Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μύθος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας περί κακοπληρωτών



Ένας – ένας μύθοι που προσπαθεί να κατασκευάσει κακότεχνα και υποτιμητικά η ΔΕΥΑ Αλμωπίας καταρρίπτονται από την ίδια την διοίκησή της.

Όσον αφορά τουλάχιστον τις εισπράξεις η ίδια παραδέχτηκε ότι  φτάνουν το 85% .  Ποσοστό λίαν ικανοποιητικό , όπως το χαρακτήρισε στη πρόσφατη διαβούλευση  ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος , δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Διοίκησης. Το υπόλοιπο ποσοστό  πληρώνει αναγκαστικά  , αφού τα χρέη  των καταναλωτών ,βεβαιώνονται στην εφορεία , όπως διαβεβαίωσαν στη ίδια διαβούλευση. Εκτός και αν έλεγαν ψέματα, κάτι μάλλον απίθανο. Την ίδια τακτική ακολουθεί  και ο Δήμος , ο οποίος  πέρα από τις βεβαιώσεις χρεών στην εφορεία ,επιπρόσθετα προχωρά και στην κατάσχεση  τραπεζικών αλλαγών.
Πέρα από τα παλιά οικονομικά ανοίγματα, η σημερινή διοίκηση αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα  οικονομικά στοιχεία για την δικής θητεία. Δηλαδή πόσα χρήματα έχει  εισπράξει , πόσα και που έχει ξοδέψει. Επιμένει πεισματικά να κρύβεται και να δικαιολογείται πίσω από τα παλιά χρέη.
Στα θετικά ασφαλώς είναι η υιοθέτηση της πρότασης του Χρήστου Χουρσόγλου να δώσει κίνητρα σε όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα και να τύχουν σχετικής έκπτωσης , ως κίνητρο και για τους υπόλοιπους.
Στα αρνητικά όμως είναι η σκέψη να μειώσει κατά ένα ποσοστό τους λογαριασμούς του νερού για τους κατοίκους της Αριδαίας. Δηλαδή αφού ολόκληρο καλοκαίρι τους άλλαξε τον αδόξαστο με τις πολύωρες καθημερινές διακοπές  νερού , θεωρεί ότι ολόκληρη η ταλαιπωρία τους μπορεί  να ξεπληρωθεί με 10-15 ευρώ περίπου τον χρόνο. Τόσο κοστολογεί την αξιοπρέπειά τους  . Ούτε μια συγνώμη δεν είχε το κουράγιο να ζητήσει. Θεωρεί όμως αυτό το ποσό  καθαρίζει τα πάντα.


Αντί η ΔΕΥΑ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα , συνεχίζει να θεωρεί ότι απευθύνεται σε άννοους.  
Προσπαθεί να πείσει και να βαπτίσει τις επερχόμενες μέχρι  200 % αυξήσεις στο νερό, ως  … μειώσεις. Τόση υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου.  

6 σχόλια:

  1. Πέστα Πέτρο την εύκολη λύση ψάχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πιάσει αυτούς που την βάλανε μέσα όχι να την πλήρωση ο κοσμάκης όλοι γνωρίζουμε πιος την χαντακωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεπλενονται με τον ταλαιπωρο κοσμακη γιατι ετσι νομιζουν πως θα καλυψουν τις βρωμιες τους και το κλεψιμο ολων των διοικησεων που περασαν απο κει (και τωρα στελεχωνουν την παραταξη τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλες οι διοικήσεις στο απυρόβλητο μόνο ο λαός πυροβολείται στο δόξα πατρι

      Διαγραφή
  4. γιατι ρε φιλε ολες οι διοικησεις,αφου δεν ηταν ολοι ιδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)