Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Το θέατρο του παράλογου με το ΔΑΣΑΚΙ



  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ 
ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΝΟΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ , ΣΤΟΝ Δ.ΠΑΣΟΗ



Το σήριαλ με τα «φτερωτά» καθίσματα  στο ανοικτό θέατρο στο ΔΑΣΑΚΙ Αριδαίας συνεχίζεται. Τη Τρίτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας , με αφορμή σχετική ερώτηση του Δημήτρη Ασβεστόπουλου, ο Δήμαρχος εξαπέλυσε επίθεση κατά του προκατόχου του Δ. Πασόη.
Τον κατηγόρησε ότι ως παλιός δήμαρχος , γνώριζε τις διαδικασίες και μπορούσε να ενημερωθεί για το θέμα  πριν το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο από την τεχνική υπηρεσία. Προφανώς , ως δήμαρχος έχει δίκιο, γιατί γνωρίζει και ο ίδιος από διαδικασίες.
Το όλο θέμα όμως δεν το χειρίστηκε σωστά ούτε ο ίδιος. Στη συνεδρίαση που τέθηκε το ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν τρεις διαφορετικές εκδοχές. Άλλα είπε ο ίδιος, άλλα  ο Γιάννης Κετικίδης που χειρίστηκε το θέμα ως Αντιδήμαρχος και άλλα ο Χρήστος Γεωργίου , που ορίστηκε  ως νέος Αντιδήμαρχος έργων.
Μόνο όταν το θέμα πήρε διαστάσεις στον τοπικό τύπο , άρχισε ένας αγώνας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, για ένα θέμα πολύ μικρής αξίας. Χρειάστηκε ο Δήμαρχος να δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου και να δώσει την δική του εκδοχή, η οποία δημοσιεύτηκε κατά κόρον  και προφανώς δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Όπως όμως, κατακρίνει τον Δημήτρη Πασόη για κακό χειρισμό το ίδιο ίσως και χειρότερος ήταν  ο χειρισμός από την πλευρά του. Αν όσα είπε αργότερα τα είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο , όλα θα είχαν γίνει κατανοητά και δεν θα χρειαζόταν αυτό σήριαλ, που μοιραία αφήνει σε αρκετούς ( καλόπιστους ή κακόπιστους) διάφορα ερωτηματικά.
Ο Δ. Ασβεστόπουλος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  είπε κάτι πολύ σοβαρό ,που το ξεπέρασαν εύκολα ο Δήμαρχος και οι  Αντιδήμαρχοι. Έκανε λόγο για ψέματα και αναλήθειες από κορυφαία στελέχη της παράταξης του Δημάρχου , χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.
Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για το έργο.
Και αυτό είναι αλήθεια όπως προκύπτει από τα σχετικά ντοκουμέντα.
Τις υποψίες  και τις όποιες «πονηρές» σκέψεις μεγάλωσε η αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη ενέργεια ο εργολάβος να βγάλει τα καθίσματα.
Ο  Δήμαρχος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, είχε πει ότι ο εργολάβος θίχτηκε (τη Τρίτη είπε ότι στεναχωρήθηκε)  επειδή  έγινε τόσος ντόρος , τη στιγμή που είχε κάνει εξυπηρέτηση με την τοποθέτηση των καθισμάτων .
Γεννάται όμως εύλογα το ερώτημα: Πότε πρόλαβε να στεναχωρηθεί ο εργολάβος;
Τα καθίσματα βγήκαν πέντε μέρες πριν την επίμαχη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Προηγήθηκε όμως σχετική δήλωση για το θέμα από τον Δημοτικό σύμβουλο Τάσο Θεοδωρίδη (Τσερκέζο) που αναρωτιόταν επικαλούμενος σχετικό δελτίο τύπου του δήμου που φιλοξενούσε δηλώσεις του δημάρχου ότι  έγινε η συντήρηση του θεάτρου και τοποθετήθηκαν  καθίσματα.
Το θέμα είναι ξεκάθαρο με τις εξηγήσεις που δόθηκαν . Πράγματι για καθίσματα δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ.
Η όλη αντιμετώπιση του θέματος από την πλειοψηφία δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και ένα ασήμαντο θέμα κατάφερε να το κάνει σημαντικό και παραλίγο «καταστροφικό» για την εικόνα και την διαφάνεια που επικαλείται.
Συνεπώς δεν φταιν μόνο οι όποιοι χειρισμοί της αντιπολίτευσης που οφείλει να ασκεί έλεγχο, αλλά η δική της.
Βρέθηκε χωρίς λόγο σε κατάσταση πανικού. Δηλαδή αν  υπήρχε κάποιο πιο σημαντικό και ουσιαστικό ζήτημα , τι θα γινόταν;
Αυτά τα χωρίς λόγο φερσίματα είναι  που δημιουργούν ερωτηματικά  για την αποτελεσματικότητα  και την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων .
Τουλάχιστον από αυτήν την  ανούσια παράσταση  καλό θα ήταν  να έμεινε κάτι θετικό.
Το μέχρι τώρα όμως σήριαλ δείχνει το  αντίθετο.

4 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΑΡΗ

      Διαγραφή
  2. 2:51 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΦΩΤΟΓΤΑΦΙΣΗ. ΑΚΟΥ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΑΡΗ. ΤΟΣΕΣ ΠΟΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΥ ΕΙΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΠΟΙΗΤΟΣ ΑΧΑΡΙΣΤΕ. ΑΜΑΝ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)