Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Επίσημη αποστολή Δήμου Έδεσσας στο Βιετνάμ


 Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Δήμου Έδεσσας στο Βιετνάμ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με την Ασιατική χώρα.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής της αποστολής Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Δίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Χατζόγλου, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρούλα Κατσάρα Βλάχου και η δημοτική υπάλληλος κα. Μένια Καλούση.
 
Βασικός μοχλός και αφετηρία για την ανάπτυξη των σχέσεων του Δήμου Έδεσσας με το Βιετνάμ είναι η παρουσία του Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα και πηγές.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Έδεσσας έκαναν πολύ σημαντικές επαφές ξεκινώντας από τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ με τον Αντιπρόεδρο της UNESCO στη χώρα, με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης μνημείου του Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η Πρέσβης του Βιετνάμ στο Μεξικό, όπου έχει γίνει κάτι ανάλογο προς τιμή του «πατέρα» του Βιετναμέζικου έθνους!


Μεγάλη τιμή επεφύλαξαν οι Βιετναμέζικες υπηρεσίες στην αντιπροσωπεία μας, που συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι, και στη συνέχεια με τον Δήμαρχο της πόλης του Χο Τσι Μινχ, πρώην Σαϊγκόν, που είναι η μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό κέντρο της μεγάλης αυτής χώρας των 93 εκατομμυρίων κατοίκων περίπου.

 
Συνάντηση έγινε και με τη διοίκηση του Μουσείου Χο Τσι Μινχ, μέλη της οποίας είχαν επισκεφθεί την Έδεσσα, εδραιώνοντας έτσι τη σχέση συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Μουσείου και του Δήμου Έδεσσας.
 
Βασικός στόχος των συνομιλιών ήταν η συνεργασία για την προσέλκυση αφενός μεν επισκεπτών που θα τιμήσουν την παρουσία του Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα και αφετέρου την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων για την προώθηση τοπικών προϊόντων, όπως είναι τα κεράσια Εδέσσης, στο Βιετνάμ.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκε τη Νιγκ Αν, γενέτειρα πόλη του Χο Τσι Μινχ, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο πόλεων παρά τη μεγάλη διαφορά στο μέγεθος, καθώς η Νιγκ Αν έχει 2 εκατομμύρια κατοίκους περίπου.


Η επίσημη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Έδεσσας στο Βιετνάμ ανοίγει νέους δρόμους στη συνεργασία με την πολύ σημαντική αυτή ασιατική χώρα και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Ο Δήμος Έδεσσας ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα για την άριστη συνεργασία και την άψογη διοργάνωση του ταξιδιού της αντιπροσωπείας μας. Η διάθεση για συνεργασία είναι δεδομένη και θα οργανώσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εδραίωση και ανάπτυξή της.

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. 'Oλα αυτά περί συνεργασίας τα ακούω βερεσέ. Αγαπητοί Εδεσσαίοι του Δήμου η βόλτα θα σας μείνει μονάχα [για πάντα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21