα.( αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, τα τεκμαρτά  ενοίκια  του εδάφους,  τους  τόκους  των ιδίων κεφαλαίων.) και άμεση νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών αγρεργατών.

Αφορολόγητο της προσωπικής εργασίας του Αγρότη

Αφορολόγητο  της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη

Αφορολόγητο των  αποζημιώσεων.

Αποσβέσεις

Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση  με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου.

Συνεταιρισμένοι Αγρότες.

3.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Παραμονή του ΟΓΑ ως κύριου ασφαλιστικού φορέα τω αγροτών (υγεία +  συνταξιοδότηση)

Καμμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές .

Διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης των αγροτών με την ασφάλιση σ αυτόν, όλων των αγρεργατών ( Ελλήνων και αλλοδαπών) μέσω του εργοσήμου.

Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή αναλογιστική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας  υγιής και αυτόνομος ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις για τον αγρότη – ασφαλισμένο.



4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ :      



Αμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μετταρύθμιση , και την Παραγωγική

Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για  το κόστος παραγωγής, την

χρηματοδότηση του τομέα , τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που 

δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης  του κλάδου.

5 σχόλια:

  1. α! ρε! ευκολόπιστοι αγρότες! όλα αυτά που ζητάτε η ΝΔ σας τα είχε δώσει, εκτός φυσικά το μεροκάματό σας να αφαιρείται από το εισόδημα. και εσείς φυσικά παρασυρθήκατε από τη γιαλατζή αριστερά και ψηφίσατε βρίζοντας τη ΝΔ. τώρα θα πείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέρμα μπας και βάλετε μυαλό. «Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα η ΝΔ ΑΝΕΛ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕν ειναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και μερικοί 3στα3 .Έλληνα ξεχνάς γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα, αυτά τα μέτρα είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι του 3ου Μνημονίου, που ψήφισαν το καλοκαίρι "με τα δύο χέρια" τόσο οι κυβερνητικοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και οι "αντιπολιτευόμενοι" των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι.
    Άρα, πάρτε το χαμπάρι, αυτά θα υλοποιηθούν κατά γράμμα από όλα αυτά τα Κόμματα, γιατί έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους & δανειστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε "αλάνι της αγοράς", αν ζητάνε οι αγρότες της Αλμωπίας φορολόγηση με 13% από το πρώτο ( που ζητάει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ), γιατί το έφεραν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,τότε καλά να πάθουν. Και να δούμε ποιός θα μπορέσει να πληρώσει και του χρόνου την φετινή φορολογία, που τους ξετίναξε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oloi oi agrotes me megali kai fouskoti koilia einai!!ara kala fagene!!! oso kai ta trakter pou vlepoume..kostizoun mia periousia!!! pos einai dinaton lego na agorastikane auta me 1000-2000 euro pou dilonane stin eforia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)