Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΣΙΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ «Δεν είμαι ρίψασπις. Αγωνίστηκα για την νίκη της ομάδας και τον Δήμαρχο»



ΕΚΑΝΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ
 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ  ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ




Αφού έπλεξε το εγκώμιο του στην τοπική αυτοδιοίκηση , αλλά και στην διοίκηση στο δημόσιο , ο Σίμος Σωτηριάδης ,εμφανίστηκε περήφανος για την μέχρι τώρα στάση του στις διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου στον Δήμο Αλμωπίας. Μάλιστα τόνισε , ότι παρά την άρνηση της πλειοψηφίας του Δημοτικού  Συμβουλίου έξι φορές να τον εκλέξει πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου , δήλωσε ότι δεν είναι ρίψασπις και ότι επέμενε στην υποψηφιότητά για το αξίωμα του προέδρου για  χάρη της ομάδας προκειμένου  να κερδίσει και για χάρη του δημάρχου.
Επικαλέστηκε κάθε φορά που βρισκόταν σε δύσκολη θέση την εγκύκλιο βάσει της οποίας υποδείχτηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , αν και δεν πήρε την πλειοψηφία  που απαιτεί ξεκάθαρα ο νόμος. Επιβεβαίωσε τον δήμαρχο, που πιο μπροστά μεταξύ των πολλών δικαιολογιών και επαναλήψεων ,  ότι ουσιαστικά η απόφαση  «μαγειρευόταν» ακόμα πριν την επαναληπτική Κυριακή της 12 Μαρτίου. Παρά ταύτα συμμετείχαν σε μια διαδικασία εκ των ουκ άνευ , όπως παρατήρησε και ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος , ο οποίος ζήτησε  επί πλέον να μάθει για ποιον λόγο , αφού είχαν την απόφαση  της Αποκεντρωμένης στις 13 Μαρτίου δεν προχώρησε στη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ,ως όφειλε με βάση την απόφαση . 
Ακόμα όμως και ως προς τον  τρόπο που γνωστοποιήθηκε η απόφαση , είπε ψέμματα. 

Ισχυρίστηκς ότι "όταν έφθασε η απόφαση...¨ Η απόφαση δεν έφθασε ποτέ . Την πήραν χέρι χέρι. 

Ο Σίμος Σωτηριάδης εμφανίστηκε αμετανόητος μέχρι την τελευταία στιγμή. Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καταβολή του προνοιακού επιδόματος , επικαλέστηκε την αστεία δικαιολογία ότι περίμενε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την συνεδρίαση της Κυριακής 12 Μαρτίου.
Τεράστιο συνειδητό και εκ προμελέτης ψέμα. Το σενάριο που έφτιαξαν για να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση και τους διαφωνούντες της παράταξης του δημάρχου ότι  δήθεν ευθύνονται για τη μη πληρωμή των προνοιακών κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος
Από την μέρα που πήρε την πρώτη απόφαση της Αποκεντρωμένης που τον όριζε Πρόεδρο,  (13-3-2017)διαλαλεί σε όλα τα σημεία του ορίζοντα  με περηφάνια ότι εφαρμόζει τον νόμο. Η απόφαση όμως είναι σαφέστατη . Του δίνει εντολή να συγκαλέσει την αμέσως επόμενη Κυριακή  ειδική συνεδρίαση  για την εκλογή μελών  των επιτροπών .Αυτό του επισήμανε και ο Δημήτρης Πασόης , ο οποίος τον κάλεσε να διαβάζει ολόκληρη την απόφαση και όχι αποσπασματικά.  Πουθενά δεν  του λέει να περιμένει άλλες αποφάσεις , όπως υποκριτικά και ένοχα διατείνεται., για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  
Μπορούσε κάλλιστα , ακόμα και στις 16 Μαρτίου να συγκαλέσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να λυθεί το πρόβλημα με την καταβολή του προνοιακού επιδόματος, όπως του επισήμανε ο Δ. Ασβεστόπουλος. Επί αυτού ο Σίμος Σωτηριάδης προτίμησε  να καταπιεί την γλώσσα του και  να μην απαντήσει κατανοώντας ότι εκτίθεται περισσότερο.
Τελειώνοντας έκανε λόγο για αξιοπρέπεια. Στην ζωή του πάντα λειτουργούσε με αξιοπρέπεια , υποστήριξε. Αξιοπρέπεια μαθαίνει και στα παιδιά στο σχολείο που διδάσκει. Ολοκληρώνοντας το εγκώμιο για τον εαυτό του , δεσμεύτηκε  ότι ,αν η απόφαση της επιτροπής στην οποία έχει προσφύγει ο Απόστολος Ουργαντζόγλου , είναι θετική και ακυρωθεί αυτή της Αποκεντρωμένης , τότε θα κατεβεί από την θέση του προέδρου και θα καθίσει ως απλός δημοτικός σύμβουλος στα έδρανα .
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι;
Θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά και να παραμείνει εσαεί εκεί;
Σε αρκετά σημεία , επέκρινε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου , χωρίς να την κατονομάζει, επειδή δεν συμφωνούσε με τις απόψεις του και αποκάλυψε τις ολιγωρίες και τις ευθύνες που είχε κυρίως  στην καθυστέρηση της καταβολής του προνοιακού επιδόματος. Εμμέσως πλην σαφώς , ερωτώμενος για όσα είχε πει την πρώτη Κυριακή αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος  ότι «αφού κυλίστηκε στη λάσπη με τα γουρούνια , δεν φοβάται πλέον την λάσπη, »επιβεβαίωσε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Απλά προσπάθησε να τα γυρίσει , λέγοντας ότι δεν ήταν ανακοίνωση , αλλά μια απλή… δήλωση.

Σ.Σ.
Αξιοπρέπεια αγαπητέ Σίμο είναι να κατονομάζεις τα ΜΜΕ που θεωρείς ότι σε αδικούν και σε τι ακριβώς, όπως κάνουν αυτά επώνυμα.
Αξιοπρέπεια αγαπητέ Σίμο , είναι να παραδέχεσαι τα λάθη που κάνεις και από τα οποία ταλαιπωρούνται άδικα άνθρωποι οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα.
Αν από αυτήν ιστορία κέρδισε η Αξιοπρέπεια σου , δεν μας πέφτει λόγος να το κρίνουμε. Σου το λένε τόσοι άλλοι.
Φυσικά δεν θα σου υποδείξουμε εμεί ποια «αξιοπρέπεια» ¨θα ακολουθείς στην πολιτική .Δεν μας πέφτει λόγος.
Ο Τύπος έχει χρέος και αποστολή να επισημαίνει τις παραλείψεις της εξουσίας  και να τις δημοσιοποιεί . Όχι να τις κουκουλώνει κλπ κλπ

6 σχόλια:

  1. Εχει ξεφυγει πριν καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να επικαλείται τη λέξη αξιοπρέπεια ο Σαμάνδης, ε, αυτό πάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά που μας είπες για τον Σαμάντη φίλε. Ο Σαμάντης ηταν και είναι ο δημοσιογραφος που ποτέ μα ποτέ δεν μασάει τα λογια του και αυτό είναι που τον κρατάει ψηλά απο τον καθε έναν και με μεγάλη διαφορά. Απλα δεν υπάρχει ευαίσθητος για την δική σου ευαισθησία διότι είναι καταστροφή για την Αλμωπία.
      Το χάπι για τον Σαμάντη είναι το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ το οποίο εσύ δεν μπορείς να του προσφέρεις.

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον ο Σαμάνδης δεν κανει εχει κάνει καριέρα με τον κώλο.......

      Διαγραφή
    3. Ενω το αλλο δικτυο 10.39,βρυθει αξιοπρεπειας και αντικειμενικοτητας..χα

      Διαγραφή
  3. ακομα τα προνοιακα ειναι απληροτα η εδεσσα πληροσε 13 μαρτιου και εμεις ακομα ειμαστε στην αναμωνη αχρηστοι να επηστρεψουν τα χαρτια στην εδεσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)