Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Στον «αέρα» τα 300 ευρώ της σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο



ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ. 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ



Παράνομη χαρακτήρισε την νέα επιβολή τέλους σύνδεσης με το νέο αποχετευτικό δίκτυο ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία. Δεν μπορεί να επιβάλλεται αποχετευτικό τέλος πολλές φορές, παρά μόνο μία φορά, όπως έχει γίνει.
Για το λόγο αυτό το χαρακτήρισε χαράτσι .Μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο τα παράπονα των πολιτών που δεν θεωρούν δίκαιο, να πληρώνουν το ίδιο ποσό μια πολυκατοικία και μια μονοκατοικί. Το κόστος ενδεχομένως θα μπορούσε να επιμεριστεί αναλογικά , ώστε να μην αδικείται κανείς.
Ενώ αρχικά η πλειοψηφία φάνηκε να συμφωνεί , όλα χάλασαν με την απαίτηση του Χ. Χουρσόγλου να γίνει ψηφοφορία. Από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ έγινε γνωστό ότι το θέμα θα συζητηθεί ξανά στο δ.σ. της ΔΕΥΑ, και στη συνέχεια θα τεθεί υπ όψιν του δημοτικού συμβουλίου  για  διαβούλευση  και ψήφιση.
Προφανώς αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι ότι κάτι δεν πάει καλά , αλλά δεν θέλησαν να φανεί ότι έχει δίκιο ο Χ. Χουρσόγλου και να κερδίσει «πολιτικούς πόντους» στη κοινωνία της Αριδαίας. Μάλιστα στη πράξη υπάρχει μια μεγάλη ανακολουθία. Πρώτα πήραν μια λανθασμένη απόφαση  χωρίς καμιά διαβούλευση και στη συνεδρίαση έκαναν λόγο για διαβούλευση  και μετά ψηφοφορία σε μια ήδη ψηφισμένη απόφαση.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο , καθώς ο μεν  Χρήστος Χουρσόγλου επέμενε να μπεί σε ψηφοφορία , οι δε υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξής του να μην μπει και να επανέλθει προσεχώς. Ο  Δ. Ασβεστόπουλος πρότεινε να επανεξεταστεί το θέμα. Με το ξεκίνημα της ψηφοφορίας ,δημιουργήθηκε ένταση και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης , διέκοψε τη συνεδρίαση.
Με την επανέναρξη , όμως, δεν συνέχισε τη ψηφοφορία με αποτέλεσμα να του το υπενθυμίσει ο Χ. Χουρσόγλου. Τελικά μετά από άλλες τρεις προσπάθειες δεν πέρασε η πρόταση του Χ. Χουρσόγλου, η οποία απορρίφτηκε κατά πλειοψηφία από τη παράταξη του Δημάρχου, πλην δύο που απείχαν από τη ψηφοφορία.



3 σχόλια:

  1. Δηλαδή , θα πληρώσουμε και τέτοιο ποσό ; Με τέτοια κρίση , άλλοι συνάνθρωποι μας δεν τα βγάζουν πέρα , θα πληρώσουμε και 300 € τέλος σύνδεσης ; Δεν θα έπρεπε να το ξέραμε από πριν ; Τι πράγματα είναι αυτά ; Ο καθένας κάνει ότι θέλει χωρίς να ενδιαφέρεται για κανέναν άλλον - λυπάμαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρέ παιδιά πιός πληρώνει σήμερα; εδώ τά βασικά αγαθά δεν υπάρχουν καί εσείς μιλάτε γιά τέτοια ποσά; ακουστε να δείτε τράπεζες εφορίες καί γενικα δημοσίους υπαλλήλους εχω σταματήσει να πληρώνω. Ειδικα κάπιους υπαλληλους αερετζήδες στούς δημους στις νομαρχιες δασαρχείο ικα σύκα κ.λ.π δέ δίνω φράγκο. Τελειώσαμε. Πάρτε τά βουνά νά σωθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ 300 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,ΑΔΥΝΑΤΩ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΠΙΤΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)