Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Καραμανλής για Βατοπέδι

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της...
αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι»...

2 σχόλια:

  1. Προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει "ταπεινά συμφέροντα" και τι ακριβώς σημαίνει "σκευωρία".Αναρωτιέμαι επίσης μήπως πρέπει να αποζημιώσει η "Ελληνική δημοκρατία" τους ταλαιπωρημένους "αθώους" για ότι πέρασαν, από το αίμα που μας ρούφηξαν οι κάθε λογής χρήσιμοι στους πολέμιους της Ελλάδας και της ιερής μας πίστης, ανθέλληνες πολιτικούς συμπεριλαμβανομένου και του επώνυμου μαιντανού που δήθεν φαγώθηκε από το σύστημα επειδή ήθελε συμμαχία με τους Ρώσους.Πιο ηλίθιος πεθαίνεις! Αν μη τι άλλο ,επειδή δεν είναι δυνατόν να αναλύσω τα επιχειρήματα μου εδώ,σαφώς και ήταν σκάνδαλο που βγάζει μάτια και η απόφαση έρχεται σε κόντρα με τη κοινή λογική και τον κοινό νου.Μετέχω στα μυστήρια της εκκλησίας, αναξίως βέβαια ,επειδή οι δυνάμεις μου είναι μικρές,συνεχίζω όμως να αγωνίζομαι μέχρι τέλους με τη βοήθεια του θεού .Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να απαντήσω στους βιαστικούς που κυνηγάν φαντάσματα.Ελεύθερος άνθρωπος είμαι από πλευράς δογματισμών και δεσμεύσεων έναντι τρίτων.1.Και μόνο που σκανδαλίστηκε από τη συναλλαγή,το ποίμνιο της εκκλησίας είναι λάθος.(όχι σκάνδαλο).2.Ο Θεός έδωσε την γη κληρονομία στο λαό του και δε μπορεί κανένας αυτοκράτορας να οικειοποιηθεί κάτι και να το ανταλλάξει ή να το χαρίσει.Γιατί δε χάρισε το στέμμα του ή το παλάτι του;(παρά το ότι και αυτά δεν ήταν δικά του)Το ίδιο έγινε και με το Γερμανό βασιλιά που ο "σοσιαλιστής" Παπανδρέου επέτρεψε να πάρει κάποιες νταλίκες με πολύτιμα αντικείμενα από το Τατόι και τον αποζημίωσε για το ανάκτορο.3.Αν νομίζει ο κάθε ιερωμένος πως με χρήματα θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου μάλλον κάνει λάθος.Σταυρός και θυσία σημαίνουν κάτι;Και ο καλός Σαμαρίτης χρήματα έδωσε στον πανδοχέα,δικά του όμως, αλλά πριν από αυτό ένα κομμάτι της ψυχής του.4.Όποιος νομίζει πως σε κάθε συναλλαγή οι εμπλεκόμενοι δεν αποβλέπουν σε ίδιον όφελος,ας απαντήσει ποιός ο λόγος της συναλλαγής και ποιός προστατεύει τα συμφέροντα του ,ο κρατικός λειτουργός που ανταλλάσει ξένο πράγμα και όχι το αποτέλεσμα των κόπων του ,ή ο π.Εφραίμ που κατέχει κάτι που δε στέκει αλλά έχει άμεση σχέση με αυτό;Αν ήταν ιδιοκτησία του θα μπορούσε να το νομιμοποιήσει και να το πουλήσει ή ανταλλάξει με ιδιώτη επενδυτή ή να το δωρίσει στον τοπικό φτωχό λαό που δοκιμάζεται ή σε πολύτεκνους.Με τα ολυμπιακά ακίνητα πως θα βοηθούσε το λαό;Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά νομίζω πως οι αναγνώστες κατάλαβαν το σκεπτικό μου.Για τους πιο διαβασμένους θα μπορούσα να στηρίξω τις απόψεις μου με χωρία από την καινή διαθήκη,δηλαδή με λόγια του Θεού μας,αλλά εδώ μέσα δεν έχει νόημα.Ας μας συγχωρήσει ο καλός Θεός τα λάθη και τα πάθη μας και ας φωτίσει τα σκοτάδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανερή συναλλαγή.Μας δίνεις αυτά που ισχυρίζεσαι πως είναι δικά σου με χρυσόβουλα και πας στο καλό αθωομένος και εσύ και τα υπόλοιπα καλά παιδιά του πολιτικού συστήματος,αιρετοί,διορισμένοι και υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι του μαγαζιού "Ελλάς".Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.Άδολα μου πλασματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)