Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Γ. ΙΩΑΝΝΗ Υποστρατήγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Ποιος είναι ο Γιάννης ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Αριδαία, είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και διαμένει μόνιμα στο Τοπικό Διαμέρισμα Τσάκων. Είναι παντρεμένος με την ΣΑΡΑΚΙΝΛΗ Κυριακή απόφοιτη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχουν τρία παιδιά, τον Γιώργο μηχανολόγο μηχανικό, την Ευαγγελία ψυχολόγο και τον Αλέξανδρο μαθητή της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνιάς. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο Τ.Δ. Τσάκων, το Γυμνάσιο και το γενικό Λύκειο στην Αριδαία.


-Σπούδασε στην ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και αποφοίτησε ευδόκιμα.

- Φοίτησε στο τμήμα μετεκπαίδευσης Αξιωματικών, παρακολούθησε σεμινάριο σε θέματα αγορανομίας και αποφοίτησε ευδόκιμα με τελικό χαρακτηρισμό «ΑΡΙΣΤΑ».

- Φοίτησε στο τμήμα μετεκπαίδευσης Αξιωματικών, παρακολούθησε θέματα εξιχνίασης εγκλημάτων και αποφοίτησε ευδόκιμα με τελικό χαρακτηρισμό «ΑΡΙΣΤΑ».

- Εκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α. (Σοκόρο Ν. Μεξικό) σε θέματα επιχειρήσεων περιπολίας παραμεθόριας περιοχής στα πλαίσια αντιτρομοκρατικού προγράμματος βοήθειας εκ μέρους των Η.Π.Α. για την ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών ικανοτήτων, των δεξιοτήτων για την φύλαξη των συνόρων, των δεξιοτήτων στα όπλα και στις αμυντικές τακτικές, καθώς και σε θέματα οργάνωσης, διεξαγωγής επιχειρήσεων και στη διαχείριση κρίσεων σε εθνικό επίπεδο.

- Φοίτησε στην Αστυνομική Ακαδημία – Σχολή μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας – στο τμήμα επαγγελματικής μετεκπαίδευσης επιτελών- στελεχών και αποφοίτησε ευδόκιμα με τελικό χαρακτηρισμό «ΑΡΙΣΤΑ».

- Φοίτησε στην Αστυνομική Ακαδημία– Σχολή μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας – παρακολούθησε Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών και αποφοίτησε ευδόκιμα με τελικό χαρακτηρισμό «ΑΡΙΣΤΑ».

- Παρακολούθησε το τμήμα Πληροφορικής της Ν.Ε.Λ.Ε (Κ.Λ.Ε. Αριδαίας).

- Του απονεμήθηκαν από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ογδόντα μία (81) ηθικές αμοιβές για επιβράβευση εξαίρετης υπηρεσιακής δραστηριότητας που υπερβαίνει σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον επειδή πρόσφερε εξαιρετική και σπουδαία υπηρεσία στη δημόσια ασφάλεια άξια ιδιαίτερης μνείας.

-Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας Η.Π.Α. αναγνωρίζοντας την προσφορά του, του χορήγησε πιστοποιητικό εκτίμησης για την πολύτιμη συνεισφορά και συνεργασία του στην επιβολή του νόμου.

- Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας του χορηγήθηκαν, α) Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας β) Διαμνημόνευση ευδόκιμης Διοικήσεως γ)παράσημο χρυσός σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα δ) παράσημο χρυσός σταυρός του τάγματος της τιμής και ε) παράσημο του τάγματος αριστείας.

-Υπηρέτησε στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών Γρεβενών, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Πέλλας, τα περισσότερα χρόνια ως Διοικητής Αστυνομικών Υπηρεσιών. Από το έτος 1992 έως το 2003 Υπηρέτησε ως Διοικητής, στα Αστυνομικά Τμήματα Αριδαίας - Άρνισσας Σκύδρας – Έδεσσας και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας. Από το 2003 έως το 2010 υπηρέτησε ως Διοικητής στο Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας και από το 2011 έως το 2016 με το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Αστυνομικού Διευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας.

- Από το έτος 2008 έως το έτος 2011 ήταν εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας « ΦΩΣ » του Δήμου Έδεσσας.

-Από το έτος 2006 έως το έτος 2016 διετέλεσε ως αναπληρωματικό και τακτικό μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής μετανάστευσης Ν. Πέλλας.

- Η Δημόσια και ιδιωτική ζωή του υπήρξε έντιμη, ηθική και αξιοπρεπής ενώ η συνεργασία του με όλους τους φορείς υπήρξε άψογη.

-Αποστρατεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία το έτος 2017 με το βαθμό του Υποστρατήγου.






















1 σχόλιο:

  1. Φίλε και συμμαθητή καλή επιτυχία,εύχομαι να σε συναντήσω,να τα πούμε και από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)