Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

E. Αντώναρος για συντάξεις: Αν ο Μητσοτάκης είναι στη γραμμή Ξαφά "μαυρίστε τον"

Nέα πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον καρατόμησε από τη ΝΔ, εξαπολύει ο άλλοτε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, με αιχμή του δόρατος τις συντάξεις.


Αφορμή η δήλωση της Μιράντας Ξαφά, πρώην μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία  μιλώντας χθες στην ΕΡΤ επέμεινε στην περικοπή των συντάξεων, εκτιμώντας πως θα έπρεπε να έχουν μειωθεί όσο μειώθηκε το ΑΕΠ.
Σχολιάζοντας τη δήλωση Ξαφά ο Ευάγγελος Αντώναρος κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να «μαυρίσουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση που συντάσσεται με τις απόψεις της. Και αυτό γιατί η Μ. Ξαφά ως μέλος της διοικούσας επιτροπής της «Δράσης», έχει στενές σχέσεις με τον σύμβουλο του «γαλάζιου» προέδρου, Αντώνη Σκυλακάκη.
Σε ανάρτηση του στο facebook o  Ευάγγελος  ανέφερε: 
Παρακολούθησα σήμερα τα όσα ανατριχιαστικά είπε η Μιράντα Ξαφά στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρωτσου για το θέμα των συντάξεων όπου επανέλαβε τη θέση της ότι οι συντάξεις πρέπει να περικοπούν. Επειδή είναι μέλος του κεντρικου οργάνου της Δρασης της οποίας πρόεδρος είναι ο Σκυλακακης, στενός συνεργάτης του προεδρου της ΝΔημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτω:
1. Ο κ. Μητσοτάκης συμβουλευεται, εστω και άτυπα, την κ..Ξαφά;
2. Ο κ. Σκυλακάκης έχει για το θέμα των συντάξεων την ίδια άποψη με την κ. Ξαφά;
3. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμευεται να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ και να ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΕΙ την κ. Ξαφα σε καμμία θεση εδώ η στο εξωτερικό σε περίπτωση εκλογικής του νίκης;
4. Ο κ. Μητσοτακης καταδικάζει ρητά και απερίφραστα τέτοιες αντικοινωνικές τοπόθετήσεις;
Στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης δεν πάρει ξεκάθαρη θλεση, καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες να αποσύρουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και να τον...μαυρίσουν πριν κάν φθάσουμε στις εκλογές.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται πίσω από «μυστικούς» και «φανερούς» συμβούλους
Στο ζήτημα παρενέβη κι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, με την οποία σημειώνει:
«Οι δηλώσεις της άτυπης συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντας Ξαφά, στην ΕΡΤ ("Επόμενη Μέρα") σχετικά με την ανάγκη περικοπής των συντάξεων δεν προξενούν έκπληξη. Το στέλεχος της Δράσης, που εντάχθηκε ως συνιστώσα στη Νέα Δημοκρατία μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος, μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές και αντικοινωνικές τοποθετήσεις, βγαλμένες απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ.
Η Μ. Ξαφά, άλλωστε, καθιερώθηκε ως ο άνθρωπος των “ειδικών αποστολών” του αρχηγού της ΝΔ όταν τον Νοέμβριο του 2017, σε συναντήσεις που είχε με επενδυτές στο Λονδίνο, υπονόμευε τη χώρα κινδυνολογώντας για την πορεία της οικονομίας.


Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από “μυστικούς” και “φανερούς” συμβούλους και να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που έχει διαψεύσει πλήρως όλα τα καταστροφολογικά του σενάρια».
Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)