Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«Φτάνει πια τόσο ψέμα»




ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΞΩΓΗΪΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ   ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ



Με αρκετή καθυστέρηση ο πρώην πρόεδρος της Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ Γιάννης Ιωαννίδης απάντησε στον σημερινό  εκ συζύγου εκατομμυριούχο πρόεδρο της επιχείρησης των Λουτρών ,που βλέπει υποτιμητικά τους πάντες και τα πάντα, με στοιχεία  για το οικονομικό συμμάζεμα της επιχείρησης , χάρις στο οποίο εξακολουθεί σήμερα να υπάρχει η επιχείρηση . Παράλληλα να κάνει ο ίδιος τα ταξιδάκια του στο εξωτερικό , μένοντας στα ακριβότερα ξενοδοχεία , παίρνοντας παχυλές αποζημιώσεις, ενώ κάνει την πολιτική του διορίζοντας στα Λουτρά , όποιον γουστάρει. Η τοποθέτηση  του Γιάννη Ιωαννίδη στην γενική συνέλευση  των μετόχων της επιχείρησης  έχει ως εξής  :


    «Στην παρούσα χρονική στιγμή θεωρώ υποχρέωση μου να πω κάποια πράγματα που αφορούν τα Λουτρά. Δεσμεύτηκα στην έκτακτη Γ.Σ. ,που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αντικατάστασή μου, να θυμίσω και  να επαναλάβω τα πεπραγμένα της δικής μου θητείας.
   Είναι λυπηρό ένας τεράστιος αγώνας όχι μόνο για τη διάσωση των Λουτρών, αλλά και την αλλαγή του μείγματος μαρκετινγκ, να ακυρώνεται για λόγους μικροπολιτικής. Ακούγονται τόσα πολλά στα Δημοτικά Συμβούλια και αναπαράγονται με τόση ένταση, αλλά και ελαφρότητα, από συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο, που κάθε Αλμωπαίος που έχει παρακολουθήσει την επιχειρηματική πορεία των Λουτρών, μόνο γραφικούς μπορεί να σας χαρακτηρίσει. 
     «ΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ» «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ» «ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»
Τι υποκρισία!!!! Τι ψέμα αλλά και τι ντροπή!!!!
  Και τώρα ζητώ την υπομονή σας για να ακούσετε την αληθινή ιστορία….
  Η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε στις 11-02-2011 ήταν απογοητευτική…
   Κανένας υπάλληλος δεν υπήρχε για να μας ενημερώσει, να δώσει τέλος πάντων τη σκυτάλη για να συνεχίσουμε.
   Από 1/1/2011,  με την αλλαγή των δήμων από Καποδιστριακούς σε Καλλικρατικούς, αλλάζει άρδην το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούμε. Νομοθετικές ασάφειες, νομικές αγκυλώσεις, πολλά και διαφορετικά εμπόδια στη λειτουργία της Επιχείρησης, μέσα σε ένα  άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, το τουριστικό περιβάλλον.
   Αναπάντητα ερωτήματα και σημαντικές διευκρινήσεις περίμεναν πέντε και έξι μήνες τα αρμόδια Υπουργεία. Εμείς όμως έπρεπε να προχωράμε.
   Η χρονική περίοδος 2011,2012,2013 ήταν αυτή της μεγαλύτερης οικονομικής αστάθειας, με την καθημερινή απειλή της εξόδου της Χώρας από την Νομισματική Ένωση.
   Οι εντολές της κεντρικής εξουσίας ήταν να εισπραχθούν άμεσα ληξιπρόθεσμες οφειλές και δόξα το Θεό στο 1.500.000.ευρώ του χρέους που παραλάβαμε είχαν την μερίδα του λέοντος ΙΚΑ,ΔΟΥ,ΔΕΗ,ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ,ΕΠΙΤΑΓΕΣ. Φυσικά έπρεπε ταυτόχρονα να τακτοποιούμε και τις τρέχουσες οφειλές. Όλα αυτά έπρεπε να τακτοποιηθούν σε ένα εναπομείναντα χρόνο της τάξης των δυόμιση  ετών.
  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν αυτό δεν είναι οικονομική και νομική ασφυξία, τότε πέστε   κάτι χειρότερο από αυτά που η σημερινή Διοίκηση των Λουτρών αντιμετωπίζει!
  Επιγραμματικά θα αναφέρω τα όσα έχουν γίνει σχετικά με τη λειτουργία, την υλικοτεχνική υποδομή, την προβολή και προώθηση του προϊόντος μας, τη  συνεχή παρακολούθηση των σημαντικών θεμάτων που ήταν σε εξέλιξη και τέλος το τεχνικό κομμάτι, που αφορά και τις εκπονήσεις μελετών.
   Αρχικά καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε και να στελεχώσουμε με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μέσα στο νέο νομικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, επιγραμματικά αναφέρω: α)αγορά υλικοτεχνικού υλικού
 β)δημιουργία και ψήφιση κανονισμών λειτουργίας
 γ)έλεγχος εσόδων και εξόδων
 δ)δημιουργία υπηρεσίας ενοικίασης πετσετών και μπουρνουζιών ε)μηχανοργάνωση αναψυκτηρίου
στ)ηλεκτρονική κράτηση και πληρωμή λούσεων.
   Υλικοτεχνική υποδομή:
α)Αγορά  εξοπλισμού για το ξενοδοχείο, το αναψυκτήριο και της εξωτερικής πισίνας.
   Προβολή και προώθηση του προϊόντος:
α) Δημιουργία νέας ιστοσελίδας για την πλήρη κάλυψη των νέων προκλήσεων.
 β)Συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού «FILOXENIA» τρεις συνεχείς χρονιές.
γ)Παρουσίαση των Λουτρών σε πέντε κεντρικά  δελτία ειδήσεων του ALPHA, σε πρωινές εκπομπές του ALPHA  και του ΣΚΑΙ,
 15 ημέρες άμεση διαφήμιση στο MEGA, 35 παρουσίες άμεσης διαφήμισης στην ΕΡΤ3 και σε εκπομπές του ίδιου καναλιού, στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» της ΝΕΤ, στο «60 λεπτά Ελλάδα» του ALPHA. Παρουσία είχαμε και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο πανελλαδικής κάλυψης(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΘΝΟΣ,ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ κ.α.). Δεν έλλειψε η παρουσία μας σε περιφερειακά κανάλια και τύπο, ραδιοφωνικές συχνότητες και ηλεκτρονικούς ιστότοπους. ε)Με την αγαστή συνεργασία της Διοίκησης με το σύλλογο  Νέων Λουτρακίου ξεκινήσαμε το Φεστιβάλ Πόζαρ και τον Ημιμαραθώνιο που στη συνέχεια καθιερώθηκαν ως θεσμοί.

   Όσον αφορά την παρακολούθηση των σημαντικών ζητημάτων, επειδή έγινε πολύς λόγος για το υδροηλεκτρικό, θα αναφερθώ σ’ αυτό και σε δυο ακόμη θέματα. Στο σημείο αυτό θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον  κύριο Γιάννη Σηφάκη και τον συνεργάτη του κύριο Πέτρο Τσαρκνιά, διότι από την αρχή της θητείας μου μέχρι το τέλος στάθηκαν κοντά μου, ώστε να μη χαθεί αυτό το έργο. Ήμασταν σε  συνεχή επαφή και παρακολουθούσαμε στενά τις εξελίξεις,γιατί τα πράγματα άλλαζαν από στιγμή σε στιγμή. Είχε λήξει η άδεια εγκατάστασης με αριθμό 6330/19-09-2007 και κάναμε αίτηση για έκδοση νέας άδειας εγκατάστασης στις 14-12-2012. Η απάντηση ήρθε στις 24-01-2013 και έλεγε ότι η αίτηση έφτασε στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο δεν απάντησε ως τώρα διότι ήταν σε εκκρεμότητα το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ που αφορούσε ρυθμίσεις για έργα ανανεώσιμων πηγών ενεργείας.  Ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες και αναμένεται η έκδοση νέας άδειας συμφώνα με τον νέο νόμο. Από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη ΔΕΔΗΕ και  την κυρία Μπατιστάτου προκείμενου να εξεταστεί η έκδοση νέων όρων σύνδεσης, ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να εκδοθεί η νέα άδεια εγκατάστασης επειδή οι προηγούμενοι οροί σύνδεσης έληξαν και ότι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων μένουν σε ισχύ. Στη συνέχεια ακολούθησε το 2014 με ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφέρεια και τη ΔΕΔΗΕ, ώσπου φτάσαμε στη δική σας θητεία.
   Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, συμπληρώσαμε το φάκελο και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την αναγνώριση της ιαματικής πηγής Λα1 ως ιαματικός φυσικός πόρος. Εδώ αναφέρω ότι τα αρχικά στοιχεία του φακέλου αποστάληκαν από την προηγούμενη διοίκηση για τη συγκεκριμένη αναγνώριση. Είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα για την επιχείρηση των Λουτρών.
  Τέλος, παρακολουθώντας τη νομοθεσία και τις αναδυόμενες απαιτήσεις  καταφέραμε, με αποστολή των απαραιτήτων εγγράφων και πιστοποιητικών, να έχουμε ετήσιες άδειες λειτουργίας.

   Το Τεχνικό κομμάτι περιλαμβάνει τα εξής:
α) Κατασκευή στέγης αναψυκτήριου και παρεμβάσεις μέσα σ΄ αυτό καθώς και προμήθεια εξοπλισμού μηχανογράφησής του. β) Συντήρηση και τοποθέτηση υλικών για την καλύτερη λειτουργία της εξωτερικής πισίνας. γ) παρεμβάσεις στον καταρράκτη και κατασκευή αποδυτήριων. δ) Βελτιώσεις εσωτερικά και εξωτερικά του Παλιού Υδροθεραπευτηρίου πολύ σημαντικές. Υπάρχουν φωτογραφίες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που αφορούν το πριν. ε) Το ίδιο ισχύει και για το Νέο Υδροθεραπευτήριο. Παρεμβάσεις εσωτερικές και εξωτερικές και για κακή σας τύχη μιλάμε για πολύ πέτρα στο Νέο και στο Παλιό Υδροθεραπευτήριο. στ) Συντηρήσεις και βελτιώσεις στο ξενοδοχείο που αφορούν χρωματισμούς,  υδραυλικά, θέρμανση και εξοπλισμό. ζ) Δημιουργία του χώρου όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ Ποζάρ, φυσικά εδώ με τη βοήθεια του συλλόγου Νέων Λουτρακίου. η) Παρεμβάσεις βελτιώσεις και κατασκευές στον εξωτερικό χώρο των Λουτρών για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών. θ)Το στήσιμο του νέου Μουσείου των Λουτρών με προθήκες και συναγερμούς, ώστε να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
  Τέλος έχουμε την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το σύνολο των εγκαταστάσεων υδροθεραπείας των Λουτρών. Η διαδικασία για την περιβαλλοντική αδειοδότηση ήταν αρκετά χρονοβόρα. Πρόσφατα στις 14/06/2016 εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διότι τα Λουτρά Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας Α.Ε. είναι από τις λίγες δημοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που διαθέτουν περιβαλλοντικά αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.
 Έγινε επίσης εκπόνηση στατικής αρχιτεκτονικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης για την κατασκευή του έργου κατασκευής wc –αποδυτηρίων κολυμβητικής δεξαμενής. και τέλος εκπονήθηκε μελέτη η οποία κατατέθηκε στο υπουργείο τουρισμού που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου από  την είσοδο ως το Παλιό Υδροθεραπευτήριο με τίτλο «Βελτίωση προσπελασιμότητας Λουτρών Λουτρακίου».

  Όταν λοιπόν  λέω ότι  η νέα διοίκηση ξεκίνησε από  άλλη αφετηρία, εννοώ όλα αυτά.  Λειτουργεί με πρόσωπα τα οποία εμείς επιλέξαμε, τοποθετήσαμε, εκπαιδεύσαμε και συνεχίζουν να εργάζονται στα δικά μας πατήματα, στις δικές μας θεμελιωμένες αρχές, χωρίς καμιά αλλαγή. Όσο για το  «πέτρα στην πέτρα δε βάλαμε» για το οποίο μας εγκαλεί ο νυν πρόεδρος, αφήνομαι στην κρίση σας αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι. Συμβουλεύω δε τον κύριο πρόεδρο να ζητήσει από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου φωτογραφικό υλικό που αφορά τις εγκαταστάσεις όπως τις παραλάβαμε. Θα καταλάβει πολλά και θα πάψει να εκτίθεται.
   Ο οδηγός της  προσωπικής μου πορείας διαφέρει από τον δικό σας. Δεν είχε αυτοσκοπό  την πολιτική μου ανέλιξη με συνεχή αυτοπροβολή. Δεν επιβεβαιώνεται μέσα από ακυρώσεις έργων και αγώνα των πολιτικών μου αντιπάλων, συκοφαντίες, ψέματα, διασυρμούς και άλλα τέτοια μεγαλοπρεπή.
  Υπήρξα προσηλωμένος στο ΟΡΑΜΑ που είχε  η  παράταξη μου και ο Δήμαρχος  Δημήτρης Πασόης, για τα Λουτρά. Εργάστηκα σκληρά αλλά και σιωπηρά, χωρίς φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες, χωρίς  πολιτικά και δημοσιογραφικά δεκανίκια.
  Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς το προσυπέγραψαν οι ισολογισμοί των Λουτρών, η τεράστια προβολή τους, αυτά που εσείς πήρατε στα χέρια σας,  αλλά και οι προσωπικοί  μου ψήφοι  από τους συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαριστώ και τιμώ βαθειά.
  Είμαι ακόμα εδώ για να  στηρίξω κάθε θετική προσπάθεια,  και  όλοι μαζί χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις να πάμε τον τόπο μπροστά και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου.
 

4 σχόλια:

  1. Έχει μεγάλη σημασία απο που ξεκινας, σε οτιδήποτε κ να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ μαζί σου, όμως η δήλωση ¨πέτρα στην πέτρα δεν βάλατε είναι εντελώς μηδενιστική και προσβλητική, γιατί είναι αδύνατον αυτή η δημοτική αρχή να ανακάλυψε τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ και να τα έκανε όλα απο το μηδέν. Οπότε η προαναφερόμενη δήλωση περί πετρών μόνο βλακώδης μπορεί να χαρακτηριστεί. Πολύ σωστά (και μπράβο του για την ορθολογιστική καταγραφή) του κ.Ιωαννίδη. Αναμένουμε να δούμε αν υπάρχουν απαντήσεις σε όσα παραθέτει ο πρώην πρόεδρος.

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΑΡΑΓΕ ΟΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ! ,Γιατι κατι για φιμωτρο ελεγε οτι εβαλε ο προεδρος της συνελευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο τις καλυτερες τοποθετησεις που εχουν γινει στο δημοτικο συμβουλιο. μπραβο κ. ιωαννιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)