A. Την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, το σχολείο συμμετείχε στο 5ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ 2017, στα Γιαννιτσά, με τρία σχήματα (παραδοσιακό, λαϊκό και τοπικών χορών) και 15 μαθητές.
B. Την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας συμμετείχε στη 2η Μαθητική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας « Μιλώ για τον τόπο μου», που συνδιοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων και τη Δ.Δ.Ε. Πέλλας στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.
Παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες δύο ερευνητικές εργασίες μαθητών του σχολείου :
- «Η Αγία Χρυσή και το χωριό της» από τους μαθητές/τριες: Κόλτση Άννα,
Μητρέντση Μαρία και Δουμανίδη Χρήστο
- «Το τρενάκι της Καρατζόβας» από τις μαθήτριες: Ελευθεριάδου Αναστασία και Κόκκα Πασχαλίνα.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η Αλμαλιώτου Σουλτάνα, φιλόλογος του σχολείου.
Γ. Την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, το σχολείο μας συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο Πληροφορικής με 4 έργα.
Η ομάδα Gamerz που αποτελούνταν από μαθητές της Α’ τάξης, παρουσίασε δύο παιχνίδια φτιαγμένα σε περιβάλλον Kodu.
Η Β’ τάξη του Τομέα πληροφορικής παρουσίασε το παιχνίδι “Octapus killer”, με τρία επίπεδα – πίστες δυσκολίας, δημιουργημένο σε περιβάλλον Kodu.
Η ομάδα «See and Drive”, παρουσίασε ένα προγραμματιζόμενο robot που έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί μια γραμμή στο έδαφος.
Δ. Την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, το σχολείο μας συμμετείχε στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο «Δρω για την πόλη μου!» που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» με συντονιστή το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια ανθοκομίας, δημιουργίας κόμικ και αφίσας, κατασκευής φωλιών για πουλιά καθώς και σε συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας με αρμόδια όργανα του Δήμου Θεσσαλονίκης και όμορων Δήμων για θέματα αστικού περιβάλλοντος.
Στο τέλος πραγματοποίησαν παρέμβαση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς για το αστικό περιβάλλον και διανέμοντας γλαστράκια.
Οι μαθητές μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις με τη συμμετοχή τους και απέσπασαν δύο πρώτα βραβεία για τις δημιουργίες τους στους διαγωνισμούς αφίσας και φωλιάς. Στο Φεστιβάλ, που πλέον αποτελεί θεσμό, συμμετείχαν σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η Αριάδνη Μαντά, καθηγήτρια Αγγλικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου