Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές λουτροπόλεις, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και της περικοπής του λουτρικού  επιδόματος, εξέτασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριάσεων του, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λουτρά Πλατύστομου, τα λουτρά Μεθάνων, τα οποία έβαλαν λουκέτο, τα λασπόλουτρα Πικρολίμνης, τα λουτρά Απολλώνιας, τα λουτρά Σιδηροκάστρου κ.α. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου συζήτησε, επίσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές άλλες  λουτροπόλεις που δεν αξιοποιούνται εδώ και χρόνια, αν και έχουν ενταχτεί για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ.  Στην κατηγορία εντάσσονται τα ιαματικά λουτρά, Αιδηψού, Πλατύστομου, Καμένων Βούρλων (δύο ακίνητα), Θερμοπυλών, Υπάτης και Κύθνου.
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί για τους εμπλεκόμενους με τον ιαματικό τουρισμό, η θετική κατάληξη του διαγωνισμού των λουτρών  Ελευθέρων Καβαλάς, για τα οποία βρέθηκε επενδυτής, ο οποίος κατέθεσε πρόσφορά για την αξιοποίηση τους.
Σύμφωνα με την προκήρυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης (ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜΘ Α.Ε.) το λουτρά Ελευθέρων Καβαλάς δόθηκαν για 40 χρόνια σε επενδυτή από την Δράμα. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ο επενδυτής ήρθε ήδη σε επαφή με το δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, με το οποίο συζήτησαν το σχέδιο της επένδυσης
Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΜΘ Α.Ε., καθώς και οι άδειες από εμπλεκόμενους φορείς, Δασαρχείο, Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθώς και η διαβούλευση επί του χωρικού σχεδίου, προκείμενου να προχωρήσει η επένδυση.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύλλογος προτίθεται να έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης και τον επενδυτή για να λάβει γνώση για τα δεδομένα της επένδυσης, προκειμένου να τοποθετηθεί δημόσια και να συμβάλει θετικά στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας για την αξιοποίησης της πανέμορφης λουτρόπολης, με την καλή ποιότητα νερού και το θαλάσσιο μέτωπο να βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τα λουτρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)