Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας "tennis και ζωγραφική στη φύση"Οι μαθητές του Τμήματος Τένις και του Τμήματος Εικαστικών των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης μαζί με τους γονείς τους και σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας, συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ ¨Τένις και Ζωγραφική στη φύση¨ το διήμερο 21 και 22 Απριλίου 2018, σε περιοχές της Αριδαίας.

Παιδιά και γονείς με την καθοδήγηση και εμψύχωση της εκπαιδευτικής συμβούλου Κας Όλγας Καραγιάννη, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Ενήλικες και παιδιά ξεπερνώντας σε αριθμό τους 130, γνωρίστηκαν, συνεργάστηκαν παίζοντας και δημιουργώντας κάτω από τον όμορφο καμβά της υπαίθρου. Με την θετική ενέργεια του βουνού του Καϊμακτσαλάν, απόλαυσαν όλοι το μπάνιο τους κάτω από τους καταρράχτες των Λουτρών. Επιπλέον με την εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου και των εστιατορίων του τόπου οι γονείς χαλαροί και απαλλαγμένοι από τις έγνοιες της καθημερινότητας κατάφεραν να νιώσουν ξανά παιδιά και να βιώσουν την έννοια της σχόλης. Χαρούμενοι όλοι εξερεύνησαν τη φύση περπατώντας δίπλα στο ποτάμι.


Έπαιξαν tennis στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας και παραδοσιακά παιχνίδια με τη καθοδήγηση των προπονητών Κατσαφυλούδη Χρήστο, Λαζαρίδη Γιάννη και Δολαπτσή Ηλία .
Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών κ. Ελένης Πάλλη, γονείς και παιδιά μαζί, επηρεασμένα από την προηγηθείσα παρακολούθηση του πολυβραβευμένου παγκοσμίως βίντεο που δείχνει την αυθεντική ομορφιά και παράδοση της Ελλάδας ( Greece, a 365-Day destination. By Andonis Theocharis Kioukas ), προσπάθησαν να αποδώσουν ζωγραφίζοντας με τον δικό τους τρόπο ομορφιές και ήχους της Ελληνικής υπαίθρου. Με καμάρι για τις δημιουργίες τους, κρατώντας τα έργα τους φωτογραφήθηκαν δίπλα στο ποτάμι,. στέλνοντας μηνύματα χαράς, στα παιδιά όλου του κόσμου..
Στο τέλος όλοι παρέλαβαν τα μετάλλιά τους συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό, την επισφράγιση της συνεργασίας ομαδικότητας και τη δέσμευση ότι αγαπάμε την Ελλάδα και σεβόμαστε τη φύση.
« Η αγωγή είναι άλαλη αλλά δημιουργεί ήχους της καλύτερης ορχήστρας»Όλγα Καραγιάννη . Εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος.
Το ΔΣ του Ο.Α. Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21