Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Να σταματήσουν τους τσακωμούς Οι κυβερνητικοί βουλευτές σε βάρος της υγείας των πολιτών της Πέλλας





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ


    Με αφορμή την έλλειψη αξονικού τομογράφου στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών αλλά και την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, έρχονται στην επιφάνεια τραγικές καταστάσεις που επικρατούν στα θέματα της υγείας των κατοίκων της Πέλλας.
   Η κυβέρνηση έχει αφήσει την λειτουργία των μονάδων υγείας στην τύχη τους. Λειτουργούν με αυτόματο πιλότο και με το φιλότιμο των εργαζόμενων σ΄ αυτές.
   Η υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων από την Κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση. Οι ελλείψεις υλικών, η αδυναμία αποκατάστασης των βλαβών του μηχανικού εξοπλισμού, υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Η έλλειψη προσωπικού, παρά τις συνεχόμενες εξαγγελίες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.
   Στην διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου μας κ. Γενημματά στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, ο αναπληρωτής Πρόεδρος παρουσίασε μια «εικονική» πραγματικότητα, προκειμένου να αποκρύψει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί από την εγκατάλειψη της κυβέρνησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
   Το ΠΑΣΟΚ, είναι περήφανο για το έργο που έχει επιτελέσει στον τομέα της Υγείας στο Νομό. Οι πολίτες της Πέλλας την δεκαετία του ΄80 και ΄90 απέκτησαν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, με την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Αυτό το έργο πρέπει να το υπερασπιστούμε.


    Κλείνοντας, μια σύσταση προς τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές: Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες και δεν επιτρέπετε να το στερούνται, εξαιτίας της μεταξύ τους διαμάχης  για ποιανού πρόταση θα επικρατήσει(επιλογή του Προέδρου,  που πρέπει να πάει ο αξονικός τομογράφος κ.α.) Στις πλάτες της υγείας των πολιτών της Πέλλας, δεν επιτρέπονται πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτή η διαμάχη έχει και ως αποτέλεσμα, να είμαστε ο μοναδικός νομός Πανελλαδικά που τα νοσοκομεία δεν έχουν Διοικητή και να υπάρχει αδυναμία λειτουργίας σε θέματα αποκλειστικής του αρμοδιότητας(προσλήψεις κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)