Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Γίνανε μαλλιά κουβάρια στην Αριδαία στην Ημερίδα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών




Ακύρωσαν τελικά την απλή λογική


Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια στο Ξενιτήδειο πνευματικό Κέντρο Αριδαίας  το απόγευμα της Δευτέρας , όπου γινότανε η ημερίδα με θέμα ‘’Πως θα ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών''.Την ημερίδα υποτίθεται ότι διοργάνωσαν πολιτιστικοί Σύλλογοι  της περιοχής , όμως έντονη παρουσία είχαν καλογριές και ιερείς.Η κατάσταση ξέφυγε όταν κάποιοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο που ήταν παρόν , να μην προσκαλέσει για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Αριδαίαςτους βουλευτές. Αυτός απάντησε ότι δεν μπορεί μα κάνει κάτι τέτοιο , γιατί έχει συνεργασία με τους βουλευτές οι οποίοι τον βοηθούν στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων της περιοχής . Ακολούθησε  λογομαχία με  την ποινικολόγο Ειρήνη Μαρούπα  στην οποία ΄τόνισε να μην παρεμβαίνει για πράγματα που δεν γνωρίζει. Φέρεται να της είπε ότι η γιαγιά του6 δεν ήξερε καθόλου Ελληνικά , αλλά δεν είχε σλαβική συνείδηση. Της ζήτησε να μην επιχειρεί να τους μάθει την δική τους ιστορία, Ο εκνευρισμός μεταφέρθηκε και στο ακροατήριο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μεγάλη μουρμούρα.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ.Μ  Γεώργιος  Τάτσιος  καιη  ποινικολόγος 
 Ειρήνη  Μαρούπα  οι οποίοι εξήγησαν και ανέλυσαν πως μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.
Πριν την ομιλία, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον άδικο χαμό του ομογενή Κων/νου Κατσίφα από τα πυρά των Αλβανών Αστυνομικών. Αμέσως μετά τις τοποθετήσεις των δύο παραπάνω ομιλητών, το ακροατήριο έθεσε ερωτήματα προς αυτούς.











9 σχόλια:

  1. μπορεί να μου εξηγήσει κανείς το πάθος των Ποντίων γι αυτό το θέμα όταν καν οι παπουδες του δεν γεννηθηκαν στη Μακεδονία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως επειδή ως Έλληνες ή Ελληνική ψυχή τους πονά όταν θίγεται οτιδήποτε Ελληνικό? Και μήπως επειδή ως Έλληνες αισθάνονται ως αδελφοί με τους Έλληνες Μακεδόνες? Αν εσύ δεν το νιώθεις έτσι...μήπως να ψάξεις πόσο Έλληνας αισθάνεσαι?

      Διαγραφή
    2. Πολύ απλά, γιατί είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ.

      Διαγραφή
    3. εχεις προβλημα με τους ποντιους που υπαρασπηζοντι την μακεδονια και οχι με τους σκοπιανους?εισαι πολυ λιγος και πολυ μικρος,την δυχονια δεν θα την καταφερεται ποντιοι μακεδονες βλαχει θρακιωτες και ολοι οι αλλοι μαζι γαι την μακεδονια μια γροθια

      Διαγραφή
  2. Σε ότι αφορά το παραπάνω σχόλιο . Πολύ ευγενικά φίλε μου , το πάθος των Ποντίων όπως και όλων των προσφύγων πηγάζει από το γεγονός ότι είχαν στους αιώνες πάντα εχθρικό περιβάλλων να αντιμετωπίσουν και αναπτύχθηκαν πολύ έντονα συναισθήματα για την πατρίδα , έτσι είτε είναι Μακεδονία , είτε βόρεια Ήπειρος ή οτιδήποτε άλλο πονάνε και συμπάσχουν, έχουν μεγάλο πόνο ψυχής από τις χαμένες πατρίδες ελληνισμού και φαίνεται μέσα από τα τραγούδια της μνημοσύνης τους , έτσι συμπάσχουν και πονάνε και πάλι γιατί η πατρίδα τους είναι αυτή η Μακεδονική γη που ζούνε και ενώνουν την φωνή τους με όλους τους άλλους ....Μην τους παρεξηγείται λοιπόν γιατί είναι η πατρίδα όλων μας και έτσι πρέπει να το βλέπουμε αλλιώς θα χάσουμε μέσα από τις αντιπαραθέσεις . Δεν υπάρχουν πάτρωνες στο θέμα αυτό (όλους μας έχει ανάγκη η πατρίδα)όλοι μαζί μια ψυχή ,είναι η άμυνά μας απέναντι στα διεθνή συμφέροντα . Μην επιτρέψουμε την είσοδο στο σπίτι μας του δούρειου ίππου και επιτρέψουμε τον μελλοντικό διαμελισμό της Ελλάδας μας.
    Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω νέους από συλλόγους ντόπιων , προσφύγων , Θρακιωτών , κ.τ.λ να ενώνουν σε μια φωνή το δικαίωμα στο αυτονόητο της Ελληνικής Δικής μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , είναι γελοίο της αναγνώρισης της γλώσσας και της ταυτότητας της γείτονας ως Μακεδονική ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σου το εξηγησω πολυ καλα...Η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα...Είναι Ελλάδα..Η ιστορία του Ελληνισμού στον Πόντο έχει ως επίσημη αφετηρία την ίδρυση της Σινώπης στα βόρεια παράλια της Μικράς Ασίας από Ίωνες ναυτικούς περίπου το 800 π.Χ.
    Οι Έλληνες του Πόντου αναφέρονται από αρκετούς αρχαίους συγγραφείς. Από τον Πόντο καταγόταν ο αρχαίος Έλληνας αστρονόμος Ηρακλείδης ο Ποντικός καθώς και ο ιστορικός και γεωγράφος Στράβων.
    Οι Πόντιοι είναι απόγονοι εκείνων των αρχαίων Ελλήνων, που έζησαν κάποτε στην περιοχή. Οι Πόντιοι είναι Έλληνες η Μακεδονία είναι Ελλάδα πρέπει να σου το εξηγήσω καλύτερα ??? και δεν είναι δύσκολο άνοιξε κανένα βιβλίο και διάβασε ποιά ήταν η συμβολή των Ποντίων στον Μακεδονικό Αγώνα...και μετά έλα να μας πεις για το πάθος των Ποντίων...σχετικά με την Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ίδιο πάθος σε λίγο καιρό θα έχουν και όλοι οι μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ τι πρόβλημα έχεις με τους πρόσφυγες;δε θα είχες την απορία αν ήξερες ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδέρφια μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος,στο ξενιτιδειο αποκαλυπτικέ ακόμα ένας οσφυοκαμτης και μιλάω για τον δημαρχο μας που λακισε μπροστά στο χρήμα και την δόξα και δέχτηκε σαν άλλος Βεζύρης τους βουλευτές του συριζα.. λοιπόν σε αυτόν πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον μας γιατί τα καστρκ πεφτοπέ εκ των εσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)