Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση Γ. Σηφάκη στον Γ. Καρασμάνη



Δήλωση Γιάννη Σηφάκη:  Οι δενδρώδεις καλλιέργειες και οι νέοι αγρότες πρέπει να πάρουν σταδιακά πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις σε βάρος των ιστορικών δικαιωμάτων

Με την απάντηση του προς τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου ο τ. Υπουργός κ. Καρασμάνης επιβεβαιώνει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που δημιούργησαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης του το 2014 όσον αφορά την διατήρηση των ιστορικών δικαιωμάτων με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στους νέους αγρότες και στις δενδρώδεις καλλιέργειες
Ο σημερινός υπουργός ξεκινά διαδικασία να αποκατασταθούν αυτές οι στρεβλώσεις και οι αδικίες σταδιακά.
«Ξεχνάει» ή μάλλον αποκρύβει στην απάντηση του ο κ. Καρασμάνης  την εξασφάλιση για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορολογήτου ορίου στον αγροτικό χώρο και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 90% των αγροτών.
Αποκρύβει ακόμη πλήρως την αύξηση των αγροτικών συντάξεων, με βάση τον νέο υπολογισμό, για τους νέους συνταξιούχους στον αγροτικό χώρο
Αποκρύβει  την νομοθέτηση από την κυβέρνηση, για πρώτη φορά,  να πληρώνονται οι αγρότες οπωροκηπευτικών, γάλακτος και κρέατος και όλων των ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων από τους εμπόρους σε δύο μήνες το αργότερο.
Αποκρύβει την επίλυση του θέματος των εποχιακών αλλοδαπών εργατών γης να περνούν τα έξοδα τους στα βιβλία του αγρότη. Όλα αυτά οδηγούν σε μείωση της φορολογίας των αγροτών πολύ χαμηλότερα από το 13% ( που επαίρεται ο τ. Υπουργός) που ίσχυε ως φορολογία χωρίς αφορολόγητο και χωρίς να μπορεί ο αγρότης να αφαιρεί τα πραγματικά του έξοδα.
Γιατί, άραγε, η κυβερνήσεις του παρελθόντος δεν μπορούσαν να νομοθετήσουν σε αυτή την κατεύθυνση που βοηθά τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο;
Γιατί νομοθέτησαν έτσι που οι δενδρώδεις καλλιέργειες και οι νέοι αγρότες να παίρνουν ελάχιστες επιδοτήσεις για να παίρνουν πολλά κάποιοι που είναι συνεχώς βολεμένοι με ιστορικά δικαιώματα;
Σε αυτά ας απαντήσει ο συνάδελφος (τέως Υπουργός) της ΝΔ

8 σχόλια:

  1. Κάθε φορά που προσπαθεί ο βουλευτής κ.Σηφάκης να αντικρούσει τον συνάδελφό του κ.Καρασμάνη, το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται! Γιάννη Σηφάκη ή είσαι ανενημέρωτος άρα αδικαιολόγητος ή κοροϊδεύεις...αποφάσισε τι από τα δύο ισχύει. Εμείς βλέπουμε τον κόπομας να μην πιάνει τόπο και την τσέπη μας να αδειάζει. Ότι γι αυτό φταίει ο Καρασμάνης είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:40 μ.μ.

      Καταλαβαινουμε οτι ενοχληθηκατε απο την απαντηση του Γιαννη Σηφακη ( δεν ειχατε ποτε συνηθισει το αυτονοητο να γινεται συζητηση μεταξυ πολιτικων παραγοντων της Πελλας για σοβαρα ζητηματα, ο καθενας απο τους παλιους βουλευτες εβλεπε την "πελατεια"του και τιποτα αλλο) ακριβως γιατι ο βουλευτης εχει απολυτο δικιο. Ειναι κανεις αγροτης στην Πελλα ευχαριστημενος απο την επιδοτηση του στις δενδρωδεις καλλιεργειες και ειναι κανεις νεος αγροτης ευχαριστημενος απο την επιδοτηση που παιρνει; Τις αποφασεις για αυτα ελαβε η ΝΔ το 2014.
      Ακομη τωρα ο νεος αγροτης παιρνει απο το προγραμμα νεων αγροτων 17000€ ως 20000€.
      Ας ηρεμησει ο συναδελφος και ας μην συνεχισει να πιεζει ΜΜΕ και καποιους προεδρους συνεταιρισμων της Πελλας μηπως και δεν εκτεθει πολυ τωρα που αποκαλυπτονται οι αποφασεις του το 2014 και τι αποκρυβει σημερα

      Διαγραφή
  2. Κύριε Σηφάκη μετά από 40 χρόνια που είμαστε στην ΕΟΚ, με απόφαση που πήρε ο συντοπίτης μας πρώην Υπουργός, σύμφωνα με την ΚΑΠ 15-20, παίρνω επιδότηση στα κεράσια και στα ροδάκινα που δεν έπαιρνα ποτέ. Ξέρω ακόμη ότι η επιδότηση που παίρνω στα δένδρα μου θα φτάσει σταδιακά, όπως λες στο ανώτατο επίπεδο, με απόφαση που πάρθηκε το 2014 για όλους τους δενδροκαλλιεργητές.
    Επιπλέων ως επιλαχών αγρότης το 2014, με απόφαση πάλι που πήρε ο συντοπίτης μας πρώην Υπουργός, πήρα επιδότηση ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, όπως και ακόμη 3000 επιλαχόντες νέοι αγρότες. Και πληρώθηκα άμεσα.
    Δυστυχώς όμως ο φίλος σου ο Αποστόλου, που κρύβεται και βάζει εσένα να απαντάς, δεν εφαρμόζει την απόφαση που πήρε ο συντοπίτης μας πρώην Υπουργός και συνάδελφό σου για τους νέους αγρότες ώστε να πάρουν άμεσα από το 2015 την ανώτατη επιδότηση, αν και είχε δεσμευτεί ο Αποστόλου τον Μάιο του 2016 ότι θα την εφαρμόσει.
    Γιαυτό σε παρακαλώ φρόντισε να την εφαρμόσει άμεσα, θα μας βοηθήσει πολύ και θα το εκτιμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο Καρασμανη, βολεψες τους φιλους σου με τα ιστορικα δικαιωματα για να σε ψηφισουν και πεταξες ψιχουλα σε ολους τους αγροτες με δεντρα και στους νεους αγροτες.
      Μην το ψαχνεις, ολοι πια καταλαβαινουν το δουλεμα που τους εκανες

      Διαγραφή
    2. Φίλε 5.51 δεν ξέρεις τι λες. Τα ιστορικά δικαιώματα που πράγματι είχαν πολλές στρεβλώσεις είναι με 30% μείωση αυτή την περίοδο. Ούτως ή αλλως δεν έχουν καμμία σημασία πια διότι το 70% της επιδότησης μπαίνει στο εισόδημα ανεξαρτήτου ύψους. Οπως μπαίνουν βγαίνουν από την τσέπη μας. Και το αφορολόγητο που νομοθέτησε αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση σκέψου πόσο βοηθάει όχι έναν δενδροκαλλιεργητή αλλά έναν κτηνοτρόφο. Αστο καλύτερα γιατι την επόμενη μέρα έχουν πολλά να συμμαζευτούν από την απειρία και την ξερολία σας.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη καλά τα λες. Σταδιακά θα πρέπει να πάρουν επιδοτήσεις και τα δένδρα. Ακριβώς αυτό που είχε κάνει και ο Καρασμάνης. Και ενώ βλέπω ότι συμφωνείς το παρουσιάζεις ότι διαφωνείς.
    Αλλά για ψάξου λιγάκι, το φιλαράκι σου ο Αποστόλου, χθες στην Καβάλα σε άδειασε. Δεν πρόκειται να θίξει τα δικαιώματα και όπως λέει αυτό θα πάει μετά το 20 δηλαδή στη ΝΕΑ ΚΑΠ 20-27. Γιαυτό Γιάννη πρέπει να απαντήσεις. Πρέπει να πάρεις θέση και να δώσεις απάντηση όχι στον Καρασμάνη αλλά στον Αποστόλου. Το περιμένουμε με ανυπομονησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Γιαννη ειχαμε σε προηγουμενη ανακοινωσης σας εναν διαλογο δεν απαντησα λογω σοβαρου προβληματος .
    λετε να απολογηθω , για ποιο λογο; αυτο αφορα εσας τους πολιτικους που με απο τις αποφασεις και την ψηφο σας εξαρταται η ζωη μας. Νομιζω σε αλλη παρεμβασημου μου σας δηλωσα τις σπουδες μου και πως εγινα νεος αγροτης και μαλιστα ειμαι απο αυτους τους 12852 νεους αγροτες που ο κυριος Καρασμανης τον ιουλιο του14 εδωσε δικαιωματα απο το εθνικο αποθεμα . με στενοχωρει πολυ και σας το εγραψα και αλλη φορα οτι ο κυριος αποστολου μας αδικει που δεν εφαρμοζει την αποφαση του κ. Καρασμανη για αυξηση της αξιας των δικαιωματων των νεων αγροτων μεχρι το ανωτατο υψος του δικαιωματος καθε περιφεριας , αν και δεσμευτικε τον μαιο του 16 σε ερωτηση συναδελφο σου οτι θα το εφαρμοσει αμεσα εκτοτε φωνη βοώντος εν τη ερημω . αντι να τον Υπερασπιζεσται για τις γκαφες του. - το καταλαβαινω ομοιδεατης σας ειναι- καλυτερα θα ειναι για σας να το ζητησετε δημοσια να εφαρμοσει την απόφαση του κ. Καρασμανη .να ειστε βεβαιος οτι θα το πιστωθειτε θετικα. κυριε Γιαννη σας ευχαριστω και περιμενω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟΣ1 Οκτωβρίου 2017 στις 8:23 μ.μ.

    Σηφακη ο Καρασμανης δεν είναι της προβολής και του φαίνεσθαι και δεν έχει πιέσει ποτέ κανενα ΜΜΕ, σέβεται τον θεσμικό τους ρόλο έστω και εάν κανα δυο συμπεριφέρονται αντιδεοντολογικα και κυρίως δεν εκβιάζεται ούτε πληρώνει να γράφουν εις βάρος συνάδελφων του ούτε ζητάει ανώνυμες επιστολές να δημοσιεύουν ουτε προέδρους συνεταιρισμών πιέζει. απεναντίας υπάρχει μια σχέση αλληλοσεβασμού μεταξύ τους και μάλιστα ήμουν αυτήκοος μάρτυρας που προέτρεπε πρόεδρο να συνεργαστεί μαζί σου λέγοντας του ότι τα συμφέροντα των αγροτών το επιβάλουν, οι σωστοί δεν θα σε παρεξηγήσουν. ο βουλευτής είναι θεσμός και ο κυβερνητικός μπορεί να βοηθήσει. Ξέρω έναν ρουφιάνο που το παίζει καλός και με τους δυο μπας και κερδίσει την εύνοια...και ούτε επί 2,5 χρόνια γύριζε στα χωριά να συκοφαντεί και να λέει τα λεφτά που πήρατε από το εμπαργκο είναι παράνομα και να δημοσιεύει αθλιότητες, έλα όμως που θεία δίκη τιμωρεί τους συκοφάντες έφτασες να λες μετά από δυόμιση χρόνια ότι θα δώσετε αποζημίωση σαν του Καρασμανη η αλήθεια έλαμψε γιατί ο Καρασμανης είναι διαμάντι και τα διαμάντια λάμπουν όση λάσπη και αν ρίξεις .Σηφακη αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει βόθρος και θα σε πνίξει .. "Τι δεν κατάλαβες ανόητε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)