Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Σηφάκης: Μόνο ντροπή νοιώθω για την κατάντια συλλόγων



που αντί να ενώνουν τους πολίτες σπέρνουν διχασμό και προάγουν το μίσος αντί του πολιτισμού

Η κουραστική πατριδοκαπηλία κάποιων προέδρων συλλόγων καταστρέφει τους ίδιους τους συλλόγους μετατρέποντας τους σε κομματικά υποχείρια με στόχο την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πέραν από τους καταστατικούς σκοπούς τους.
Την  διαγραφή μου από ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Αλησμόνητες Πατρίδες θα την κρατήσω στο βιογραφικό μου σαν τιμή καθόσον εκπορεύεται από πατριδοκάπηλους και εθνικιστές, που το μόνο που ξέρουν είναι να διχάζουν και όχι  να ενώνουν και σαφέστατα να εκπροσωπήσουν τον Μικρασιατικό πολιτισμό που μεγαλούργησε στις χαμένες πατρίδες με τελείως άλλο αξιακό φορτίο και ιδανικά. Ούτε την ιστορική αλήθεια ότι οι πρόγονοι τους ξεριζώθηκαν εξαιτίας των εθνικισμών δεν μπορούν να κατανοήσουν.
δεν μπορούν
Ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία ηττήθηκαν και από τις δυό πλευρές των συνόρων. Ας το χωνέψουν αυτό αυτοί που εκπροσωπούν αυτές τις έννοιες στην χώρα μας.
Κατοχυρώσαμε την Μακεδονία μας εφαρμόζοντας την Εθνική γραμμή όλων των Κομμάτων 20 ετών με ακόμη καλύτερο τρόπο από ότι μπορούσαν να φανταστούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.
Πήραμε πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, αλλάξαμε το όνομα των γειτόνων και οι οποίοι θα αναγνωρίζονται πλέον με  το νέο τους όνομα από 140 χώρες του κόσμου, αλλάξαμε τα σύμβολα τους, διαφοροποιήσαμε την ιθαγένεια τους ( φυσικά χωρίς αυτό να προδικάζει ή καθορίζει εθνότητα), διευκρινίσαμε ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική διάλεκτος.
Σε όποια περίπτωση κανένας δεν δικαιούται να διχάζει τους Έλληνες. Κανένας δεν είναι πιο Έλληνας και πιο Μακεδόνας από τον άλλον.
Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που διχάσουν, που σπέρνουν το μίσος στους πολίτες ερεθίζουν τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν. 
Καλώ τους νηφάλιους, δημοκρατικούς πολίτες να απομονώσουν τους κήρυκες του μίσους και του διχασμού, να απομονώσουν τις εξαλλοσύνες και να ενισχύσουν την φιλία, την συνεργασία, την ενότητα, τον σεβασμό , τις πολιτιστικές αξίες  μέσα στην πλούσια πολυπολιτισμικότητα που αποτελεί μεγάλο πλούτο της περιοχής μας.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Στα καταστατικά των συλλόγων που  λειτουργούν στοιχειωδώς  δημοκρατικά   οι διαγραφές των μελών γίνονται από τις γενικές συνελεύσεις και  όχι από τα Διοικητικά Συμβούλια. .


13 σχόλια:

  1. Βγες Σηφάκη στον κόσμο έξω που τόσο σε αγαπάει αφού είμαστε μειοψηφία και η συνφωνια είναι καλή βγες σε προκαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ΣΗΦΑΚΗ.......μετά ξύπνησες απο το βαθύ λήθαργο.Κουνια που σε κουναγε.Μαλλον δεν σε κούναγε κανεις για αυτο βγαζεις απωθημενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11:11, τον Σηφακη σίγουρα τον κουναγε κούνια , το αποδεικνύει άλλωστε η επιτυχημένη πορεία της ζωής του. Εσάς μάλλον σας ζαλισε η κούνια και δεν ξέρετε τι γράφετε.... Για να απαντήσω στο επίπεδο σας ίσως καταλάβετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Σηφάκη, από τη στιγμή που τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του '22 τον χαρακτηρίζετε προϊόν εθνικιστικών ιδεωδών, τότε, πολύ καλά έκαναν και σας διέγραψαν. Ο αριστερίζων διεθνισμός αδυνατεί να εφαρμοστεί και απόδειξη αυτού είναι η ίδια η Ρωσία ακόμη έως σήμερα, πολλώ δε μάλλον σε μια χώρα όπως η ελλάδα, όπου οι ιστορικές μας παρακαταθήκες είναι εθνικοπατριωτικές.
    Γνωρίζετε τι σημαίνει πατριδοκαπηλία κύριε Σηφάκη; Είναι αυτό που κάνει η παράταξή σας και επομένως κι εσείς αφού τους στηρίζετε. Εκμεταλεύεστε εθνικά θέματα προς όφελός σας. Ή μήπως υπάρχει κάποιος κρυφός λόγος που τα κάνετε όλα αυτά εκτός από αυτόν τον εμφανή της καρεκλολατρείας;
    Και σας ρωτώ κύριε Σηφάκη, μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας έχει σειρά το ξεπούλημα της Λέσβου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα περίεργο πράγμα.... Το ίδιο και οι σύλλογοι για εσάς κ. ΣΗΦΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουστ απο δω ρε,μετα απο ολο αυτο το κατεβατο του βουλευτη σας που πολυ σωστα τα λεει,ποια ειναι η θεση σας;να σας πω εγω,ενα τιποτα,μονο βρισιες.
    Απυθμενο μισος τρελλη εμπαθεια μεχρι εκει που δεν παει !!
    Οριστε, ο δρομος ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα,δε σας κρατα κανεις,προχωρειστε μπροστα και λυστε θεματα.
    Αντε,θρασυδειλοι μονο βριζετε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πράκτορες του Μακεδονισμού ζητούν από τους πράκτορες της κυβέρνησης να ζητήσουν συγνώμη για τα εγκλήματα που έκαναν οι πρόγονοί τους , επίσης κυβερνητικοί πράκτορες εναντίον των προηγούμενων πρακτόρων του Μακεδονισμού που τα έπαιρναν χοντρά πότε από Βούλγαρους, πότε από Σέρβους , πότε από τον Στάλιν.
    Στα Σκόπια ζουν χιλιάδες Μακεδόνες που πλήρωσαν με απώλεια της Ελληνικής υπηκοότητας τις χαφιεδοσυναλλαγές του ΚΚΕ με τις κομμουνιστικές χώρες αλλά κανείς τους δεν απαιτεί αποζημιώσεις κι απόδοση ευθυνών από τους πράκτορες του ΚΚΕ κι από τους πράκτορες των Δυτικών των οποίων οι απόγονοι συνεχίζουν τον παρασιτικό τους βίο στις πλάτες μας. Εμείς παραμένουμε θεατές στις συναλλαγές και τις αλλαξοκωλιές πρακτόρων , θεατές στο δήθεν πατριωτικό θεατράκι τους κι αν χρειαστεί θα μας βάλουν ΕΜΑΣ να πληρώσουμε τα εγκλήματα των χαφιέδων προγόνων τους τώρα που όλοι οι χαφιέδες βρίσκονται στο ίδιο χαρέμι και παίρνουν εντολές από τα ίδια αφεντικά. Η χαφιεφοκατάσταση είναι άριστα παγιωμένη στην Ελλάδα από το 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδη κ. σηφακη εσεις ειστε υπερηφανος που τους επιβαλατε την αλλαγή του ονοματος τους, που τους επιβαλατε να αλλαξουν τα συμβολα τους κλπ και που πάει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των λαών που και η Ελλαδα εχει ψηφίσει ; Άραγε αν έρχονταν ένα δυνατότερο γειτονικό κράτος και μας επέβαλε την αλλαγή του ονοματος μας, των συμβόλων μας, της γλωσσας μας πως θα αισθανόσασταν, μπορειτε να μας πείτε; Πρέπει να παραδεχθείτε οτι ηταν Φασιστικές οι ενέργειες σας, οπως επίσης φασιστικές ειναι οι θέσεις όλων των συλλαλητηρίων, σε σχέση με ενα άλλο αδύναμο κράτος που δεν εχει πλάτες. Οσο για την διαγραφή σας ας πρόσεχαν, αυτοί βγαίνουν χαμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί της ουσίας έχετε δίκιο...το διεθνές σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα του ΟΗΕ,...που εγγυαται τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμο...είναι νομος του ελληνικού κράτους από το 1997...

      Διαγραφή
  9. Σηφάκη δυστυχώς η εκλογή σου δεν βασίζεται στη βούληση του ελληνικού λαού, αλλά στον εκλογικό νόμο που έδωσε 50 εθνικούς προδότες πλειοψηφία . Έτσι η μειοψηφία των εθνομηδενιστών επιβλήθηκε στην πλειοψηφία, το ψέμα στην αλήθεια. Σημεία των καιρών.
    Δυστυχώς θα είστε υπεύθυνοι μαζί με τους άλλους 152 προδότες για τον εμφύλιο που σπείρατε.. Όλα τα άλλα τα είχατε λυμένα. Έρχεται βέβαια και η εφαρμογή του άρθρου 120 του συντάγματος, εκτός και αν προλάβετε να το καταργήσετε μαζί με άλλους εθνικούς προδότες. Είστε επικύνδυνοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ντροπή να νιωθουν αυτοι που σε εβαλαν στη βουλη και εσυ για τον εαυτο σου. Να πας στη πελλα και στην ημαθια εχει μουσια και μετα ελα πες μας που ειναι η μακεδονια Ανθελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί που τον στείλαν στη Βουλή νιώθουν περηφανια και θα τον ξαναστειλουν παλιπ γιατί τους εκπροσωπησε επάξια... ΟλοτεΟμηΟ χάνεις τα λόγια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστός ο Σηφάκης.... καταδικάζει τον αντιμσκεδονικο εθνικισμό των ξενοφερτων και παράνομων κρατικων εποίκων...των Τούρκων πατριαρχικών... τύπου Ψωμιάδη...καραμ Καρα ....κσραογλου,..τόσα εγκλήματα εναντίον των ντόπιων Μακεδόνων από τους παραπάνω δεν ξεχνιούνται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)