Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Στα χαμένα ο Δήμαρχος Αλμωπίας




ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΖΕΥΕ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ
 ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ  ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ  ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ








Μετά τις πολυδιαφημισμένες περιοδείες του από χωρίον εις χωρίον , από τις οποίες προφανώς δεν βγήκε τίποτα ουσιαστικό, γιατί επρόκειτο για ημερήσιες εκδρομές αναψυχής, ο Δήμαρχος Αλμωπίας  μάζεψε    τη Πέμπτη τους προέδρους της Ανατολικής Αλμωπίας στο Δημοτικό κατάστημα Εξαπλατάνου. Απόδειξη των προηγούμενων ανούσιων επισκέψεων  είναι  η παραδοχή «ότι  ο Δήμαρχος
προκάλεσε την συγκεκριμένη σύσκεψη με στόχο να καταγράψει τα ζητήματα που υπάρχουν στα χωριά και να αποκτήσει μία πιο σφαιρική εικόνα, σύμφωνα  με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του.»
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  , προσθέτει ότι «το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκε σχεδόν όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Ανατολικής Αλμωπίας και ήδη έχουν λυθεί σημαντικά προβλήματα που ταλάνιζαν για αρκετά χρόνια τους πολίτες.» Γεννάται εύλογα το ερώτημα πως ξαναφύτρωσαν τόσα προβλήματα μέσα σε λίγο καιρό;

Στο τραπέζι του διαλόγου με τους Προέδρους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις (ιδιαίτερα στα χωριά που έχουν εν ενεργεία ομάδες) και τα δημοτικά κτίρια σε Τοπικές Κοινότητες που υπάρχουν φθορές, κατόπιν υπόδειξης των Τοπικών Συμβουλίων. Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί εργολαβία που θα περιλαμβάνει συνολικά τα χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας, με την οποία θα μπορούν να λυθούν κάποια μικροπροβλήματα και θα συντηρηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια, αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση της Φούστανης όπου χρειάζεται ενίσχυση ο φωτισμός στο κέντρο του χωριού, ένα αίτημα πολλών χρόνων. Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο θα υπάρξει ετοιμότητα είναι η ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, ένα αίτημα πολλών χρόνων που γίνεται πράξη. Επίσης, οι μαθητές της Περίκλειας θα μεταφερθούν από τις προκατασκευασμένες αίθουσες σε έναν υγιή  ( σ.σ. πολύ σικ) χώρο.
Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων. Ιδιαίτερα στη Φούστανη που εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το παραπάνω ζήτημα στους αρμόδιους φορείς και να πιέσει για την εξεύρεση λύσης.
 Παράλληλα, οι Πρόεδροι ζήτησαν να υπάρχει πιο συστηματική και ουσιαστική παρουσία από τους Γραμματείς στις Κοινότητες, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος.

ΜΠΑΧΑΛΟ

Παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες τοποθετήσεις του Δημαρχου , οι πρόεδροι άθελά τους μετέφεραν την οικτρή πραγματικότητα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους.
Έγινε εκτενής αναφορά στα αγροτικά ζητήματα, με τους περισσότερους Προέδρους να συμφωνούν ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη και να είναι όλοι οι πολίτες εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο, ώστε και ο Δήμος με τη σειρά του να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των αγροτών καθώς πρόκειται για μια ανταποδοτική υπηρεσία. Ο Δήμαρχος τα μετέθεσε όλα για τις καλένδες, υποσχόμενος ότι θα προχωρήσει σε προγραμματισμό σε συνεργασία με τους Προέδρους, ώστε για την επόμενη αρδευτική περίοδο να υπάρχει ετοιμότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Αβραμίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τόλης Ουργαντζόγλου,
 οι Πρόεδροι
Εξαπλατάνου Νίκος Χατζηανδρέου,
 Νότιας Φώτης Λαζαρίδης,
Μηλιάς Γιάννης Καρφιτσόπουλος,
 Θηριόπετρας Γιάννης Ουργαντζόγλου,
Χρυσής Δημήτρης Ιασωνίδης,
Θεοδωρακείου Δημήτρης Σουγάρης,
Νερομύλου Τάσος Μαλλιαρός,
 Φούστανης Λάζαρος Γαραντίδης,
 Ίδας Γιάννης Βένου,
Φιλώτειας. Μαρία Δημητρίου,
Κωνσταντίας Αντώνης Κωνσταντινίδης,
 Περίκλειας-Λαγκαδιάς Χρυσούλα Σούση.




Στην συνέχεια μετέβησαν στο Αετοχώρι σε γνωστή ταβέρνα, για να βρίσκεται μακρυά από την Αριδαία προκειμένου  ο Δήμαρχος να αποφύγει γκρίνιες και παράπονα από τα πολλαπλά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην δυτική Αλμωπία

3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΠΑΝΤΕ ΦΩΤΑΓΩΓΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πασοης τα ξέχασε.μη βιάζεσαι μπορεί αυτός να τα διορθώσει, έχουμε ακόμη καιρο

      Διαγραφή
  2. Εχουν απαξίωση τους Προεδρους. Κ ειναι οι μόνοι που ενδιαφεροντε πραγματικα για τα χωρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)