Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κι όμως κινδυνεύει να χαθεί το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας



ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ




ΑΒΕΒΑΙΟ είναι το μέλλον του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ  Αλμωπίας ,ενώ ακόμα και η  παραπέρα ματαίωσή του  δεν αποκλείεται πλέον . Αυτό προκύπτει από όσα γνώρισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο ίδιος ο Δήμαρχος. Πιεζόμενος από δημοσιεύματα του τύπο αλλά και από στοιχεία που ζήτησε η αντιπολίτευση  από την τεχνική υπηρεσία , αναγκάστηκε να κάνει «συσκοτισμένη» ενημέρωση.
Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι υπάρχει αναστολή της χρηματοδότησης μέχρι να  γίνει συμμόρφωση σε μια σειρά από παρατηρήσεις που έκανε μετά από ελέγχους η διαχειριστική επιτροπή.


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο  «Η μελέτη που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε έχει κάποια προβλήματα. Όταν προσπαθείς να εφαρμόσεις μια μελέτη στο πρακτέο, εκεί δημιουργούνται διάφορα ζητήματα από το πώς ο μελετητής κατάφερε όταν το σχεδίασε.
Αν κάτι δεν μελετήθηκε καλά, η εφαρμογή έχει θέματα. Οι μηχανικοί της τεχνικής μας υπηρεσίας κάνουν καλά τη δουλειά τους, πάνε και μετράνε και εκεί βλέπουν κάποιες φορές ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα εφαρμογής από τη μελέτη στην πράξη. Εμείς δημιουργούμε ζητήματα στην κατασκευή, γιατί θέλουμε να παραδώσουμε στους πολίτες το έργο όπως πρέπει να είναι. Το έργο πρέπει να έχει τις σωστές προδιαγραφές. Έχουμε ζητήσει από τον τεχνικό σύμβουλο που εδρεύει στην Αθήνα, που γνωρίζει και η αντιπολίτευση ποιος είναι καθώς τον έχει πληρώσει στο παρελθόν, να μπορέσει αυτή τη μελέτη να την τροποποιήσει σε κάποια σημεία τα οποία θα βοηθήσουν στην άρτια κατασκευή του έργου. Με βάση την αναφορά του τεχνικού συμβούλου, αυτές οι μελέτες θα είναι έτοιμες τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, θα τις καταθέσουμε στο τεχνικό συμβούλιο για να γίνει η ολοκλήρωση του έργου.»
Ο Δήμαρχος ουσιαστικά επιχείρησε να μεταφέρει ευθύνες σε παρελθόντα έτη, με άκομψο μάλλον τρόπο. Η υλοποίση του έργου ξεκίνησε επί των ημερών της θητείας του και όφειλαν να κάνουν έστω και υποτυπώδη επίβλεψη. Αν γινότανε αυτό , σίγουρα δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν ένα σωρό παραλείψεων.
Αναπάντητη έμεινε η καταγγελία που έκανε στο Σώμα ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης και την επιβεβαίωσε και η Δέσποινα Καλδερεμτζή., η οποία ζήτησε τον φάκελο του έργου για να ενημερωθεί, αλλά η προϊσταμένη κ. Λουμπουνάκη επικαλέστηκε ότι έχει εντολή από τον Δήμαρχο να μην δώσει κανένα στοιχείο. Ο Δήμαρχος δεν έδωσε καμία απάντηση επί του θέματος. Έχει χρέος βέβαια να ενημερώσει τους κατοίκους τι ακριβώς συμβαίνει με μια πιθανή συνέντευξη τύπου.
Οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την λίστα με τις παραλείψεις που φέρονται να είναι πολλές.
Παράλληλα οφείλουν όλες οι παρατάξεις να συνεργαστούν ώστε μαζί και με ομοψυχία να συνδράμουν προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και πιθανές αστοχίες. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνονται έργα  για τα οποία δόθηκαν μάχες προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)