Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Αυξημένο 20% το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ το 2018

Σκοπελίτου Μαρίνα

Τα ποσά έχουν εξασφαλιστεί σε συμφωνία με τους δανειστές διαβεβαιώνει η Θεανώ Φωτίου.


«Περίπου 800.000 οικογένειες παίρνουν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ και το ποσό ανέρχεται στα 600 εκατ. επί του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτός ο λογαριασμός όχι μόνο δεν θα κοπεί αλλά θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20%. Έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές και τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από μειώσει στις λειτουργικές δαπάνες κάθε υπουργείου»
Αυτά τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ και τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη με τους θεσμούς.
Η κ. Φωτίου διέψευσε πληροφορίες που κάνουν λόγο για μείωσή του, διαβεβαιώνοντας ότι όχι απλώς δε θα μειωθούν οι 650.000 ευρώ που διατίθενται για τη διανομή του, «αλλά θα αυξηθεί κατά 20% προς τα πάνω, από το 2018». Κληθείσα να απαντήσει για το από πού θα αντληθούν τα ποσά, είπε πως «έχουμε υπογράψει και συμφωνήσει με τους δανειστές ότι αυτό συνεπάγεται ότι έχουν εξοικονομηθεί δαπάνες από τον προϋπολογισμό του κάθε υπουργείου (όχι μισθοί και επιδόματα των εργαζομένων). «Έχουμε τη διαβεβαίωση του οικονομικού επιτελείο και πρόθεση πρωθυπουργού, το μεγαλύτερο κομμάτι να πάει στην κοινωνική προστασία, εκτός οικογενειακών επιδομάτων. Θα κοιτάξουμε να υπάρχει μια πιο δίκαια κατανομή των χρημάτων και αυτό δεν σημαίνει μείωση», διευκρίνισε και πρόσθεσε πως θα υπάρχει καλύτερη ισοκατανομή για το πρώτο και το δεύτερο παιδί.
Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι θα μειωθεί το ποσό που αναλογεί στο κάθε παιδί, είπε πως «θα έρθει καλύτερη ισοκατανομή για το 1ο και 2ο παιδί», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία «είναι προκαθορισμένα».
«Το αν θα γίνει ακατάσχετο το οικογενειακό επίδομα, το συζητάμε με το υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε.
Αναφορικά με τα προνοιακά επιδόματα η κ. Φωτίου τόνισε ότι θα πάνε στον ΟΠΕΚΑ, όπως θα ονομαστεί ο νέος ΟΓΑ και «θα γίνεται σύνδεση όλων των πληροφοριακών δεδομένων, επομένως δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία αν αυτός που το παίρνει, το παίρνει δίκαια».
«Δεν θα αλλάξει κάτι στα προνοιακά επιδόματα», ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαβεβαιώνοντας πως οι δανειστές «δεν ζητούν καμία περικοπή στα προνοιακά και τις αναπηρίες».
Τέλος, διέψευσε φερόμενη μείωση των προνοιακών επιδομάτων. «Δεν έχω καμία υποχρέωση να μειώνω κάθε χρόνο τα επιδόματα», τόνισε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21