Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Πέλλα


 για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και παρεμπόριο




Συνελήφθησαν χθες (10-2-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων του Τμήματος Τροχαίας Έδεσσας, δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 33 και 19 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων και παρεμπόριο. 

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου, οι προαναφερόμενοι απέρριψαν από το αυτοκίνητο που επέβαιναν μία τσάντα που περιείχε 646 πακέτα τσιγάρων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό τους, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 34 προϊόντα παρεμπορίου (κράνη μοτοσυκλέτας, γυαλιά ηλίου κ.α.), τα οποία σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση μαζί με τα παραπάνω λαθραία τσιγάρα. 

Τα κατασχεμένα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ τα προϊόντα παρεμπορίου θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία. 

Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο και σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)