Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αγωνίας ...συνέχεια

Παρατείνεται η αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε., καθώς με νέες νομικές κινήσεις επιχειρείται να...
ξεπεραστούν διά της δικαστικής οδού οι «σκόπελοι» που ανέκυψαν μετά την
πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επί της ουσίας εγκρίθηκε η σχετική συμφωνία με τη Σκλαβενίτης.

Χθες, εκδικάστηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου η αίτηση ερμηνείας της επίμαχης δικαστικής απόφασης, που κατέθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων πλευρών. Με την αίτηση αυτή, επιδιώκεται να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ενεργοποίησης της διαλυτικής αίρεσης της συμφωνίας, βάσει της οποίας θα έπρεπε έως τις 14 Φεβρουαρίου να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών. Δεδομένου ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου, ο μήνας των τριτανακοπών εκπνέει στις 20 Φεβρουαρίου. Οπότε, μέσω της αίτησης ερμηνείας, που εκδικάστηκε χθες, ουσιαστικά ζητείται να επικυρωθεί η μετάθεση του χρόνου ολοκλήρωσης της συμφωνίας στις 20 Φεβρουαρίου.

Το βασικό επιχείρημα των αιτούντων στηρίζεται στο γεγονός ότι στο περιεχόμενο της πρόσφατης δικαστικής απόφασης δεν υπάρχει καμία αναφορά στις διαλυτικές αιρέσεις, κάτι που ενδέχεται να ερμηνευθεί πλέον -από το δικαστήριο που θα κρίνει την αίτηση ερμηνείας- ως σιωπηρή απόρριψή τους.

Σύμφωνα με σχετικές εκτιμήσεις, η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ερμηνείας αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, δεδομένου και ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι σαφώς πιο απλή σε σχέση με αυτήν που προηγήθηκε της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορούν τις αιτήσεις ερμηνείας, η (όποια) ερμηνεία - διόρθωση κάνει το δικαστήριο δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να αλλάξει το διατακτικό της απόφασης που ερμηνεύεται...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)