Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Όλοι πρέπει να δεσμευτούν για την επίτευξη μίας καλής συμφωνίας, τόνισε ο Μοσκοβισί

«Το σημερινό Eurogroup είναι σημαντικό γιατί όλοι πρέπει να δεσμευτούν να κλείσουν τις παραμέτρους μιας καλής συμφωνίας για την Ελλάδα», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.




Τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη έχουν ανάγκη από μια «καλή συμφωνία», για να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας και όλοι αυτοί οι παράγοντες που απομακρύνουν τους επενδυτές, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.
 «Εδώ και εβδομάδες συζητάμε για ένα πλαίσιο- δημοσιονομικό πακέτο για την Ελλάδα», που θα της επιτρέψει να ξαναβρεί τη σταθερότητά της στην ευρωζώνη και παράλληλα θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, πρόσθεσε ο Γάλλος Επίτροπος.

 07/04/2017 10:40 
Μαρία Αρώνη, 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Βαλέτα, Malta

Την ελπίδα ότι θα σημειωθεί «πρόοδος» κατά το σημερινό Eurogroup εξέφρασε ο Ντομπρόφσκις

Την ελπίδα ότι θα σημειωθεί «πρόοδος» κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις, προσερχόμενος στο Eurogroup, στη Βαλέτα της Μάλτας.
 «Eλπίζω ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο σήμερα, σε ό,τι αφορά τις βασικές παραμέτρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει «σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup».
 Όπως εξήγησε, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους στόχους της για το 2015 και το 2016, ενώ είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων της γι’ αυτή τη χρονιά.
 Τέλος, ανέφερε πως τα «ανοιχτά ζητήματα», που αφορούν τη δημοσιονομική πορεία για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, επιλύονται.
 
07/04/2017 10:08
 Χρ. Βασιλάκη,
 ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Βαλέτα, Malta



Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)