Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Έφτασε η «Ευριδίκη», η δεύτερη κακοκαιρία του φθινοπώρου – Πώς να προστατευτείτε (εικόνες)

Νέο κύμα κακοκαιρίας η «Ευρυδίκη», θα επηρεάσει τη χώρα μας το πενθήμερο Δευτέρας 13/11-Παρασκευής 17/11.


Συγκεκριμένα:
Την Δευτέρα 13/11, η Ευρυδίκη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά την Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.
Την Τρίτη 14/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.
Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο.
☔⛈️Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους πλημμυρισμένους δρόμους - Δεν... http://fb.me/2n5UThjAe 
Ξεκίνησαν τα προβλήματα: 
Ηγουμενίτσα
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη δυτική Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου. Δεκάδες καταστήματα πλημμύρισαν ενώ πολλά ήταν τα οχήματα που ακινητοποιήθηκαν στον νέο παραλιακό δρόμο.
Αργολίδα
Βροχές και καταιγίδες πλήττουν από το βράδυ της Κυριακής την Αργολίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων.
Πώς να προστατευτείτε 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικώνέχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)