Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ήττα του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών από τον Ίκαρο Γιαννιτσών



Με «εκτός» έδρας ήττα συνέχισε τις αγωνιστικές του  υποχρεώσεις το τμήμα Μίνι basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 2/4/2017, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών , από τον Ίκαρο Γιαννιτσών , με σκορ 58-52.

Σε μία πραγματικά πολύ θερμή ατμόσφαιρα καθώς το γήπεδο γέμισε από φίλους και γονείς των παιδιών διεξήχθη ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πάλευαν από την αρχή μέχρι το τέλος για την νίκη με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά της τάξης των 7 πόντων. Στην συνέχεια ο Μέγας με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά και να πάρει αυτός κεφάλι στο σκορ με 25-26 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό για την φιλοξενούμενη ομάδα καθώς, οι τυπικά γηπεδούχοι, με μεγάλη ευστοχία από την γραμμή του τρίποντου πήραν μία διαφορά της τάξης των 15 πόντων. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Μέγα έπαιξε πολύ καλή άμυνα, εκμεταλλεύτηκε τους αιφνιδιασμούς και με σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να πλησιάσει στους 4 πόντους ένα λεπτά πριν το τέλος. Τελικά οι γηπεδούχοι ευστόχησαν στην τελευταία τους επίθεση ενώ ο Μέγας δεν κατάφερε να σκοράρει και το σκορ διαμορφώθηκε στο 58-52.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος του παιχνιδιού οι προπονητές των φιλοξενούμενων, Χαράλαμπος Χαριτίδης και Δημήτρης Κυριαζής τόνισαν :

Χαριτίδης Χ.: «Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την συμπεριφορά τους μέσα στο γήπεδο και γιατί προσπάθησαν μέχρι το τέλος για την νίκη. Μπορέσαμε να γυρίσουμε δύο φορές το σκορ ενώ βρισκόμασταν πίσω με μεγάλη διαφορά και αυτό δείχνει ότι η ομάδα μας έχει την δύναμη και το ταλέντο να το κάνει. Αυτό που μας στέρησε την νίκη ήταν η αστοχία μας στις ελεύθερες βολές , η δυσκολία στο να τελειώσουμε πολλούς αιφνιδιασμούς και η κακή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο αμυντικά και επιθετικά. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο όπου τα παιδιά θα ευχαριστιούνται και θα απολαμβάνουν αυτό που κάνουν έχοντας συμμετοχή όλοι σε αυτό. Το άθλημα το οποίο υπηρετούμε είναι ομαδικό και βασίζεται σε συνεργασίες παιχτών-ανθρώπων για την επίτευξη της νίκης. Αυτή ήταν η βασική μας διαφορά σε σχέση με τον αντίπαλο. Συνεχίζουμε το έργο μας με πίστη σε αυτό που κάνουμε και με πολύ δουλειά στις προπονήσεις ευελπιστώντας να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Κυριαζής Δ.: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είμαστε χαρούμενοι που οι παίχτες μας μπόρεσαν και έβγαλαν στο γήπεδο ότι δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Ήμασταν ομαδικοί αλλά μας έλειψε η ευστοχία και η αποφασιστικότητα. Από κάθε αγώνα μαθαίνεις, είτε αυτός είναι ανδρικού  είτε είναι αγώνας ΜΙΝΙ. Από αυτό το ματς μάθαμε ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ και ότι η ομάδα μας έχει πολύ ταλέντο και μέταλλο νικητή. Τέλος θέλω να πω ότι το μπάσκετ είναι στην ουσία ένα ομαδικό «παιχνίδι» που ευχαριστεί όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό. Εάν δεν υπάρχει η συνεργασία και η ομαδικότητα το παιχνίδι από ομαδικό γίνεται ατομικό και η νίκη δεν έχει πλέον την ίδια σημασία. Εκ μέρους όλων των προπονητών του τμήματος basketball θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε και με την παρουσία του έκανε την ατμόσφαιρα πολύ όμορφη».

Τα δεκάλεπτα:  16–09,  09–17, 23–07, 10–19.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΑΣ Μέγας  Αλέξανδρος Γιαννιτσών:
(Προπονητής: Κυριαζής Δ. - Χ. Χαριτίδης): Αρπουδής Α., Μαυρένης Ρ., Βαιραμίδης Κ., Μανωλέμης Α., Χαλόφτης Ι., Μπάρπας Δ., Τσιτερίδης Α., Παρτσαλάκης Σ., Πέτσος Θ., Καρυπίδης Κ., Στεργιόπουλος Π., Αναστασιάδης Γ.
ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών: (Προπονητής :Ν. Σπόντης): Ναντιρασβίλι Γ., Ουστάλη Μ., Σπόντης Σ., Φυτιλής Θ., Φασουράκης Κ., Τσιαπάνης Κ., Δάλλας Γ., Παπαδήμας Δ., Ζήμπλας Κ., Χατζόγλου Μ., Δεβρέλης Σ., Παναγιωτίδης Ν.                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)