Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Κινητοποιήσεις και απεργίες στην Αθήνα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές


Εν μέσω κινητοποιήσεων και απεργιών, με την ευκαιρία των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου, αλλά κυρίως ως αποτέλεσμα των μέτρων που αποφασίστηκαν κατ’ αρχάς με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, άνοιξαν την  Κυριακή τα καταστήματα στην Ελλάδα.

 Κλειστά παρέμειναν στην Αθήνα τα καταστήματα στην οδό Ερμού, τον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της χώρας, που είχε αποκλειστεί από διαδηλωτές, που διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να περιφρουρήσουν την κυριακάτικη αργία.
 Στο πλευρό τους οι απεργούντες εμποροϋπάλληλοι είχαν και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εμπόρων, την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΒΕΕ, που είναι αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές και είχαν καλέσει τους εμπόρους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την 7η Μαΐου.
 Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης εκτίμησε ότι οι περισσότεροι έμποροι κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους, πειθαρχώντας στις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων: «Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, τη θεσμοθετημένη Κυριακή, της 7ης Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία, τόσο από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων, όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα» τόνισε σε δηλώσεις του.
 Πρόσθεσε ότι «η πλέον εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών, που γύρισαν τη πλάτη σε όσους σκόπιμα εξήγγειλαν ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι όλα ανοικτά τη Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα».
 Οι κινητοποιήσεις εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων έρχονται στον απόηχο της συμφωνίας της ελληνικής Κυβέρνησης με τους θεσμούς για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, τουλάχιστον 32 Κυριακές τον χρόνο, σε τουριστικά μέρη (κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, τον δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»), όπως επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

 ΚΥΠΕ – 
Χρήστος Μιχαηλίδης –
 Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Πηγή:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)