Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή

 ΠΗΓΗ: https://www.thepressproject.gr/article/141400/Giati-maurizo-ti-Xrusi-Augi
(κείμενο του Σεπτεμβρίου του 2015 στο Jail GoldnenDawn, πιο επίκαιρο από ποτέ)

1) Είναι ναζιστές. Ο Μιχαλολιάκος σε ομιλία του το 2012 χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «σπορά των νικημένων του 1945». Ο Παππάς «διαπαιδαγωγεί» τα παιδιά του να κάνουν «Χάιλ Χίτλερ». Ο Κασιδιάρης κράταγε με καμάρι το 2012 τη σημαία του Τρίτου Ράιχ, την ίδια ακριβώς σημαία που κατέβασαν ο Γλέζος και ο Σάντας το 1941 από την Ακρόπολη. Η προσπάθειά τους να μεταμφιεστούν σε «έλληνες εθνικιστές» έχει να κάνει αποκλειστικά με το κέρδισμα ψήφων.

2) Είναι δολοφόνοι μαχαιροβγάλτες. Στελέχη – και μάλιστα έμμισθα – της Χρυσής Αυγής ήταν αυτοί που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, ανάμεσά τους ο Ρουπακιάς. Πυρηνάρχες σαν τον Πανταζή ήταν αυτοί που έστησαν τις απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες. Μέλη τους ήταν οι φυσικοί αυτουργοί σε εκατοντάδες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, ακόμα και σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών: για πολλές από τις επιθέσεις αυτές υπάρχουν πλέον καταδικαστικές αποφάσεις. Τις επιθέσεις τις ενέκριναν και τις καθοδήγησαν οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος, που τώρα υποδύονται τους «ανυποψίαστους».

3) Είναι ρατσιστές. Πιστεύουν ότι οι αλλοδαποί είναι «υπάνθρωποι», το ίδιο δηλαδή που πιστεύουν οι ομοϊδεάτες τους στη Γερμανία, μόνο που εκεί οι “υπάνθρωποι” είναι οι Έλληνες σαν τον Θοδωρή Βουλγαρίδη που δολοφονήθηκε από «συναγωνιστές» της Χρυσής Αυγής. Είναι οι δράστες του πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας τον Μάη του 2011, με θύματαδεκάδες ανυποψίαστους περαστικούς μετανάστες. Είναι οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν. Αρνούνται τα ίδια δικαιώματα στα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας, όπως το έκαναν πρόσφατα στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούμπο (αν και πήραν την τάπα που τους άξιζε…). Υποστηρίζουν τις πιο ακραίες μισογυνικές απόψεις υποβιβάζοντας τις γυναίκες στον «βιολογικό τους ρόλο». Η αρρωστημένη ρατσιστική ιδεολογία τους απειλεί συνανθρώπους μας με αναπηρία, τους οποίους στελέχη της Χρυσής Αυγής απειλούν με την εφαρμογή της ευγονικής.

4) Είναι τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν υποστηρίξει ποτέ κανέναν εργάτη που διεκδικεί το δίκιο του, αντίθετα στήριξαν τα αφεντικά σε μάχες οπως η Χαλυβουργία και οι Σκουριές. Φτιάξανε κίτρινο, φιλο-εργοδοτικό σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για να σπάσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα μεροκάματα, και γι’ αυτό χτύπησαν εργάτες συνδικαλιστές. Συναντιούνται διαρκώς με εφοπλιστές, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Λαγός, που κατέθετε πλήθος ερωτήσεων στη Βουλή για τα συμφέροντά τους.

5) Είναι παράρτημα της «δεξιάς πολυκατοικίας». Τα παραμύθια ότι η Χρυσή Αυγή είναι «εναντίον όλων» κατέρρευσαν όταν ο Φύρερ υποκλινόταν στη Μπακογιάννη. Για χρόνια η Νέα Δημοκρατία τύπωνε τα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Μόλις μυρίστηκαν ψωμί στον Καρατζαφέρη, οι Χρυσαυγίτες έτρεξαν να τρυπώσουν στο ΛΑΟΣ, με τον Παναγιώταρο να φιγουράρει στις λίστες του το 2002. Και βέβαια, όταν πλέον μπήκαν μόνοι τους στη Βουλή, ο Μπαλτάκος έδινε γραμμή στους χρυσαυγίτες βουλευτές για το πώς να ψηφίσουν, κατευθείαν μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, το γραφείο δηλαδή του Σαμαρά. Ακόμα και σήμερα, η Χρυσή Αυγή κυκλοφορεί αγκαζέ με τα στελεχη της Νέας Δημοκρατίας, στα οποία ανοίγει τις λίστες της, όπως σ’ αυτές τις εκλογές στη Μεσσηνία.

6) Είναι παρακρατικοί. Ο ίδιος ο Γερμενής δήλωσε, λίγο πριν παραδοθεί στη ΓΑΔΑ τον Σεπτέμβρη του 2013, ότι χρειάστηκε να ξηλωθεί η μισή ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ για να τους συλλάβουν. Οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων των περιοχών που λυμαίνονταν, όπως ο Αγιος Παντελεήμονας και η Νίκαια, ήταν συνεταίροι τους. Τα ΜΑΤ ψηφίζουν Χρυσή Αυγή με ποσοστά 50%. Ο αρμόδιος για τις παρακολουθήσεις διοικητής της ΕΥΠ ήταν συνεργάτης τους. Στελέχη τους συμμετείχαν στο πλιάτσικο στα εμπόλεμα Βαλκάνια τη δεκαετία του ’90, κάτω από την προστασία του ελληνικού κράτους, παίρνοντας μέρος στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

7) Είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Τα στελέχη τους έχουν διακριθεί σε μαφιόζικες επιχειρήσεις της νύχτας, προστασία σε μαγαζιά, εκβιασμούς και μπραβιλίκια. Μιλάνε για «κάθαρση ενάντια στη διαφθορά» την ίδια στιγμή που στελέχη τους έχουν εμπλακεί σε βιασμούςπαιδεραστίεςναρκωτικάλαθρεμπόριοφακελάκιαπλαστογραφίες.

8) Είναι λαμόγια. Λέγανε ότι θα μπουν στη Βουλή και θα συγκρουστούν με το σύστημα. Αλλά αποδείχτηκε ότι τα ηγετικά στελέχη τους είχαν off-shore και μισθούς golden-boys. Ακόμα και οι δικοί τους άνθρωποι, όπως ο Λαγός, αποκαλύπτουνότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές διόρισαν τις οικογένειές τους, πήραν βουλευτικά δάνεια και αυτοκίνητα, την ίδια ωρα που έδιναν ένα ελάχιστο «χαρτζηλίκι» από τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις τους για προπαγανδιστικά σώου και δήθεν «συσσίτια για Έλληνες».

9) Είναι μισάνθρωποι. Πανηγύρισαν το θάνατο ενός 15χρονου παιδιού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από χέρι αστυνομικού το 2008. Χλεύασαν τον Παύλο Φύσσα και την οικογένεια του, ακόμα και μέσα στο δικαστήριο. Εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και τη δολοφονία του μέλους τους Μανώλη Καπελώνη, παρά τη θέληση της οικογένειάς του που τους κατήγγειλε για καπηλεία, προσβολή νεκρού και «νεκροφιλικές φιέστες».

10) Είναι τελικά μια οικογενειακή επιχείρηση. Ο Μιχαλολιάκος είναι ένας κηφήνας που μένει στην Πεύκη, έχει ακίνητα (ξενοδοχεία, κλπ) και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Έχει διορίσει όλη του την οικογένεια σε θέσεις στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, με πρώτη τη γυναίκα του. Η ιδέα ότι η Χρυσή Αυγή θα χτυπήσει την «οικογενειοκρατία» – όπως λένε τα στελέχη της – είναι για γέλια.

31 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, Πέτρο
    Ανεξάρτητα από το αν και που διαφωνεί κανείς μαζί σου ,αλλά και οι πολίτες μεταξύ τους.
    Ανεξάρτητα από το τι σκοπεύει να ψηφίσει κανείς τώρα αλλά και οποτεδήποτε, πρέπει όλοι από την δεξιά παράταξη μέχρι την αριστερά να έχουν σταθερό και ανυποχώρητο μέτωπο με τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες.
    Και ένα ακόμα ΜΠΡΑΒΟ διότι δημοσιεύεις σήμερα αυτό όταν πολλοί από τους μεγαλοεκδότες ως και τα "δημοσιοκαφράκια" του επαρχιακού τύπου(για παράδειγμα και στη Aridaia) αλληλοχαϊδεύονται με τα αληταριά της νεοναζιστικής συμμορίας προσδοκώντας ποικίλα οφέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κατασταση σου ειναι Απελπιστική, κριμα εισαι αξιος τις μοιρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ μιλάμε για παράνομη κοματική οργάνωση όπως και η 17Ν κι αυτοί ακόμα την ψηφίζουν.Έλεος...
      υγ. βλέποντας το προφιλ ενός χρυσυγίτη καταλαβαινει κανείς ότι μιλάμε για μπράβους ή για κάτι με βαριά χειρωνακτική εργασία.
      Μακριά απο πνευμα,λογική κλπ..

      Διαγραφή
  3. Ενώ όλοι η υπόλοιποι έεεε αγγελούδια του δημοκρατίκου δήθεν τοξου γιαυτό έχει φύγει η μισή Ελλάδα στο εξωτερικό και ποιος ξέρει πόσοι έχουν αυτοκτόνησει άσε μας άνθρωπε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όσο πιο ψηλά η Χρυσή Αυγή τόσο πιο κακή παιδεία φαίνεται πως έχουμε.Η υποκρισία ειναι ότι αυτοί οιάνθρωποι του μίσους την Κυριακή πάνε στην εκκλησία και κάνουν το Σταυρό τους ενώ δεν ξέρουν τι λέει η θρησκεία μας.Αγαπάτε αλλήλους κύριοι.Ξέρετε τι σημαίνει? φυσικά και όχι.
    Ο κόσμος που ψηφίζει Χρυσή Αυγή είναι συνήθως άνθρωποι πονεμένοι.Συχνά έχουν περάσει μεγάλα οικογενειακά προβλήματα ή οικονομικά αδιέξοδα.Σ αυτό το ακραίο στοιχείο βρίσκει νόημα η ζωή τους.Φυσικά σπάνια θα βρείς αληθινά μορφωμένο άνθρωπο στη ΧρυσΉ Αυγή.Και φυσικά ευθύνη έχουμε όλοι όσοι φοβόμαστε να τους απαντήσουμε ότι είναι επικίνδυνοι να συνυπάρχουν με το ανθρώπινο είδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο χαλι σημερα που φτασαμε μας φτασανε η καλοι η δημοκρατες του κολου ο φασισμος του συριζα και τον αλλον..........που οποιος διαφωνει με αυτους ειναι φασιστας αν πεις οχι σε κατι παραλογο σε λενε φασιστα και ρατσιστή π.χ. τους παρανομους λαθρομεταναστες τους βαφτισαν προσφυγες, αν εχει ομιλια κανενας συριζακιας και εχεις Ελληνικη σημαια πας αυτοφορο διχως λογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους δέκα λόγους που αναφέρονται έχεις κάτι να εις ούγκανο;
      Μάθε πρώτα να γράφεις ελληνικά και μετά ξαναπέρνα να μιλήσεις για σημαίες γίδι.

      Διαγραφή
    2. Μάθε εσύ πρώτα ελληνικά και μετά την λες στον άλλον,εις;;στα μακεντοτσκι γράφεις;;αν δεν γουστάρετε την Ελλάδα το πουλο και στη βαρντασκα

      Διαγραφή
    3. Ελα πιθηκα που θες και να σχολιασεις. Στο κλουβι σου και σβελτα.

      Διαγραφή
    4. Πίθηκα;; κλουβί;;ρατσιστομουτρο ναζιστή φασίστα

      Διαγραφή
    5. Στο κλουβι σου λεμε ρε ναζουλα.

      Διαγραφή
    6. 5.17 πολυ ματσο φασιστας εισαι...

      Διαγραφή
  6. Εσυ sakisida ποσα χρονια εισαι στην Ελλαδα; Αν κρινω απο τα ελληνικα στο σχολιο σου, δε χρονισες ακομα.
    Ελα να αναφωνησουμαι μαζι:
    Υ Μακεδωνηα υνε αιληνικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ Γεννητικά όργανα ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑ

      Διαγραφή
    2. Μακεντοτσκι και εσύ ;;να φανταστώ στης ελεύθερες ώρες σου ακούς μπεγκαιτε γκρετσι ε;;ο Σάκης γράφει με όνομα εσύ ανώνυμε μακεντοτσκι θα μας πεις το όνομα σου;

      Διαγραφή
    3. Ποιος Σακης ο υδραυλικος;
      Εμενα με λενε Τακη.
      Ηλιθια στα ελληνικα δε βαζουμε δυο ερωτηματικα.Και μετα το ερωτηματικο ακολουθει κεφαλαιο.
      Ουστ ρε αγραμματη.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη εσυ μικρη Λουλου που κανεις δημοσιευση ανωνυμη εισαι ευνουχος;

      Διαγραφή
    5. Πονάτε δημοκράτες μου γι'αυτό τα νεύρα.. περαστικά σας και ταμπον η καλύτερα στραπον

      Διαγραφή
    6. 5:20 Μπαμπινιωτη εσυ;Εισαι κομπλεξικος να ξερεις....

      Διαγραφή
    7. Ξεραδια ναζουλα

      Διαγραφή
    8. 9.57 μη χανεις την ψυχραιμια σου,κομπλεξικο σε αποκαλεσα οχι αριστερο...

      Διαγραφή
    9. Που την ειδες την απωλεια ψυχραιμιας;
      Ξεραδια ειπαμε; Ξεραδια.

      Διαγραφή
    10. 9.57 στο Βίτσι και το Γράμμο σας θαβανε στην άμμο

      Διαγραφή
    11. 10.22 μην τρελαινεσαι νταξει,θα σκισεις κανα καλσον...Ειπαμε,σε αποκαλεσα κομπλεξικο κι οχι αριστερο...

      Διαγραφή
  7. Σαμαντοφ δεν σου άρεσε το σχόλιο μου χτες και δεν το ανέβασες; δημοκράτη του κώλου η Χ.Α θα έχει διψήφια ποσοστά και η Αθήνα τον Ηλία δήμαρχο, περαστικά σας δημοκράτες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Λιανα δημαρχεσα! Αχααααα
    Ναι ναι διψηφια.5,4% Αχαααααα
    Μη χαθεις αυριο ναζιαρα μου ετσι;
    Και μετα τη δικη θα εχει η συμμορια δικη της πτερυγα στο Koridalos Hotel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σφαχτειτε ζωα ε ζωα....ανεβασε ενας,ενα αρθρο γινεται αναδημοσιευση εδω και πεφτετε να φατε ο ενας τον αλλον.Που ειστε ζωα,ειτε εισαι ακροαριστερος,ειτε ακροδεξιος ειστε το ιδιο νομισμα τα ιδια σκατα κοινως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που όλοι οι μακεντοτσκι είναι δημοκράτες και προοδευτικοί και όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους ειναι φασίστες ρατσιστές και ναζί με ξεπερνάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντρέπεσαι καλή μου να πεις ότι είσαι ναζιάρα;

      Διαγραφή
    2. Εσυ 9.58 τι προβλημα εχεις με μας σου πηδηξ@ κανενας μακεντονσκι την γκομενα;Ελα πισω απο κει που ηρθες...

      Διαγραφή
    3. 11.59 πονάς πονάς και φταίει ο Μελάς

      Διαγραφή

(3)