Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018



ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 406.020 ΕΥΡΩ


Σε μία από τις κορυφαίες διαδικασίες, την ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2018, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, με εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 είναι προϋπολογισμού 406.020 ευρώ και περιλαμβάνει έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις του οδικού δικτύου οι οποίες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού, αλλά και παρεμβάσεις σε αγροτικές υποδομές σε όλη την έκταση του Δήμου. Επίσης, περιλαμβάνονται συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί ένα αξιόλογο ποσό ύψους 20.000 ευρώ που αφορά στην πόλη της Αριδαίας και έχει να κάνει με την κατασκευή υποδομών σε κεντρικά σημεία, όπως ο πεζόδρομος και η κεντρική πλατεία.
Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ισόρροπα κατανεμημένο τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, το οποίο είναι λειτουργικό.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, οι οποίες υποχρεώνουν το Δήμο να συντάξει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα λίγων χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο, τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν στέκεται σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, μιας και διεκδικεί συνεχώς νέα χρηματοδοτικά προγράμματα από την κεντρική εξουσία και με οργάνωση και προγραμματισμό καταφέρνει να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις πέρα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως είναι τα 35 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας.
                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Για τα Νούμερα 6 και 13 προϋπολογίζονται δαπάνες ύψους 80 χιλιάδων ευρώ και στο Νούμερο 15 διαβάζουμε πως οι μελέτες αυτών κοστίζουν 40.620 ευρώ.... Προβληματιστείτε τώρα για να βρείτε το λάθος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)