Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η επιστροφή της λαϊκής γέννησε πολλές απορίες


Έκθετη μέχρι βλακείας αλλά και πάσης καχυποψίας  είναι πλέον η δημοτική αρχή Αλμωπίας.
Ολόκληρο το καλοκαίρι στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων ,ότι τους έχει φάει η σκόνη  και ζητούσαν αποκατάσταση των δρόμων όπου γινότανε το αποχετευτικό, εισέπρατταν την ίδια μόνιμη απάντηση: Απαιτούνται τρεις τουλάχιστον μήνες για να «κάτσει» η υποδομή  και μετά να πέσει άσφαλτος.
Στη περίπτωση όμως του χώρου της λαϊκής αγοράς στην Αριδαία , ανατρέπονται τα πάντα. Η άσφαλτος πέφτει μέσα σε ένα μήνα. Μάλιστα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή , παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ και Αντιδήμαρχο έργων  Χρήστο Γεωργίου ,’έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας  του Δήμου , σύμφωνα με το οποίοι βεβαιωνότανε ότι όλα έγιναν όπως προβλέπονται.
Δεν μπήκε κανείς στον κόπο γιατί στην μία περίπτωση απαιτούνται τρεις μήνες και στη συγκεκριμένη μόνο ένας;
Πότε λένε αλήθεια;
Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος , αναφερόμενος γενικά στο έργο του αποχετευτικού υποστήριξε ότι διαπιστώνει πολλές κακοτεχνίες . Ζήτησε ο εργολάβος να καταθέσει τα τιμολόγια αγοράς για το 3 Α που υποτίθεται ότι πρέπει να ρίχνει, πριν πέσει η άσφαλτος.
Ζήτησε ακόμα οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις προκειμένου να δίνουν απαντήσεις ως εξειδικευμένοι  στον τομέα τους . 
Γενικά ο τρόπος αποκατάστασης αμφισβητήθηκε από όλη την αντιπολίτευση . Ο Χ. Γεωργίου υποστήριξε ότι όλα γίνονται όπως προβλέπεται. Έριξε όμως το μπαλάκι στην τεχνική υπηρεσία λέγοντας ότι τους διαβεβαιώνει ότι τα έργα γίνονται όπως πρέπει. Στο μεταξύ υπάρχουν περιοχές της Αριδαίας όπου τα έργα ολοκληρώθηκαν εδώ και πέντε μήνες , αλλά δεν υπάρχει ίχνος αποκατάστασης .
Κανένας από την Διοίκηση του Δήμου δεν θεώρησε σωστό να εξηγήσει στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται  γύρω από την λαϊκή αγορά έφυγε τουλάχιστον ενάμισι μήνα  πριν αρχίσουν τα έργα, με αποτέλεσμα πολλοί να πάθουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Αρκέστηκαν μόνο να θριαμβολογήσουν ,υποστηρίζοντας ότι επαναφέρουν την λαϊκή  στον χρόνο που δεσμεύτηκαν. Λησμονώντας όμως ότι αρνιόντουσαν πεισματικά να πουν συγκεκριμένη ημερομηνία, προκαλώντας επιπρόσθετη αγανάκτηση στους παρευρισκόμενους επαγγελματίες . Και αυτό έγινε μόνο μετά από την έντονη πίεση της αντιπολίτευσης.

3 σχόλια:

  1. Η άσφαλτος πέφτει πάνω στο μπαζοαμμοχάλικο που ρίχναν μέσα απο αυτά που βγάζαν απο τα σκαψήματα ντροπή και αίσχος. Μην ψάχνεις 3Α λατομείου δεν υπάρχει ούτε κυβικό στά μπαλώματα. Το υλικό αυτό το περνάν για 3Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΟΡΊΑ ΕΊΝΑΙ ΠΌΤΕ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΓΓΑΔΙΑ ΤΑ
    ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΉ
    ΧΑΡΆ ΣΤΗΝ ΛΑΓΓΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΦΤΩ
    ΜΊΑ ΠΟΎ ΘΑ ΈΡΘΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΉΜΩΝ
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΓΕΓΟΝΌΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από και πέρα μόνο με moto enturo θα μπορείς να κυκλοφορείς στην Αριδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)