Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Εθελοντές Αλμωπίας για τους πρόσφυγες









S.O.S: Ανάγκη για παλέτες, νάιλον, καυσόξυλα και σκηνές



Μία δύσκολη ημέρα μάς περίμενε την Κυριακή στην Ειδομένη. Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση των απλών συμπολιτών μας στο κάλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας καταφέραμε να γεμίσουμε 2 φορτηγά αυτοκίνητα, 3 αγροτικά και 1 επιβατικό αυτοκίνητο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Περισσότεροι από 10 εθελοντές βρεθήκαμε στην Ειδομένη για να μοιράσουμε ό,τι είχαμε συγκεντρώσει.
Η κατάσταση εκεί ήταν απογοητευτική. Η πολυήμερη βροχή είχε ταλαιπωρήσει και εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τους ήδη ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Οι σκηνές τους είχαν πάρει νερό και η διαβίωση τους ήταν υπό άθλιες συνθήκες.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει επείγουσα ανάγκη για παλέτες, οι οποίες θα τοποθετηθούν μέσα στις σκηνές των προσφύγων, ώστε να μην κοιμούνται αυτοί και τα παιδιά τους μέσα στα νερά και να μπορούν όσο το δυνατόν να διατηρούν στεγνά τα ρούχα τους. Επίσης, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νάιλον, σκηνές και καυσόξυλα. Κάνουμε έκκληση λοιπόν σε όσους συμπολίτες μας δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας παλετών και καυσόξυλων να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.
Επίσης, χρειαζόμαστε ένα φορτηγό που θα μεταφέρει τις παλέτες στην Ειδομένη.
Κατά τα λοιπά η επόμενη αποστολή μας θα είναι την Παρασκευή 18 Μαρτίου, όπου δύο οχήματα εθελοντών θα βρεθούν στην Ειδομένη για να μοιράσουν τρόφιμα στους πρόσφυγες.
Για αυτό το λόγο η αποθήκη μας στην Αριδαία (κατάστημα της κας Μπόσνα, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ) θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου από τις 17:00 έως τις 20:00 το απόγευμα. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949982238).
Για την αποστολή της Παρασκευής συλλέγουμε παντός είδους τρόφιμα και κυρίως:
   Ατομικές μερίδες φαγητού (χωρίς κρέας) π.χ. σπανακόρυζο, φακόρυζο, λαχανόρυζο, συνοδευόμενες με πλαστικό κουτάλι ή πιρούνι
   Έτοιμες σακουλίτσες, οι οποίες θα περιέχουν π.χ. ένα βραστό αβγό, ένα φρούτο πλυμένο και μία γκοφρέτα.
Από ρούχα αυτήν την περίοδο συλλέγουμε μόνο:
   Παπούτσια αθλητικά σε καλή κατάσταση (να συσκευάζονται ανά ζευγάρι και να αναγράφεται απέξω το νούμερο και η ένδειξη γυναικείο, αντρικό, παιδικό)
   Κάλτσες και
   Κουβέρτες
Δεν συγκεντρώνουμε άλλα ρούχα, καθώς οι αποθήκες με ρούχα στην Ειδομένη είναι γεμάτες και δεν υπάρχει ο  απαιτούμενος αριθμός εθελοντών για τη διάθεσή τους στους πρόσφυγες.
ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ




Η ΕΛΠΙΔΑ ΧΡΥΣΙΔΟΥ

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ  97,1 FM  η δικηγόρος Ελπίδα Χρυσίδου, μία από τις εθελόντριες , αναφέρθηκε στη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη , όπως επισήμανε. Ξεπερνά κάθε προσδοκία .Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Ειδομένη ζουν ένα δράμα. Ιδίως τώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες , η κατάσταση επιδεινώθηκε. Κάλεσε τους κατοίκους της Αλμωπίας που μπορούν να συνδράμουν ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια .




ΣΤΗ ΣΩΣΑΝΔΡΑ
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σωσάνδρας Νίκος Μίντσης , κάτοικοι του χωριού ανέλαβαν πρωτοβουλία και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες στην Ειδομένη , στον χώρο του  της κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)