Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Στο εξής αρκεί και ο μελετητής για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ

Πανάγος Γιάννης 
Σε νέες βάσεις τίθεται από δω και μπρος, όπως όλα δείχνουν, η λειτουργία του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων) σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (την Πέμπτη 2 Μαρτίου) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Οι δηλώσεις, με βάση τα όσα είπε ο υπουργός, θα αρχίσουν να υποβάλλονται από τις 15 Μαρτίου και μέχρι τις 15 Μαΐου.
Η ευθύνη του μηχανογραφικού συστήματος του ΟΣΔΕ περνάει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το έργο της συγκέντρωσης και υποβολής των δηλώσεων ανατίθεται στους λεγόμενους φορείς Α, οι φορείς Β (απασφαλμάτωσης) καταργούνται και ο ρόλος του Συντονιστή ακυρώνεται εκ των πραγμάτων από τη στιγμή που μια άλλη Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Φορέων (πιθανότατα μέσα στο υπουργείο) θα έχει την ευθύνη για τα υπόλοιπα.
Το τιμολόγιο με βάση το οποίο θα συντάσσεται και θα υποβάλλεται η δήλωση θα αναγράφεται στα πεδία τις δήλωσης, επομένως δεν θα μπορεί να είναι τέτοιο που να εγείρει ζητήματα, ενώ θέμα διαπραγμάτευσης των ίδιων των φορέων Α θα είναι η απόδοση ή μη κάποιου ποσοστού για τον φορέα Συντονισμού, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης στο όλο σύστημα.
Πέραν αυτού, στις δηλώσεις, που με βάση τα όσα είπε ο υπουργός, θα αρχίσουν να υποβάλλονται από τις 15 Μαρτίου και μέχρι τις 15 Μαΐου, οι δικαιούχοι θα έχουν κάθε δικαίωμα να κινηθούν χωρίς τη βοήθεια κάποιου εκ των διαπιστευμένων φορέων Α, δηλαδή η δήλωσή τους θα ενεργοποιείται απ’ ευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παράλληλα δεν θα έχουν υποχρέωση καταβολής τιμήματος από τη στιγμή που η δήλωση δεν έχει αλλαγές, δηλαδή παραμένει ίδια με την προηγούμενη χρονιά (π.χ. ελαιώνες).
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)