Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Σόιμπλε: Ό,τι συμφωνείται για το μέλλον πρέπει να το αποδεχτεί και η ΝΔ

«Το αν η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί άπτεται της ελληνικής κυβέρνησης» ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «ρίχνοντας το μπαλάκι» των διαπραγματεύσεων στην ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα παρέπεμψε για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ο Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin.
Ακόμη, όσον αφορά την επόμενη δόση του προγράμματος, επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να γίνει καμία εκταμίευση, δίχως τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα».
Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους, διευκρίνισε ότι «ακόμη και οι εταίροι μας στην Ουάσιγκτον έχουν κατανοήσει πλέον, ότι η ελάφρυνση δεν είναι εφικτή, με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε.».
Ό,τι συμφωνείται για το μέλλον πρέπει να το αποδεχτεί και η αντιπολίτευση 
Σε σχόλιά του μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, είπε πως «ό,τι αφορά το μέλλον θα πρέπει να το αποδεχτεί η αξιωματική αντιπολίτευση, όταν στο μέλλον διενεργηθούν εκλογές», σύμφωνα με το New Europe.
«Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο», πρόσθεσε ο Σόιμπλε. «Έχει αποδειχθεί επιτυχημένη προσέγγιση σε άλλες χώρες καθώς και παλιότερα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλη πηγή συγκίνησης για μένα», συμπλήρωσε. Όσο για το πως θα δεσμευθεί η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας στα όσα συμφωνηθούν τώρα, ο Σόιμπλε έχει την απάντηση:
«Κάποιος πρέπει να βρει την κατάλληλη λέξη ώστε η νομοθεσία να ισχύει ακόμη και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα».
«Τόσο αδιανόητη η συμπεριφορά των Τούρκων, που είναι πέραν κάθε σχολίου»
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμα ότι η συμπεριφορά τούρκων πολιτικών που διεξάγουν εκστρατεία για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία προβλέπει τη διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είναι τόσο «αδιανόητη» που είναι πέραν κάθε σχολίου, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)