Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Υπογραφή σύμβασης με Πιστοποιημένες Οργανώσεις Παραγωγών της Π.Ε. Πέλλας



ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΦΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ  Η ΕΝΩΣΗ  ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Αξιοποιούμε τη δυνατότητα απόσυρσης αγροτικών προϊόντων και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας δικαιούχους της διαδικασίας 






Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη ΠέλλαςΘεόδωρου Θεοδωρίδη υπογράφηκε σήμερα, στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, σύμβαση με δύο πιστοποιημένες οργανώσεις παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την παράδοση – παραλαβή αποσυρόμενων προϊόντων, σύμφωνα με τον Κανονισμό 921/2016.

 Με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγών Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς ,Δημήτριο Τσίτση
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης συνυπέγραψε σύμβαση με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγών Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ»  Παντελή Μπερμπέρη και με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγών Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς . Δημήτριο Τσίτση.

Σύμφωνα με το πλαίσιο στήριξης των παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών και τις προϋποθέσεις απόσυρσης προϊόντων, θα παραδοθούν στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας, με Επικεφαλή Εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, λαχανικά και φρούτα, όπως μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα και εσπεριδοειδή. Τα προϊόντα αυτά μέσα από τις οριζόμενες από το νομικό πλαίσιο διαδικασίες, θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α., στους δικαιούχους της κάρτας σίτισης καθώς και σε τρίτεκνους και πολύτεκνους γονείς με προστατευόμενα οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και οι οποίοι ορίζονται δικαιούχοι – αποδέκτες της διανομής των αποσυρόμενων προϊόντων.
Από δεξιά Δ. τσίτσης, Γιάννης Καρράς, Π. Μπερμπέρης, Θ. Θεοδωρίδης. Δεξιά ,η Βάϊα Κωτσίου

«Οι ομάδες παραγωγών αποτελούν ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμό που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες στήριξης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Η σημερινή διαδικασία και η παραλαβή των προϊόντων που θα αποσυρθούν από την αγορά θα συνδράμει στην προσπάθεια μας για ενίσχυση των ποσοτήτων διανομής τροφίμων μέσω του προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. στους ωφελούμενους συμπολίτες μας και την μεγαλύτερη ανακούφιση τους. Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που παρουσιάζεται για συνεχή στήριξη και ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού της περιοχής μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τους εκπροσώπους των οργανώσεων παραγωγών ο κ. Θεοδωρίδης επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση ενός ενιαίου αγροτοσυνεταιριστικού φορέα που θα εκπροσωπεί όλους τους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την χάραξη μίας στρατηγικής διαχείρισης, προβολής και προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας και αποτελεσματικότερη διεκδίκηση προγραμμάτων ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και των παραγωγών. Για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη με ενώσεις και συνεταιρισμούς παραγωγών, ενώ, επίκειται νέα, ευρεία, ειδική συνάντηση με όλους τους αγροτικούς φορείς της Π.Ε. Πέλλας, περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου.




                                                                                                                                                          

5 σχόλια:

  1. Αν δεν σας ξυπνουσε ο Γιαννης Σηφακης (σχεδον με το ζορι) για τριτη χρονια ουτε ενα κιλο δεν θα εδινε στο προγραμμα η Πελλα, καλλιο αργα παρα ποτε. Τωρα η Πελλα να βακει οσα παραπανω προιοντα μπορει στο επισιτιστικο προγραμμα. Εσεις εκει στους Τσακους θα βαλετε τα δαμασκηνα η θα σας μεινουν στα χερια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος του ΑΦΟΣ αναγνωρίζει στον Γιάννη Σηφάκη την μεγάλη βοήθεια που του προσέφερε και ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε υλοποιηθεί το πρόγραμμα.Μάλιστα,έχω βρεθεί πολλές φορές σε κοινές παρέες μαζί του και έχει δηλώσει ότι το πρόγραμμα προχώρησε χάρη στην άμεση μεσολάβηση του Σηφάκη. Εύγε σε όλους τους παράγοντες που βοηθούν με όποια μέσα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο αντιπ να μας πη ποτε θα κανει τη γεφηρα του Ρηζαριου και οχι να μοστραρει φοτογραφιες λες και εσωσε ολη την ανθροποτητα τα καταγκιοζιλικια να τελειωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά ελεος. Πρεπει να προσέχουνε τα σάητ πιούς ανθρώπους ανεβάζουνε; ειλικρινα ντρεπομαι κύριε Πέτρο πού βλέπω αυτούς τους δύο στήν ηλεκρονική εφημερίδα σου. Ο Κοσκοτάς ειναι πολύ λίγος κοντά σέ αυτους τούς δύο.

      Διαγραφή
  4. μπερμπερη.αντε και βουλευτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)