Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Στερνός αποχαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη




 
 στον ευεργέτη της Πέλλας Αναστάσιο Μπίλλη


Με συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποχαιρετά τον Αναστάσιο Μπίλλη.

Αναλυτικά:

«Με πόνο καρδιάς, αποχαιρετούμε σήμερα τον Αναστάσιο Μπίλλη. Έναν αληθινό ευπατρίδη που με τη σύζυγό του Ιουλία συγκαταλέγονται στους μεγάλους ευεργέτες της Ελλάδας. Τα έργα που οραματίστηκε και ανιδιοτελώς υλοποίησε το ζεύγος Μπίλλη καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος απολύτως λειτουργικών κτιριακών εγκαταστάσεων και δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, της κοινωνικής μέριμνας, της εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας προϋποθέσεις ανάπτυξης για την παρούσα και τις μελλοντικές γενιές. Όλα τα έργα και οι δράσεις των ευεργεσιών τους απαντούν, μ’ έναν σύγχρονο τρόπο, σε σημαντικές τοπικές ανάγκες της κοινωνίας, συμπληρώνοντας την Ελληνική πολιτεία.

Ο Αναστάσιος Μπίλλης αγάπησε και ευεργέτησε την Πέλλα και, ιδιαίτερα, την Έδεσσα, γενέτειρα της συζύγου του Ιουλίας Χριστάκη. Στο πλαίσιο των εορταστικών και επετειακών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου Β’, τιμήσαμε το ζεύγος Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη για την προσφορά τους στον τόπο.

Αποχαιρετώντας έναν άξιο άνδρα και εθνικό ευεργέτη, ο νους μας είναι στους συνεχιστές αυτού του σημαντικού έργου που το χρειάζεται η Ελλάδα και η Μακεδονία, ιδιαίτερα τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, της οικονομικής κρίσης και ύφεσης, αλλά και της κρίσης αξιών. Η κοινωνία έχει πάντοτε ανάγκη από οραματιστές και ανθρώπους που προσφέρουν στην πατρίδα με γνήσιο πατριωτικό πνεύμα.

Η πολιτεία και η τοπική κοινωνία οφείλουν να προστατέψουν και να αναβαθμίσουν τις υποδομές που υλοποιήθηκαν μέσα από τις ευεργεσίες του ζεύγους Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους.   

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)