Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Δ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Υπεύθυνος για τη καταστροφή στο ΔΑΣΑΚΙ ο Δήμαρχος


Καταιγιστικός ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ασβεστόπουλος, (δεξιά ) σφυροκόπησε ανελέητα τον δήμαρχο Αλμωπίας  (αριστερά)στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  της Τετάρτης και  τον κατονόμασε ως μοναδικό υπεύθυνο για την καταστροφή στο ΔΑΣΑΚΙ, στην Αριδαία.
Αφού αναφέρθηκε στη πολύπλευρη αξία που έχει για την Αριδαία η συγκεκριμένη περιοχή , για το περιβάλλον , το μικροκλίμα , τον τουρισμό, τον πολιτισμό κλπ, κατηγόρησε ευθέως τον δήμαρχο για όσα συνέβησαν. Ο κύριος υπεύθυνος είναι αυτός. Η             καταστροφή είναι δεδομένη  και όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για την αποφυγή ανάληψης ευθυνών. Συμφώνησε απόλυτα ότι χρειαζότανε καθαρισμός του ποταμιού , αλλά όχι έτσι όπως έγινε.
Κατηγόρησε τον δήμαρχο για αδιαφάνεια, ενώ επέλεξε  σκόπιμα να γίνουν όλα, όταν έλλειπε στο εξωτερικό. Αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί εθελοντών που επικαλέστηκαν , διότι ο Καλλικράτης προβλέπει επακριβώς πως γίνεται η επιλογή τους και τις σχετικές διαδικασίες. Ευτυχώς ,κατά την άποψη του ,δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα όταν κόβανε τα δέντρα υπό καταρρακτώδη βροχή.
 Αντέκρουσε τους έντεχνους ισχυρισμούς ότι από την μία μιλάν για δικαιώματα και αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων και από την άλλη στρέφονται εναντίον τους. Χαρακτήρισε σοφή την απόφαση του τοπικού συμβουλίου Αριδαίας  να ζητήσει να κοπούν τα κλαδιά και όχι δέντρα, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Κατηγόρησε  τον Δήμο Αλμωπίας για παραποίηση της απόφασης γιατί πρόσθεσε σε αυτήν και την λέξη «δέντρα» . Ο Δ. Ασβεστόπουλος αναφέρθηκε τεκμηριωμένα σε σειρά σκόπιμων ενεργειών  που έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα . 

Στο τέλος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την  αποκατάσταση των ζημιών , όσο αυτό μπορεί να γίνει.
Συγκεκριμένα :
1.       Να γίνει ο καθαρισμός  της κοίτης όπως ορίζει η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, έως τη γέφυρα Εξαπλατάνου. Δηλαδή μόνο τα κλαδιά.
Η επίβλεψη να γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία  ή να οριστεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  από το τοπικό συμβούλιο.
2.       Να γίνει άμεσα αποκατάσταση σε βαθμό κατεπείγοντος , λόγω εποχής. Φύτευση δέντρων στα σημεία παρέμβασης., δηλαδή στο Νησάκι ή εκατέρωθεν του υδατορέματος.
Τα δέντρα να είναι ήδη ανεπτυγμένα. Πρώτα να γίνει μελέτη εντός 10 ημερών από ομάδα επιστημόνων , αποτελούμενη από ένα αρχιτέκτονα , γεωπόνο, περιβαλλοντολόγο και πολιτικό μηχανικό.
3.       Τα χρήματα να δοθούν από την ΛΟΥΤΡΑ Α.Ε. , σε όσο ύψος χρειαστεί και όχι μικρότερο από 15 ΧΙΛ, ΕΥΡΏ
4.       4. Να γίνει αποκατάσταση των πέτρινων πλακών  στους διαδρόμους στο ΔΑΣΑΚΙ, από και προς το Θέατρο και  όπου χρειαστεί.
5.       Να βαφεί η μεταλλική κατασκευή του Θεάτρου  και όπου αλλού χρειαστεί6.
6.       Να δημιουργηθούν σημεία αναψυχής
7.       Να γίνει πλήρης καθαρισμός σε όλο το ΔΑΣΑΚΙ.
8.       Να διοχετευθεί νερό σε όλα τα τεχνικά ρυάκια σε όλο το ΔΑΣΑΚΙ.
9.       Να φυτευτούν λουλούδια  για βελτίωση της αισθητικής.
Ο δήμαρχος παρακολουθούσε τον Δ.  Ασβεστόπουλο , σιωπηλός και προβληματισμένος  κατόπιν εορτής και καταστροφής.
Οι προτάσεις του Δ. Ασβεστόπουλου ψηφίστηκαν ομόφωνα .



 Να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Στ. Αβραμίκας υποστήριξαν ότι όλα γίνανε νόμιμα και με άδειες και με την επίβλεψη του Δασαρχείου Αριδαίας. .
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι  υπήρχαν όλες οι άδειες. Άδειασε την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η οποία λίγες μέρες δήλωνε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα μηχανήματα που καθάρισαν το ποτάμι.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι τα έστειλε η Περιφερειακή Ενότητα, κατονομάζοντας τον συγκεκριμένο εργολάβο (Λιούγας)  , ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας έδωσε δουλειά στους συγκεκριμένους που δούλευαν στο ποτάμι

ο Δημήτρης  Ασβεστόπουλος ,μεταξύ άλλων, ζήτησε  ακόμα  να πληροφορηθεί εάν τελείωσαν οι εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Γαρεφείου,  Για το θέμα των υπό παραίτηση 17 εργαζομένων στην επιχείρηση των Λουτρών-Λουτρακίου Αλμωπίας,  οι οποίοι μπήκαν σε περιπέτειες και δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω κακών  χειρισμών του Δ, Μπίνου. Πρότεινε δε να  βρεθεί λύση και να πληρωθούν , γιατί δεν φταίνε σε τίποτα . 


8 σχόλια:

  1. κ.Ασβεστόπουλε παρακολούθησα με προσοχή τις τοποθετήσεις σου. Φάνηκε καθαρά ότι γνώριζες πολύ καλά το θέμα .Απέδωσες τις ευθύνες εκεί που πρέπει με τρόπο ξεκάθαρο και παλικαρίσια .Εκανες πολύ καλά που ανέδειξες ,μαζί με την κ.Αμπάρη, το θέμα. Συνέχισε έτσι κ. Ασβεστόπουλε το έχει ανάγκη η Αλμωπία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από λόγια χορτάσαμε φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού δεν επιστρέφονται τα δένδρα που δεν έπρεπε να κοπούν , ευτυχώς έγινε γρήγορα η πρόταση (ελπίζω να εκτελεστεί άμεσα) για να διορθωθεί η κατάσταση και διαβάζοντας καλά την σωστή πρόταση μπορεί να γίνει επιτέλους ευχάριστο το μέρος. Τελικά το όφελος από αυτή την ταραχή θα είναι μάλλον αυτό και 2 μπράβο στην Αμπάρη - Ασβεστόπουλο , ένα για την σωστή ανάδειξη του θέματος και ένα για την σωστή πρόταση (ευτυχώς βέβαι συμφώνησαν και οι άλλοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ψηφίστηκε η πρόταση για αποκατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατεστρεψαν και τωρα θα πληρωσουμε την αποκατασταση. Ατομα με μυαλο ραδικιου μας διοικουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)