Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τρόπο να μην πέσει «μαύρο» στα κανάλια αναζητά η κυβέρνηση...

Κουίζ Δίνει πίστωση χρόνου για συζητήσεις και «παγώνει» τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες...


Λύση για να μην πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν αναζητά η κυβέρνηση… έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον ότι αν δεν αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες που απέφυγε ακόμη και με την...
ψήφιση του τρίτου μνημονίου!

Ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση ένα προνομιακό θέμα όπως η διαπλοκή και η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι τεράστιος… Αφού ένα ενδεχόμενο βίαιο λουκέτο σε σταθμούς με μεγάλη απήχηση στην τηλεοπτική κοινή γνώμη και με εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με απρόβλεπτες συνέπειες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε εκλογές από κει που δεν το περίμενε κανείς!

Όλα αυτά έχουν αρχίσει να τα σταθμίζουν στο Μαξίμου και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να βρεθεί τρόπος και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν… Χωρίς ταυτόχρονα να «τραυματίζεται» ο διαγωνισμός και το αποτέλεσμά του.

Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά σε επίπεδο αρχηγών και ενώ είχε προηγηθεί η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν έξω από το Μαξίμου… άρχισε να γίνεται σαφές εντός του μεγάρου η ανάγκη για αναζήτηση λύσης… Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και την επομένη με τα όσα ειπώθηκαν στο γεύμα Παππά – Κρέτσου στον ΣΚΑΙ.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους για να αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση από την οποία κανείς δεν θα βγει κερδισμένος.

Προς αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν η κυβέρνηση φέρεται – σιωπηλά, να δίνει πίστωση χρόνου, μεταθέτοντας τις ημερομηνίες για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα αναδείξει και επισήμως τους τέσσερις νέους υπερθεματιστές και θα αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση των 90 ημερών… ώστε οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να αναζητήσουν λύσεις που να διασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν. Εχθές σημειώναμε σε σχετικό ρεπορτάζ ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη σύμπραξη ΣΚΑΙ – ALPHA και STAR με Σαββίδη.

Επιπλέον φέρεται να «παγώνουν» – προς το παρόν, οι συμπληρωματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα η κατάθεση τροπολογιών, για να δοθεί – όπως ήδη αναφέραμε, «χώρος» και χρόνος… Ενώ σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία να επιχειρηθεί εκ νέου προσπάθεια για τη σύσταση του ΕΣΡ πάρα την επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ που προεξόφλησε το «ναυάγιο»!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)