Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά Μελίτα δημοτικό «δημοσιογραφικό» Ευαγγέλιο


 








Δημοσιεύoυμε  επιστολή της κ. Μελίτας Χισκάκη  και την απάντησή μας σε αυτή .


 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΑΣ ΧΙΣΚΑΚΗ 
 
Σου έστειλα επώνυμο σχόλιο στο άρθρο σου που φυσικά ποτέ δεν έβαλες. Αντί αυτού, διαβάζω το "ανώνυμο" σχόλιο στρέβλωσης και κακοήθειες. Πάγια τακτική της στρέβλωσης είναι η αλλαγή του προσώπου στα ρήματα και η επιλεκτική δημοσίευση πραγμάτων. Αν θες να με διαψεύσεις, σε παρακαλώ δημοσίευσε όλη τη στιχομυθία με τον κ Μπινο και τον κ Αβραμικα όπως σου ζήτησα στο μήνυμα - σχόλιο που δε δημοσιευσες.
Επίσης σου επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω αν θα είμαι καλή ή κακή γενική γραμματέας ή αν μου αξίζει η θέση. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δε φοβάμαι μη χάσω κάποιο δίμηνο στα Λουτρά ή κάποια καθόλου ευκαταφρόνητη, απευθείας ανάθεση...
Ο χρόνος και φυσικά ο κόσμος δείχνουν πάντα την πορεία της λάσπης.
Και κάτι ακόμη, μόνο όποιος ντρέπεται για αυτά που γράφει, δεν τα υπογράφει. Οι ανωνυμίες ταιριάζουν καλύτερα με ροζ φουστιτσες  μπαλέτου παρά με παντελόνια.
Για να μη σε κουράζω άλλο, γιατί μαθαίνω τρέχεις αυτον τον καιρό (...), θα ήθελα να σου πω ότι ως δημοσιογράφος δε θα έπρεπε να στρέφεις ή να προσπαθείς να στρέψεις καλύτερα, την κοινή γνώμη προς άλλη κατεύθυνση από αυτήν που θα έπρεπε. Ξέρεις καλά το αντικείμενο. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα στο μάθει.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

«Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι» λαϊκή ρήσης!!!  Προφανώς τότε δε γνώριζαν άλλους Επιστήμονες που κατέχουν πολλά πτυχία και εξειδικεύσεις σε πολλούς, διαφορετικούς τομείς!!!
Τώρα, ως προς το σχόλιο αναγνώστη/στριας που άπτεται στην εξειδίκευσή σου στην Επιστήμη της Φιλολογίας, θα σου απαντήσει εκείνος/η –αν κρίνει ότι αξίζεις απάντησης, φυσικά. Για τους ανώνυμους δεν θα απολογηθώ. Σημασία έχει αν αυτά που γράφουν είναι αλήθεια ή όχι. Θα μπορούσες, ίσως,  να μου ζητήσεις τον λόγο αν είναι υβριστικά, σεξιστικά, ρατσιστικά κ.λ.π. Πλην όμως δεν είναι!!! Το δικό σου αντίθετα , ΕΙΝΑΙ !!!
Ως προς τα καθ’ ημάς τώρα, την εξειδίκευσή σου δηλαδή στην Επιστήμη της Δημοσιογραφίας!!!
 Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή όχι με όσα γράφεις κ. Μελίτα. Πάντως δίνεις την εντύπωση να ακυρώνεις την εικόνα που είχε σχηματιστεί   γενικότερα  στην κοινωνία για σένα. Δικαίωμα σου βέβαια. Βλέπω ότι πήρες σοβαρά τον ρόλο του γενικού γραμματέα και επεκτείνεις  τις αρμοδιότητές σου και στους ιδιώτες, κάνοντας δημοσιογραφικές υποδείξεις.
Να σου υπενθυμίσω ότι τα ΜΜΕ  που κατέχουμε εδώ και χρόνια είναι πρώτα στην υπηρεσία του λαού και πριν και μετά  του όποιου  Δήμου  ή Δημάρχου. Για τον λόγο αυτό έχουν  την καθολική αποδοχή του κόσμου.  Και όχι βέβαια της κάθε εξουσίας ή μικροεξουσίας.  

 Άλλωστε υπάρχει πλέον πλήθος τοπικών  «ΜΜΕ». Γιατί τόση εμμονή  με μας; 

Εμείς πάντα όταν μιλάμε δημόσια, μιλάμε επώνυμα και όχι με μισόλογα.
Τι εννοείς όταν λες  «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δε φοβάμαι μη χάσω κάποιο δίμηνο στα Λουτρά ή κάποια καθόλου ευκαταφρόνητη, απευθείας ανάθεση...»
 Γνωρίζεις ότι συμβαίνει κάτι παράνομο και δεν το καταγγέλλεις στην κοινή γνώμη και τον Εισαγγελέα;. Έτσι θα υπερασπιστείς τα συμφέροντα του Δήμου; 

 Νομίζω  ότι  εσύ δεν έχεις την ανάγκη «διμήνου» στα Λουτρά, διότι ως  γενικός γραμματέας θα αμείβεσαι  τριπλάσια απ’ ότι ένας εργαζόμενος τον μήνα εκεί. Εκτός και αν αποποιηθείς του μισθού και θα εργάζεσαι αφιλοκερδώς .
 Επέτρεψε μου  διαφορετικά  να πω  ότι  μεγαλύτερη ανάθεση από το πόστο που σου ετοιμάζουν δεν νομίζω να υπάρχει στον Δήμο.
Επίσης, ως τόσο καλή γνώστης της… Επιστήμης της Δημοσιογραφίας!!! απορώ πως λησμόνησες ότι ο Δημοσιογράφος υποχρεούται να δώσει την Είδηση –αυτή ενδιαφέρει τον κόσμο-  όχι τις στιχομυθίες  σου με τους όποιους ακολούθους σου στο fb. Γι’ αυτό φαντάζομαι έκανες τη σελίδα σου στο fb -(εκτός κι αν το θέμα σου ήταν κάποια παραπανίσια λάικ!!! Ωραία αυτό το πέτυχες!!!! Αλλά όπως σαν… τόσο πολυμαθής!!! και πολυεπιστήμονας!!!! γνωρίζεις …τα μεγαλύτερα θαύματα διαρκούν μόνο τρεις (3) ημέρες!!!)  Δεν θυμάμαι να έχω προσληφθεί Γραφείο Τύπου σου, που όπως θα θυμάσαι από τις… σπουδές σου στη Δημοσιογραφία… έχει αυτόν τον ρόλο!!!
Τέλος αγαπητή κ. Μελίτα, πες ξεκάθαρα που προσπαθώ να στρέψω την κοινή γνώμη;
Μήπως όσα καταγράφονται στο δημοσίευμα είναι ψέματα ή αποκυήματα φαντασίας;
Γράφεις: «Ο χρόνος και φυσικά ο κόσμος δείχνουν πάντα την πορεία της λάσπης». Ξέχασες να συμπληρώσεις και το «Ποιόν του κάθε ανθρώπου όπως και το ηθικό του ανάστημα». Όφειλες βέβαια να διευκρινήσεις πολύ απλά και κατανοητά, εσύ και όχι αόριστα ο κόσμος που επικαλείσαι , τι εννοείς πορεία  λάσπης και ποιος είναι ο κατασκευαστής της. Ούτε αυτό έκανες!!!!
Δεν ξέρω αν οι απόψεις είναι προσωπικές  ή αν απηχούν και τον συνδυασμό. Θέλω να πιστεύω , προς το παρόν  τουλάχιστον, ότι ήταν απλά ατυχείς και όχι προμελετημένες. Θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα και προλαβαίνετε να κάνετε την αυτοκριτική σας. 

Εμείς υπηρετούμε την δημοσιογραφία όπως την μάθαμε . Αν σας αρέσει η διατεταγμένη , διαπλεκόμενη  δημοσιογραφία που θα την χρησιμοποιείτε και θα σας υπηρετεί τυφλά, έχετε επιλογές. 

Διατελών με τιμή, αλλά  μη συμμορφωθείς με τας υποδείξεις σας 


Πέτρος Σαμάνδης 


9 σχόλια:

  1. Πέτρο αυτό τπ σχόλιο το βρήκα σε ενα post λίγο παρακάτω. Το τροποποίησα λίγο γιατί ταιριάζει εδώ:
    ΄΄Αρχή άνδρα δείκνυσι. Η άσκηση της εξουσίας αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου, την ψυχή, τα αισθήματα και τις ιδέες του. Η κυρία Μελίτα μας απογοήτευσε όλους. Με τις απαντήσεις της και τη δημοσίευση όλης της στιχομυθίας αποκάλυψε όλη την έπαρση, τον ρεβανσισμό, τον λαϊκισμό, την εύκολη και ανέξοδη λασπολογία. Φαίνεται πως όποιος διατυμπανίζει την ποιοτική διαφορά του από τους άλλους δεν έχει κατά ανάγκη ...ποιότητα! Κρίμα. Κ.Π.΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ποιά είναι η κυρία Χισκάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ιπταμενο καλαμι τρεχει με 1000, δεν σταματιεται με τιποτα, όμως μεχρι 4 χρόνια μετά μπλουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για την ταμπακερα θα πει τιποτα ομως? τα εκανε
    ολα αυτα? τι εχει συμβει μ αυτον το γαμο? πηρε ρευμα παρανομα η οχι? μην απανταει μονο για τα διαδικαστικά. για την ουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυρία Χισκακη το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι εξαπολύει ανήθικες επίθεση σε βάρος του Μπινου και των συνεργατών του..Μπατση Με αυτά που κάνει η εν λόγο κυρία πρέπει να την πετάξεις με τις κλωτσιές έξω από το δημαρχείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια πλούσια κακομαθημενη που δεν δουλεύει, έχει υπάλληλους που δουλεύουν για αυτήν, και κρύβεται πίσω από ένα πτυχίο Μηχανολόγου και όχι κάποιο που να εχει σχέση με την δημόσια διοίκηση δικαιολογώντας την απραξία της καβάλησε το καλάμι σε μια εξουσία που δεν της δόθηκε ακόμη και έχει σκοπό οχι να βοηθήσει αλλα να αναδείξει τον καταπιεσμένο εαυτό της μέσα από εκδικητικές τάσεις. Μετά τον Μπινο έχουν σειρά και οι εκ των έσω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παίζει πολύξερη αλλά όσοι τη γνωρίζουμε καλά στο μυαλό της έχει μόνο τα 2350 εγρώ του γενικού και την φοροαπαλλαγή από την παρακράτηση φόρου. Αυτή η ίδια που κατηγορεί τους άλλους για αναθέσεις , αυτή η ίδια πήρε τη μεγαλήτερη ανάθεση. 2350×12×4=112.800 ευρώ. Συν 12000×4=48.000 ευρώ φοροαπαλλαγή. 112800+48.000=160.800 ευρώ. Μασαλά!!! Και το παίζει διαφάνεια και παχυά λόγια. Και μη μου πει κανεις οτι δεν τα εχει αναγκη γιατι θα ανοιξω κι αλλο το στομα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη υπερπαραγωγή! Θα περάσουμε ωραία τετραετία με το σήριαλ "Ο ΒΕΖΥΡΗΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να πάρει θέση ο Δήμαρχος. Λυπάμαι που τον ψήφισα. Αυτήν φυσικά δεν θα την ψήφιζα ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)