Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Έναρξη των πρώτων σχολικών διασυνοριακών αγώνων στην Πρέσπα...


Ξεκίνησαν οι πρώτοι σχολικοί διασυνοριακοί αγώνες με την επωνυμία «1st Prespes School Games» στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο στην Πρέσπα...


Εκατό μαθητές γυμνασίων και λυκείων από τον δήμο Πρεσπών, τον δήμο Resen (Βόρεια Μακεδονία) και τον δήμο Pustec (Αλβανία) συμμετέχουν στους πρώτους σχολικούς αγώνες Πρεσπών που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή μ' έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες αθλητές θα τερματίσουν στην είσοδο ενός σπουδαίου μνημείου την Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, στο ομώνυμο νησάκι της μικρής Πρέσπας.

Αυτοί οι αγώνες έχουν τη δική τους ξεχωριστοί σημασία, δεν αγωνίζονται οι χώρες διαμέσου την νεαρών αθλητών, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές μέσω των μικτών τριεθνικών ομάδων που έχουν συσταθεί δίνουν τον δικό τους αγώνα αριστείας. Όλοι τους είναι παιδιά της λίμνης της Μεγάλης Πρέσπας, καθώς μένουν στα παραλιακά χωριά της, γεύονται την ίδια αύρα, έχουν μεγαλώσει πίνοντας το νερό της και τρώγοντας τα ψάρια της, έχουν ακούσει δεκάδες παραμύθια με τις μούσες της λίμνης και τους έχουν διηγηθεί μικρές αλλά δυνατές ιστορίες με πολύ πόνο και δάκρυα.

Στους αγώνες θα παραβρεθεί ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)