Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Αποσύρεται η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 αναμένεται να αποσυρθεί καθώς οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για διεξαγωγή δημοψηφίσματος κατά της υποψηφιότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Συγκεκριμένα
ανακοινώθηκε ότι οι υπογραφές ξεπέρασαν τις 266.000, ενώ αρκούσαν μόλις 138.000 υπογραφές (το 10% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Βουδαπέστης) για να καταστεί υποχρεωτική η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Ο επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων, Μπάλαζς Φούριες, δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή και παραδέχτηκε πως πολύ δύσκολα, πλέον, μπορεί η Βουδαπέστη να παραμείνει στη διαδικασία:
«Νομίζω πως το πλοίο έχει ήδη σαλπάρει… Χάθηκε η ενότητα στην προσπάθεια διεκδίκησης κι αυτό μειώνει δραματικά τις πιθανότητες μας κόντρα στις υποψηφιότητες του Παρισιού και τους Λος Άντζελες».
Αν τελικά αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Βουδαπέστης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιλέξει μεταξύ του Παρισιού και του Λος Άντζελες την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2024. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου, στη Λίμα.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)